Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Afinele spălate și curățate bine se amestecă cu zahărul.
Pas 2
Puneți-le puțin cu mâinile, ca să iasă ceva zeamă din ele. Lăsați aproximativ 1-2 ore până mai apare sirop.
Pas 3
Partea cea mai importantă - se fierbe dulceața în 2-3 etape - într-o cratiță sau tigaie adâncă de aproximativ 26-28 cm diametru.
Deci puneți 3-4 polonice normale în cratiță, când începe să fiarbă bine faceți focul mic și lăsați să fiarbă 8-10 minute, amestecând periodic în ea.
Pas 4
După acest timp turnați dulceața în borcane uscate și capsați bine. Dacă nu se umple borcanul din prima tură, acoperiți cu capac și completați din următoarea tură - fiartă exact ca la pasul anterior.
Pas 5
Eu am făcut din aproximativ 1.5 kg de afine și mi-au ieșit 5 borcane de dulceață de 350ml. După ce s-au răcit le puneți în cămară.
Pas 6
Gustoasă și aromată, vedeți și textura foarte bună.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3 borcane de 350ml)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)