Dulceață de cireșe
În acest an am epuizat stocurile de dulceață și gem din debara, așa că m-am apucat să le completez cu preferatele noastre și a copiilor. Dulceața de cireșe poate fi o adevărată vedetă dacă lucrați atent la rețetă, pot să spun că varianta de mai jos este invenție proprie, orientată după gusturile mele - să aibă o consistență perfectă de dulceață, cu fructele întregi, aromă fină și culoare frumoasă.
Metoda fierberii în 3 zile câte 10 minute este preferata mea și o aplic în mare parte la dulcețurile în care vreau fructele să fie întregi și confiate. Este un fel de macerat/confiat pasiv, foarte simplu și doar trebuie să vă organizați corect munca.
Intuitiv am simțit-o foarte bine, mi-a ieșit o minunație de dulceață de cireșe cu toate acele caracteristici enumerate mai sus. Nu fac multe borcane de obicei, câte 4-5 din fiecare sortiment și de o poftă. Dar, puteți să vă faceți rezerve mai serioase pentru că este minunată de umplut clătitele pentru Cușma lui Guguță, la fel ca și dulceața de vișine.
Ingrediente
●
Cireșe fără sâmburi
1 kg
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pentru a obține 1 kg de cireșe fără sâmburi, recomand să cumpărați/folosiți 2 kg de cireșe brute - cu tot ce mai mâncați pe parcurs și scăzând sâmburii veți avea exact cât trebuie.
Pas 2
Peste cireșele curățate puneți zahărul și stoarceți zeama de la 1 lămâie.
Pas 3
Amestecați bine cu o lingură și lăsați 3-4 ore la temperatura camerei sau peste noapte la frigider.
Nu uitați să acoperiți bolul cu folie sau capac.
Pas 4
După acest timp cireșele vor lăsa sirop/apă, le mai amestecați o dată cu lingura.
Pas 5
Apoi mutați într-o cratiță, puneți pe foc și fierbeți la foc mediu timp de 5-10 minute.
Pas 6
Acum închideți focul și lăsați oala așa descoperită timp de 24 de ore pe masa din bucătărie.
Puteți s-o acoperiți cu un prosop subțire sau tifon, dar nici într-un caz cu capac.
Pas 7
A 2-a zi o mai puneți pe foc, să fiarbă încă 5-10 minute, și iarăși lăsați pe masă pentru 24 de ore.
Pas 8
În a 3-a zi iarăși o fierbeți 10 minute, dar după asta se pune și în borcane.
Pas 9
Deci, umpleți cu dulceață borcanele spălate și uscate bine.
Pas 10
Le înfiletați cât mai strâns și întoarceți cu capul în jos pe masa de bucătărie.
Lăsați așa până se răcesc complet.
Pas 11
Dacă înainte de servire puneți dulceața la frigider, va fi ceva mai vâscoasă.
Recomand mult această rețetă și gospodinelor ocupate, vă puteți ușor organiza cu toate în aceste 3 zile - fructe, borcane, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
240 min
Data publicării: