Dulceață de cireșe

Dulceață de cireșe

În acest an am epuizat stocurile de dulceață și gem din debara, așa că m-am apucat să le completez cu preferatele noastre și a copiilor. Dulceața de cireșe poate fi o adevărată vedetă dacă lucrați atent la rețetă, pot să spun că varianta de mai jos este invenție proprie, orientată după gusturile mele - să aibă o consistență perfectă de dulceață, cu fructele întregi, aromă fină și culoare frumoasă.

Metoda fierberii în 3 zile câte 10 minute este preferata mea și o aplic în mare parte la dulcețurile în care vreau fructele să fie întregi și confiate. Este un fel de macerat/confiat pasiv, foarte simplu și doar trebuie să vă organizați corect munca.

Intuitiv am simțit-o foarte bine, mi-a ieșit o minunație de dulceață de cireșe cu toate acele caracteristici enumerate mai sus. Nu fac multe borcane de obicei, câte 4-5 din fiecare sortiment și de o poftă. Dar, puteți să vă faceți rezerve mai serioase pentru că este minunată de umplut clătitele pentru Cușma lui Guguță, la fel ca și dulceața de vișine.

Ingrediente

Cireșe fără sâmburi
1 kg
   
Zahăr
500 g
   
Lămâie
1 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pentru a obține 1 kg de cireșe fără sâmburi, recomand să cumpărați/folosiți 2 kg de cireșe brute - cu tot ce mai mâncați pe parcurs și scăzând sâmburii veți avea exact cât trebuie.

Dulceață de cireșe - Pas 1
Pas 2

Peste cireșele curățate puneți zahărul și stoarceți zeama de la 1 lămâie.

Dulceață de cireșe - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine cu o lingură și lăsați 3-4 ore la temperatura camerei sau peste noapte la frigider.

Nu uitați să acoperiți bolul cu folie sau capac.

Dulceață de cireșe - Pas 3
Pas 4

După acest timp cireșele vor lăsa sirop/apă, le mai amestecați o dată cu lingura.

Dulceață de cireșe - Pas 4
Pas 5

Apoi mutați într-o cratiță, puneți pe foc și fierbeți la foc mediu timp de 5-10 minute.

Dulceață de cireșe - Pas 5
Pas 6

Acum închideți focul și lăsați oala așa descoperită timp de 24 de ore pe masa din bucătărie.

Puteți s-o acoperiți cu un prosop subțire sau tifon, dar nici într-un caz cu capac.

Dulceață de cireșe - Pas 6
Pas 7

A 2-a zi o mai puneți pe foc, să fiarbă încă 5-10 minute, și iarăși lăsați pe masă pentru 24 de ore.

Dulceață de cireșe - Pas 7
Pas 8

În a 3-a zi iarăși o fierbeți 10 minute, dar după asta se pune și în borcane.

Dulceață de cireșe - Pas 8
Pas 9

Deci, umpleți cu dulceață borcanele spălate și uscate bine.

Dulceață de cireșe - Pas 9
Pas 10

Le înfiletați cât mai strâns și întoarceți cu capul în jos pe masa de bucătărie.

Lăsați așa până se răcesc complet.

Dulceață de cireșe - Pas 10
Pas 11

Dacă înainte de servire puneți dulceața la frigider, va fi ceva mai vâscoasă.

Recomand mult această rețetă și gospodinelor ocupate, vă puteți ușor organiza cu toate în aceste 3 zile - fructe, borcane, etc.

Poftă Bună!

Dulceață de cireșe - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 240 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

anhelik
anhelik 08 Jun 2019, 21:33

Seara buna,

fac dulceata de cirese negre dulci, abia le-am pus cu zaharul si zeama de lamaie. De cand am descoperit reteta Lenei (sunt ceva ani), fierberea in mai multe zile, perfecta pentru cine nu are timp la dispozitie, fac orice fel de fructe in acest mod, capsuni, caise, cirese.

In zilele urmatoare ma intorc cu foto.

O seara buna!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 16 Jun 2020, 23:56

Salutare! Chiar azi am pus in borcane prima dulceata facuta de mine in viata mea 🙄 Nu stiu de ce mi-i cam frica de conserve... 

Dar anul asta am prins un pic mai mult curaj,  si in plus am cules noi singuri ciresele.🤗

Inainte de a pune in borcane, desigur a fost facuta degustare de catre fiu si sot, ambii au validat +++ rezultatul. Asa ca-s mindra de mine 😁

Multumim Lena pentru reteta!

PS: am si o tura de capsuni in curs, maine e ultima fierbere 😉

Imi place metoda cu fiertul in cateva zile... nici nu observ efortul 😉

Poza mea pentru rețetă:
GabrielaGabi617
Gabriela Gabi (GabrielaGabi617) 28 Jun 2020, 00:52

Buna seara ,scuze nu inteleg  ,

trebuie sa o las 5-10 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca  ?

multumesc .

lena
Elena (lena) Gabriela Gabi (GabrielaGabi617) 29 Jun 2020, 09:45

Da, exact!