Tort "Kushma lui Guguta"(din clatite)
Aceasta este o varianta mai rapida a retetei clasice de Kushma lui Guguta pe care v-am aratat-o mai demult. Fiind mai la indemana si la fel de gustoasa, de fapt a devenit nu o varianta, da multi chiar spun ca asta e reteta originala.
Oricum este delicios tortul, rapid si aratos. Crema de obicei este cea de smantana(si recomand smantana grasa, de 30%, ca sa fie crema cat mai densa si sa nu curga). Puteti face si cu frisca de casa, din smantana lichida.
Eu am ales s-o fac de data asta cu o crema noua, tot cam la fel dar un pic mai pufoasa si cu un gust putin altfel. Am vazut aceasta crema undeva pe net si mi-a placut mult ideea sa combin smantana fermentata cu smantana dulce si cu laptele condensat. A fost chiar deosebit de buna, o recomand si pt alte retete de torturi.
Ingrediente
●
Visine fara samburi
500 g
congelate sau din compot - dar puteti folosi si dulceata de visine sau cirese
●
Smantana fermentata grasa, 25-30%
450 g
●
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
200 ml
●
Lapte condensat
370 g
o cutie, din aceea metalica
●
Ciocolata neagra
20 g
pt decor
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Visinele fara samburi le lasati sa se scurga bine de zeama.
Pas 3
Pregatim crema:
- intr-un bol turnati smantana dulce rece, smantana fermentata rece si laptele condensat.
Pas 4
Bateti bine cu mixerul la viteza maxima pana crema se face densa si groasa.
Daca faceti doar cu smantana fermentata sau doar cu frisca, pur si simplu le bateti bine cu zahar dupa gust.
Pas 5
Puneti o clatita pe farfuria plata si aranjati un rand de visine.
Pas 6
Faceti un rulou si incercati sa-l strangeti cat mai bine.
La fel se fac si restul clatitelor.
Pas 7
Ungeti platoul sau farfuria cu crema, aceasta va fi baza tortului.
Pas 8
Puneti 4 clatite una langa alta in rand.
Pas 9
Le ungeti bine cu crema.
Urmeaza urmatorul rand din 3 clatite, apoi un rand din 2, si la fel se unge fiecare bine cu crema.
Pas 10
Ultimul rand este din 1 rulou, se pune sus.
Pas 11
Ungeti bine toata suprafata tortului cu crema, sa fie cat mai uniforma.
Pas 12
Ornati cu ciocolata data prin razatoarea mica.
Pas 13
Acoperiti bine cu folie sau capac si il puneti la frigider sa se patrunda, minim 6-10 ore.
Pas 14
Puteti sa-l faceti chiar mai din timp, pt ca este si mai bun daca sta chiar 2-3 zile la frigider.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)