Ingrediente
●
Unt
250 g
să fie moale, la temperatura camerei
●
Iaurt grecesc
200 g
cred că merge înlocuit și cu un iaurt bun local
●
Praf de copt
2 lingurite
1 plic de 10g
●
Brânză feta sau telemea
300 g
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc puneți untul moale și îl amestecați bine cu un mixer de mână.
Pas 2
Adăugați apoi iaurtul și sarea, mixați încă 1 minut.
Pas 3
Acum puneți făina și praful de copt, amestecați aluatul cu o lingură până se încorporează bine ingredientele.
Pas 4
Apoi îl treceți pe masa presărată cu puțină făină și îl frământați ușor până se uniformizează puțin.
Îl lăsați așa să se odihnească 20-30 de minute.
Pas 5
În acest timp pregătim umplutura:
- sfărâmați brânza telemea cu mâinile sau furculița și o amestecați cu 1 ou și puțin piper măcinat după gust.
Pas 6
Dacă cumva brânza vă iese mai moale, adăugați 1-2 linguri de griș să absoarbă excesul de lichid și să nu curgă umplutura din plăcinte.
Pas 7
Acum luați aluatul și cu un făcăleț îl întindeți într-o foaie cam de 3mm grosime, vă ajutați cu făină să nu se lipească de masă.
Tăiați cercuri cu ajutorul unui pahar sau cană cu gura mai largă - cam de 8-10cm în diametru.
Resturile rămase de aluat le adunați și iarăși întindeți o foaie, tăiați, etc.
Pas 8
Pe fiecare cerc puneți câte 1 lingură din umplutura de brânză.
Pas 9
Pliati cercul în jumătate.
Pas 10
Și cu o furculiță presați atent marginile.
Pas 11
Plăcintele le aranjați într-o tavă de cuptor și ungeți cu puțin gălbenuș de ou.
Pas 12
Se coc în cuptor preîncălzit la 180-200 de grade timp de 15-20 de minute, sau până se rumenesc frumos.
Pas 13
Lăsați puțin să se răcorească și serviți cu mare plăcere. Sunt la fel de moi și minunate a doua zi, noi le-am servit ca aperitiv la un picnic și au avut mare succes de la mic la mare.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)