Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun Reteta VIDEO

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun

De foarte mult timp aveam pofta de o prajitura cu gem si aluat razuit, dar ca intotdeauna nu orice reteta imi convine! Anume aceasta varianta m-a convins, mi se pare geniala combinatia de aluat cu fulgi de ovaz, zahar brun, nuci, gem, unt - totul este crocant si fantastic de gustos. Prajitura are textura de biscuiti crocanti, iar gemul vine ca o umplutura surpriza, chiar am facut ieri senzatie cu ea.

Zaharul brun aduce un plus de gust si textura mai grunjoasa aluatului, de preferat sa nu-l inlocuiti cu alt indulcitor daca va doriti un rezultat deosebit. Am lucrat aici cu zaharul Margaritar, inspirati de destinatiile de vacanta si cele mai frumoase locuri de pe pamant, ei au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahar brun din trestie de zahar din tari exotice. Aceasta contine produse exclusive din zahar brun. El este un produs potrivit atat pentru coacere, precum si pentru indulcirea bauturilor datorita gustului sau asemanator caramelului. Puteti afla si voi mai multe despre produsele noi, accesand pagina lor.

Ingrediente

Unt topit
150 g
Oua
2 buc
Esenta de vanilie
1 lingurita
Zahar brut
1 pahar
toate paharele sunt de 250ml
Faina alba
2 pahare
Fulgi de ovaz fini
1 pahar
Nuci tocate
1 pahar
Nuca de cocos
1 pahar
Sare
0.25 lingurite
Scortisoara macinata
1 lingurita
Gem (dulceata)
500 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol mare puneti untul topit si putin racorit, 2 oua si esenta de vanilie.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 1
Pas 2

Adaugati zaharul brun si amestecati bine compozitia cu un tel.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 2
Pas 3

Apoi puneti in bol faina, fulgii de ovaz, nucile maruntite, fulgii de cocos, sarea si scortisoara.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine toate ingredientele cu o lingura sau spatula, pana obtineti un aluat uniform si putin lipicios.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 4
Pas 5

Luati aproximativ 1/3 din acesta.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 5
Pas 6

Puneti intr-o punga, presati si lasati la congelator pentru aproximativ 40-50 de minute.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 6
Pas 7

Restul aluatului din bol mutati intr-o tava mare asternuta cu hartie de copt.

Eu am folosit aici o tava cu borduri detasabile de 37 x 25cm.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 7
Pas 8

Cu degetele, sau cu dosul lingurii, presati si distribuiti aluatul intr-un strat uniform de aproximativ 5-6mm grosime.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 8
Pas 9

Formati neaparat si o mica bordura la marginile tavii, sa nu curga gemul in timpul coacerii.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 9
Pas 10

Puneti tava in frigider pana se va congela bine bucata de 1/3 din coca.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 10
Pas 11

Acum scoateti tava cu aluat din frigider, puneti si distribuiti pe toata suprafata gemul sau dulceata preferata.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 11
Pas 12

Razuiti deasupra gemului aluatul congelat anterior.

Folositi aici razatoarea cu gaurile mai mari si rotunde.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 12
Pas 13

Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 13
Pas 14

Cand se rumeneste frumos, o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca minim 30 de minute in tava.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 14
Pas 15

Apoi portionati si serviti.

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 15
Pas 16

Aici si o sectiune delicioasa, chiar va recomand sa incercati reteta!

Pofta Buna!

Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (1 tava de 37x25cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Roxana
Roxana 26 Apr 2021, 17:25

Buna, tuturor! Astept cu sufletul la gura orice reteta noua pentru desert din partea Lenei! Multumesc inca o data pentru ele, pentru sfaturi si pentru ajutorul primit de fiecare data!Si de data aceasta, reteta este una absolut delicioasa! Rezultatul este surprinzator! Eu nu am folosit zahar brun ( am avut putina dulceata de lapte - de cumparat ), am pus 3 feluri de gem si am folosit un mix de fulgi ( intrucat doar dintr-acesta aveam in casa, nu doar de ovaz ). Cu siguranta, voi repeta aceasta reteta curand! O dupa-masa frumoasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Roxana 26 Apr 2021, 17:30

Minunat, bravo!🤗

CristianToma236
Cristian Toma (CristianToma236) 27 Apr 2021, 17:12

Multumesc pentru reteta. Seamana putin cu o reteta a bunicii mele pe care mi-o facea in copilarie, dar umplutura era cu nuci si cacao. Din pacate reteta s-a pierdut si nu reusesc s-o gasesc nicaieri online... asa ca o voi incerca pe asta in loc.

Mi se pare mai usor cind cantitatile sunt in grame si nu in pahare:

200 g zahar brun
270 g faina alba
80 g fulgi de ovaz fini
80 g nuci tocate
90 g nuca de cocos

Numai bine.

Dia.Si.
Dia.Si. 01 May 2021, 15:01

Bicarbonat sau praf de copt? Fara nici un agent de crestere? Multumesc!

lena
Elena (lena) Dia.Si. 01 May 2021, 20:53

Da, fara ele, este aluat fraged.

Dia.Si.
Dia.Si. 01 May 2021, 21:04

Bună Lena, am pus totuși o linguriță rasa de praf de copt. Aluatul este asemănător cu cel de la biscutii cu ovăz și semințe. Îmi place cum a ieșit și nu as renunță la el, caci din poze pare ca se arde aluatul fără agent de creștere.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: