Prajitura razuita cu gem, fulgi de ovaz si zahar brun Reteta VIDEO
De foarte mult timp aveam pofta de o prajitura cu gem si aluat razuit, dar ca intotdeauna nu orice reteta imi convine! Anume aceasta varianta m-a convins, mi se pare geniala combinatia de aluat cu fulgi de ovaz, zahar brun, nuci, gem, unt - totul este crocant si fantastic de gustos. Prajitura are textura de biscuiti crocanti, iar gemul vine ca o umplutura surpriza, chiar am facut ieri senzatie cu ea.
Zaharul brun aduce un plus de gust si textura mai grunjoasa aluatului, de preferat sa nu-l inlocuiti cu alt indulcitor daca va doriti un rezultat deosebit. Am lucrat aici cu zaharul Margaritar, inspirati de destinatiile de vacanta si cele mai frumoase locuri de pe pamant, ei au dezvoltat gama Sugars of the World - Zahar brun din trestie de zahar din tari exotice. Aceasta contine produse exclusive din zahar brun. El este un produs potrivit atat pentru coacere, precum si pentru indulcirea bauturilor datorita gustului sau asemanator caramelului. Puteti afla si voi mai multe despre produsele noi, accesand pagina lor.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Zahar brut
1 pahar
toate paharele sunt de 250ml
●
Fulgi de ovaz fini
1 pahar
●
Scortisoara macinata
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mare puneti untul topit si putin racorit, 2 oua si esenta de vanilie.
Pas 2
Adaugati zaharul brun si amestecati bine compozitia cu un tel.
Pas 3
Apoi puneti in bol faina, fulgii de ovaz, nucile maruntite, fulgii de cocos, sarea si scortisoara.
Pas 4
Amestecati bine toate ingredientele cu o lingura sau spatula, pana obtineti un aluat uniform si putin lipicios.
Pas 5
Luati aproximativ 1/3 din acesta.
Pas 6
Puneti intr-o punga, presati si lasati la congelator pentru aproximativ 40-50 de minute.
Pas 7
Restul aluatului din bol mutati intr-o tava mare asternuta cu hartie de copt.
Eu am folosit aici o tava cu borduri detasabile de 37 x 25cm.
Pas 8
Cu degetele, sau cu dosul lingurii, presati si distribuiti aluatul intr-un strat uniform de aproximativ 5-6mm grosime.
Pas 9
Formati neaparat si o mica bordura la marginile tavii, sa nu curga gemul in timpul coacerii.
Pas 10
Puneti tava in frigider pana se va congela bine bucata de 1/3 din coca.
Pas 11
Acum scoateti tava cu aluat din frigider, puneti si distribuiti pe toata suprafata gemul sau dulceata preferata.
Pas 12
Razuiti deasupra gemului aluatul congelat anterior.
Folositi aici razatoarea cu gaurile mai mari si rotunde.
Pas 13
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 14
Cand se rumeneste frumos, o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca minim 30 de minute in tava.
Pas 15
Apoi portionati si serviti.
Pas 16
Aici si o sectiune delicioasa, chiar va recomand sa incercati reteta!
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
(1 tava de 37x25cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)