Ingrediente
●
Unt
200 g
sa fie moale, la temperatura camerei
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Praf de copt
0.25 lingurite
un sfert de lingurita
●
Sare
0.25 lingurite
un sfert de lingurita
●
Arahide coapte, fara sare
200 g
sau orice alte nuci preferati
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc puneti 200g de unt moale, 125g de zahar si 1 lingurita esenta de vanilie. Amestecati totul bine cu o lingura sau mixer.
Pas 2
Adaugati 1 ou, iarasi amestecati.
Pas 3
Masurati 375g de faina intr-un bol mai mic, adaugati 1/4 de lingurita de praf de copt si 1/4 lingurita de sare, amestecati bine cu o lingura.
Pas 4
Adaugati compozitia de faina la cea de unt si amestecati totul bine, cu o lingura sau paleta mixerului de aluat fraged.
Pas 5
Aluatul obtinut il inveliti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.
Pas 6
In acest timp taiati cu un cutit 200g de arahide, sau oricare alte nuci aveti si va plac.
Daca nu le aveti deja cumparate coapte (fara sare!), puneti un pic arahidele la cuptor sau pe o tigaie sa se rumeneasca putin si sa capete acea aroma fina.
Pas 7
Porniti cuptorul sa se preincalzeasca la 190 de grade si in acest timp modelam biscuitii.
Mai intai presati atent aluatul cu palmele si degetele, fiind fraged marginile au tendinta sa crape. Doar putin la adunati cu dosul palmei si din nou presati.
Pas 8
Apoi va ajutati cu faina pe masa si intindeti cu facaletul o foaie cam de 5-6mm grosime.
Pas 9
Taiati cu o cana mai larga, sau pahar, cercuri de 8-10cm. Daca aveti forme rotunde mai zimtate ar fi si mai bine, asa marginile vor arata ceva mai frumos.
Pas 10
Resturile de aluat ramase dupa decuparea biscuitilor le adunati intr-o alta bila, iarasi o intindeti cu facaletul si formati alti biscuiti, continuati tot asa pana terminati tot aluatul.
Pas 11
Cu un capac de la sticla de apa (sau ceva similar) decupati centrul de la cercurile de aluat, ca sa formati niste inele.
Pas 12
Ungeti cu albus de ou crud inelele formate.
Pas 13
Puneti biscuitii cu aceasta parte lipicioasa in arahidele taiate, usor presati.
Pas 14
Ridicati, puteti sa mai presarati niste bucatele deasupra daca vreti stratul de alune sa fie mai generos.
Pas 15
Astfel formati pe parcurs toti biscuitii, aranjati-i in tavi de cuptor.
Se coc in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 15 minute, sau pana incep sa se rumeneasca usor.
Pas 16
Dupa cuptor lasati sa se raceasca complet, apoi serviti si savurati cu toata familia, sunt aromati, fragezi si foarte buni.
Pofta Buna!
Cantitate:
25 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: