Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Miere
9 linguri
sau 150g
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 2 linguri de otet
●
Scortisoara
1 lingurita
si 1 lingura de cacao, daca le vreti ceva mai maro
●
Zeama de lamaie
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Porniti cuptorul si lasati sa se inclazeasca bine - la 180-200 grade.
Intr-un bol bateti 2 oua intregi si 2 galbenusuri - adaugati mierea si 100g zahar pudra.
Pas 2
Le bateti bine cu un tel sau mixer.
Pas 3
Stingeti bicarbonatul cu otet si il adaugati la compozitia de mai sus.
Pas 4
Tot acolo adaugati scortisoara(si eventual cacao sau alte mirodenii preferati pentru turta dulce), amestecati.
Pas 5
Si la urma adaugati faina, amestecati cu o lingura sau spatula mai intai.
Adaugati in 2-3 runde, ca sa nu va iasa aluatul prea uscacios si tare - cantitatea necesara poate varia si depinde de marca fainii.
Pas 6
Presarati pe masa mai multa faina si scoateti aluatul pe masa - va fi ceva mai lipicios, sa mai aveti faina pe langa cele 500g din reteta.
Pas 7
Framantati si mai adaugati cate putina faiana pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Pas 8
Ajutandu-va cu faina intindeti o foaie din aluatul de mai sus, sa fie cam de 5 mm grosime.
Taiati formele preferate, din resturi din nou formati o bila de aluat si repetati procedura cu intins-taiat.
Pas 9
BIscuitii le aranjati pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.
Pas 10
Le coaceti in cuptorul preincalzit anterior - nu mai mult de 8-10 minute - daca le tineti prea mult se vor intari.
Pas 11
Dupa ce ati rezolvat tot aluatul si s-au copt toti biscuitii trecem la partea cu decoratul.
Puteti face glazura batand 2 albusuri cu 100g zahar pudra si 1 lingura zeama de lamaie - si decorati, ungeti cum va place. Aici aveti grija sa le uscati bine, altfel vor fi cam lipiciosi si va murdariti pe maini cand ii mancati.
Sau cumparati pasta de zahar colorata pentru decor - eu am luat setul de la Dr.Oetker, il vedeti in poza.
A fost mai comod si repede de lucrat, in plus mai multe culori, interesant si pentru copii.
Pas 12
Si acum partea cea mai placuta - cu toata familia se decoreaza biscuitii, dupa plac si imaginatie :)
La noi tati a fost cel mai inspirat, spre uimirea tuturor :)
Se usuca foarte repede pasta, asa ca in 15 minute deja se si pot servi cei mai pofticiosi membri.
Pas 13
Si gata, aveti deja aerul si spiritul sarbatorilor - Craciunului in casa :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(3 tavi de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)