Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Miere
9 linguri
sau 150g
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
stins cu 2 linguri de oțet
●
Scortisoara
1 lingurita
și 1 lingură de cacao, dacă le vreți ceva mai maro
●
Zeama de lamaie
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Porniți cuptorul și lăsați să se încălzească bine - la 180-200 grade.
Într-un bol bateți 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri - adăugați mierea și 100g zahăr pudră.
Pas 2
Le bateți bine cu un tel sau mixer.
Pas 3
Stingeți bicarbonatul cu oțet și îl adăugați la compoziția de mai sus.
Pas 4
Tot acolo adăugați scorțișoară (și eventual cacao sau alte mirodenii preferate pentru turtă dulce), amestecați.
Pas 5
Și la urmă adăugați făina, amestecați cu o lingură sau spatulă mai întâi.
Adăugați în 2-3 runde, ca să nu vă iasă aluatul prea uscăcios și tare - cantitatea necesară poate varia și depinde de marca făinii.
Pas 6
Presărați pe masă mai multă făină și scoateți aluatul pe masă - va fi ceva mai lipicios, să mai aveți făină pe lângă cele 500g din rețetă.
Pas 7
Frământați și mai adăugați câte puțină făină până obțineți un aluat omogen și nelipicios.
Pas 8
Ajutându-vă cu făina întindeți o foaie din aluatul de mai sus, să fie cam de 5 mm grosime.
Taiați formele preferate, din resturi din nou formați o bilă de aluat și repetați procedura cu întins-tăiat.
Pas 9
Biscuiții le aranjați pe o tavă teflonată sau așternută cu hârtie de copt.
Pas 10
Le coaceți în cuptorul preîncălzit anterior - nu mai mult de 8-10 minute - dacă le țineți prea mult se vor întări.
Pas 11
După ce ați rezolvat tot aluatul și s-au copt toți biscuiții, trecem la partea cu decoratul.
Puteți face glazura bătând 2 albușuri cu 100g zahăr pudră și 1 lingură zeamă de lămâie - și decorați, ungeți cum vă place. Aici aveți grijă să le uscați bine, altfel vor fi cam lipicioși și vă murdăriți pe mâini când îi mâncați.
Sau cumpărați pastă de zahăr colorată pentru decor - eu am luat setul de la Dr. Oetker, îl vedeți în poză.
A fost mai comod și repede de lucrat, în plus mai multe culori, interesant și pentru copii.
Pas 12
Și acum partea cea mai plăcută - cu toată familia se decorează biscuiții, după plac și imaginație :)
La noi tati a fost cel mai inspirat, spre uimirea tuturor :)
Se usucă foarte repede pasta, așa că în 15 minute deja se și pot servi cei mai pofticioși membri.
Pas 13
Și gata, aveți deja aerul și spiritul sărbătorilor - Crăciunului în casă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(3 tăvi de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)