Turta dulce Reteta VIDEO

Demult planificam sa fac reteta de turta dulce traditionala, glazurata colorat. Dar vroiam si o reteta simpla, rapida, fara prea mult stat la frigider, sa tina forma la copt si cu un gust bun.

Am ramas la aceasta reteta si sunt multumita - a iesit delicioasa, cu gust placut de miere, iar daca o faceti mai subtire va fi turta dulce ceva mai crocanta. Daca o modelati mai groasa va fi turta dulce moale - deci dupa preferintele fiecaruia.

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar pudra
200 g
Miere
9 linguri
sau 150g
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
stins cu 2 linguri de otet
Scortisoara
1 lingurite
si 1 lingura de cacao, daca le vreti ceva mai maro
Zeama de lamaie
1 linguri
Faina alba
500 g

Pasi de urmat

1

Porniti cuptorul si lasati sa se inclazeasca bine - la 180-200 grade.

Intr-un bol bateti 2 oua intregi si 2 galbenusuri - adaugati mierea si 100g zahar pudra.

2

Le bateti bine cu un tel sau mixer.

3

Stingeti bicarbonatul cu otet si il adaugati la compozitia de mai sus.

4

Tot acolo adaugati scortisoara(si eventual cacao sau alte mirodenii preferati pentru turta dulce), amestecati.

5

Si la urma adaugati faina, amestecati cu o lingura sau spatula mai intai.

Adaugati in 2-3 runde, ca sa nu va iasa aluatul prea uscacios si tare - cantitatea necesara poate varia si depinde de marca fainii.

6

Presarati pe masa mai multa faina si scoateti aluatul pe masa - va fi ceva mai lipicios, sa mai aveti faina pe langa cele 500g din reteta.

7

Framantati si mai adaugati cate putina faiana pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.

8

Ajutandu-va cu faina intindeti o foaie din aluatul de mai sus, sa fie cam de 5 mm grosime.

Taiati formele preferate, din resturi din nou formati o bila de aluat si repetati procedura cu intins-taiat.

9

BIscuitii le aranjati pe o tava teflonata sau asternuta cu hartie de copt.

10

Le coaceti in cuptorul preincalzit anterior - nu mai mult de 8-10 minute - daca le tineti prea mult se vor intari.

11

Dupa ce ati rezolvat tot aluatul si s-au copt toti biscuitii trecem la partea cu decoratul.

Puteti face glazura batand 2 albusuri cu 100g zahar pudra si 1 lingura zeama de lamaie - si decorati, ungeti cum va place. Aici aveti grija sa le uscati bine, altfel vor fi cam lipiciosi si va murdariti pe maini cand ii mancati.

Sau cumparati pasta de zahar colorata pentru decor - eu am luat setul de la Dr.Oetker, il vedeti in poza.

A fost mai comod si repede de lucrat, in plus mai multe culori, interesant si pentru copii.

12

Si acum partea cea mai placuta - cu toata familia se decoreaza biscuitii, dupa plac si imaginatie :)

La noi tati a fost cel mai inspirat, spre uimirea tuturor :)

Se usuca foarte repede pasta, asa ca in 15 minute deja se si pot servi cei mai pofticiosi membri.

13

Si gata, aveti deja aerul si spiritul sarbatorilor - Craciunului in casa :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (3 tavi de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 35

cup?do?fly428
cup?do? fly (cup?do?fly428) 31 dec 2019, 13:27

tava trebuie unsa?

lena
Elena (lena) cup?do? fly (cup?do?fly428) 31 dec 2019, 14:02

Nu neaparat.

cup?do?fly428
cup?do? fly (cup?do?fly428) 30 dec 2019, 15:31

La mine asa sa primit ca cu mixerul cand am dat(am adaugat faina)sa facut fermintele.De strans ,l-am strins dar va fi bun?sau sa fac altul?

lena
Elena (lena) cup?do? fly (cup?do?fly428) 30 dec 2019, 15:33

Daca se tine bine aluatul, continuati. Daca e prea faramicios, mai adaugati 1 ou acolo.

cup?do?fly428
cup?do? fly (cup?do?fly428) Elena (lena) 30 dec 2019, 16:23

mersi mult pentru raspuns.

CristinaMihai924
Cristina Mihai (CristinaMihai924) 19 dec 2019, 19:37

Buna seara.Cam cate bucati ies din cantitatea de aluat?Multumesc

lena
Elena (lena) Cristina Mihai (CristinaMihai924) 19 dec 2019, 20:18

Depinde cat de mari le faceti, dar in mare ies 3 tavi de cuptor. 😉

Corina.Iasi
Corina.Iasi 12 feb 2017, 21:06

Nu am mai avut timp sa le glazurez :D foarte bine s-au primit!!! Multumim mult! Multa sanatate!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina.Iasi 12 feb 2017, 21:24

Super, ma bucur mult!

tiki
tiki 25 dec 2015, 10:29

Buna si Craciun fericit. Cred ca varsta-si spune cuvantul,  ca nimic  nu-mi mai iese. Frumoase, gustoase, cu lapte, ceai ok, dar altfel ......BETON si dupa 3 zile. Hahaha.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 04 iun 2015, 14:26

Iata si " pictorul"! Noroc ca aveam in casa creioane pt decorat cu termen de valabilitate bun!😄

Poza mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 04 iun 2015, 14:22

😄 Rad pentru ca afara sunt 33 de grade si in casa noastra miroase a Craciun. Baietelul meu de 7 ani este bolnav, are febra si nu stiam cum sa il mai inveselesc si sa ii ocup timpul asa ca il intreb nu vrei sa facem i prajitura, ce vrei tu? Biscuiti din aceia cu scortisoara, raspunde el! Ei bine i-am facut impreuna si el singur i-a decorat. Foarte gustosi!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 27 dec 2012, 12:55

Foarte, foarte bune!!! Chiar și fără scorțișoară!

Poza mea pentru reteta:
linku94
linku94 26 dec 2012, 23:55

Pur si simplu minunate, aceste turte dulci!! Potrivite pentru perioada sarabatorilor si nu numai!!

Poza mea pentru reteta:
cezar
cezar 21 dec 2012, 22:19

Lena  foarte bune  mersi pentru retetaSarbatori fericite!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile