Mi-a luat 1 an de zile sa deduc formula tortului Dobos perfect, am inceput tot procesul anul trecut, dar nu mi-am permis sa fiu neglijenta si sa va dau orice reteta, decat una bine verificata, testata si cu cel mai mare succes. Maria mea mica este cel mai mare fan al acestui tort Dobos, chiar neasteptat pentru mine pentru ca nu este mare amatoare de dulciuri si deserturi.
Va recomand cu drag tortul, este minunat, cu gust intens de ciocolata, blaturi moi si caramel crocant. Poate din prima nu va iese perfect, dar cu siguranta veti mai repeta procesul, pentru ca gustul da dependenta. Partea de la final cu caramelul este cea mai mare provocare la tortul Dobos, dar o puteti ignora si ornati tortul cu fructe, sau lasati-l asa simplu, doar cu ciocolata.
O alta varianta interesanta si mai rapida, nu cea clasica, de a monta si orna tortul Dobos, gasiti la finalul retetei, eu cred ca doar asa il voi pregati in continuare. Daca vom avea chef de caramel, cred ca il voi turna asa simplu pe o hartie de copt si apoi, dupa ce se intareste, putin sfaramitat il voi pune peste tort.
Apropo, desi pare un tort mic, recomand sa-l taiati portii mici, are un gust foarte complet, intens si satios. Desi Maria mea nu are limita, si alti musafiri au cerut portii duble la cat de gustos este.