Pavlova cu fructe de padure

Pavlova cu fructe de padure

Despre prajitura - este perfecta, foarte fina, eleganta, gust fresh de la fructe si putina consistenta crocanta de la bezea. Fructe puteti folosi oricare sunt in sezon, totul depinde de preferinte, pentru ca frisca se combina cu orice fructe.

Anume aceasta varianta de Pavlova imi place cel mai mult, este interesanta dar si simpla, singura chestie e sa aveti rabdare cu blatul de bezea, si mare grija sa nu-l bronzati.

Reteta de bezea elvetiana am descoperit-o lucrand la aceasta Pavlova, deci acum va arat un prim motiv sa o utilizati fara frica si cu incredere. Vedeti ce frumusete alba si pufoasa mi-a iesit, la gust va asigur ca este si mai fina.

Aceasta reteta vine si ca un raspuns la multe intrebari cum sa utilizati albusurile ramase dupa crema de galbenusuri cu lapte, aici le puteti utiliza pe ambele. Crema nu merge toata, restul o puteti congela sau folosi la o alta reteta. Am vazut variante de Pavlova in care se folosea doar frisca, deci faceti cum puteti si va place, dar eu va prezint reteta completa.

Semipreparate

5 linguri
faceti din 4 galbenusuri si restul ce ramane puneti la congelator

Ingrediente

Albus de ou
130 g
aproximativ 4 albusuri - galbenusurile le folositi la crema de lapte
Zahar
260 g
adica cantitate dubla la albusuri
Dulceata de zmeura
2 linguri
sau oricare dulceata mai aromata aveti
Smantana dulce pentru frisca(32-35%)
500 ml
sa fie f.rece, de la frigider
Zahar pudra
1 pahar
1 pahar=250ml, este pt a bate frisca
Fructe de padure
1 kg
alegeti oricare gasiti si va plac, cu cat mai diverse si colorate cu atat mai bine

Pasi de urmat

Pas 2

Pe o bucata de hartie de copt desenati un cerc de aproximativ 26-28 cm in diametru.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 2
Pas 3

Cu cateva picaturi de bezea prindeti hartia de copt de tava  de cuptor.

Cu o lingura puneti cam jumatate din cantitatea de bezea pe cercul desenat si il intindeti uniform pe toata suprafata.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 3
Pas 4

Restul de bezea o puneti in pos si faceti o bordura mai inalta(folositi dui mai larg).

Daca nu aveti pos+dui, folositi o lingura, puneti cumva mai frumos marginile, important sa fie inalte.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 4
Pas 5

Cam asa arata blatul meu de bezea, ce a mai ramas din albus am mai facut cateva bezele mici pt decor si poftele celor mici :)

Pavlova cu fructe de padure - Pas 5
Pas 6

Blatul il coaceti timp de 3-4 ore la 60-70 de grade, din cand in cand lasati pt 20-30 de minute cuptorul putin intredeschis. Puneti in usa un prosop sau un creion, apoi iarasi inchideti usa sa se coaca bezeaua.

Eu asa fac pt a avea bezeaua de un alb imaculat, nu galbena sau maronie, asa se intampla daca temperatura e mai maricica si zaharul din bezea se caramelizeaza.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 6
Pas 7

Pana se face blatul de bezea, pregatim crema de lapte dupa reteta de aici. Lasati sa se raceasca bine.

Daca aveti o alta reteta verificata o folositi pe aia.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 7
Pas 8

Un prim test sa verificati daca blatul s-a copt suficient este sa se desprinda usor de pe hartia de copt.

Cand este gata il scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 8
Pas 9

Cand aveti blatul de bezea si crema de lapte racite bine va apucati sa bateti frisca.

Instructiunile complete le aveti aici. Deci frisca se prepara chiar inainte de montarea tortului.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 9
Pas 10

Acum ne apucam sa montam tortul.

Punem blatul pe un platou si il ungeti pe mijloc cu dulceata - asta pentru ca sa nu se inmoaie prea repede bezeaua de la crema de lapte si frisca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 10
Pas 11

Puneti un strat de crema de lapte, aveti grija sa lasati loc si pt crema de frisca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 11
Pas 12

Si ultimul strat il puneti pe cel de frisca.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 12
Pas 13

Fructele le spalati, taiati(daca e nevoie), scurgeti bine de apa si le distribuiti uniform peste frisca.

Sa nu va zgarciti la fructe, cu cat mai multe cu atat mai bine.

Deasupra puteti decora cu cateva bezele mici sau ciocolata topita, etc.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 13
Pas 14

Tortul il puteti servi imediat, in acest caz crema va fi putin mai moale, bezeaua mai tare.

Pavlova cu fructe de padure - Pas 14
Pas 15

Dupa 3-4 ore la frigider frisca si crema devin mai ferme, bezeaua un pic mai moale si veti avea o sectiune mai ferma si dreapta.

Mie mi-a placut mai mult asa, dupa frigider, dar depinde de timpul disponibil si gustul dvs.

Pofta Buna!

Pavlova cu fructe de padure - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 180 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

RaphaelCozonac256
Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 26 Dec 2019, 22:22

Am făcut reteta azi si desigur am gustat-o dupa cateva ore la frigider. Pentru gustul meu imi pare prea dulce, deși am pus mai putin zahar atit in frisca cât și in crema de lapte, pe care de altfel am modoficat-o un pic adăugând vre-o 50gr de unt la temperatura camerei dupa ce s-a răcit, caci mi se parea prea lichidă.

In plus, am uns bezeaua cu ciocolata alba topită ca sa formeze un strat impermeabil pentru a nu se inmuia prea tare de la cremă. Apropo, frisca mea era foarte tare si se faceau flori frumoase cu ea cand am pus-o, dar dupa ce a stat la frigider s-a pleostit si e deltul de lichidă 🤔 ar fi trebuit sa pun o parte de mascarpone sau întăritor de frișcă 😕

Zmeura am pus dupa stratul de crema de lapte si apoi si deasupra. Si bine ca nu am zgârcit, ca-i da o aciditate placuta tortului si echilibreaza un pic gustul prra dulce a bezelei.

In fine, fiind prima data cand o fac, e simplu de făcut si arătos 😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaJ
MariaJ 09 May 2018, 11:11

Buna ziua, credeti ca sunt ok si fructele de padure congelate sau trebuie neaparat sa fie proaspete? 

lena
Elena (lena) MariaJ 09 May 2018, 12:02

Ar merge si congelate, dar le puneti peste prajitura cu jumatate de ora inainte de servire. Daca se decongeleaza cu mult timp inainte, se deformeaza si lasa suc.

MariaJ
MariaJ Elena (lena) 09 May 2018, 14:04

Mulțumesc pentru răspuns,sunteți drăguță🤗😚

OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 10 Apr 2018, 01:17

am facut bezeaua normala...merita sa faci 2-3 bucati dar nu stiu daca poti sa o pastrezi o sapatamana -oricum s-au batut pe ea!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 26 Dec 2016, 16:44

Am mai incercat reteta, dar versiunea aceasta cu bezea elvetiana mi s-a parut geniala -s-a batut mai repede si a aratat foarte bine.

Am facut-o de Craciun si a avut mare succes.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Corina79 28 Dec 2016, 10:12

Asa este, ma bucur ca v-a placut si a fost apreciata!

FlorinaC
Florina (FlorinaC) 07 Feb 2016, 10:08

Si inca o fotografie din alta tura. Multumesc Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 07 Feb 2016, 10:01

De mult timp imi propun sa postez fotografiile cu retetele care le-am incercat dar pana azi nu reusit. Pavlova e printre preferatele noastre ca familie...un desert usor si proaspat. Delicioasa si usor de pregatit. :* :* 

Poza mea pentru reteta:
MashaL
MashaL 02 Sep 2015, 22:20

Cel mai rafinat si gustos. L-am facut pu o sărbătoare romantica sa meritat tot efortul numai ca nu am facut unul întreg dar doua porții mai marisoare. Dar neaparat voi mai face. Multumesc pu rețeta! Sa te ajute Dumnezeu in toate!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cdianac
cdianac 27 Jul 2015, 22:07

Dumnezeule, cum poate sa arate!

O singura intrebare am: cat timp rezista bezeaua? Nu se inmoaie repede? Adica, ar merge facuta de azi si servita maine? Eu am facut mai demult un tort cu foi de bezea si pana a doua zi a disparut bezeaua mea...

Ma gandesc deja la baza din bezea si umplutura cu ciocolata si alune...

Multumim si pentru aceasta reteta minunata!

anablandiana
anablandiana 27 Jul 2015, 16:43
  1.  yammyyy!!!!!!!!!!!!!!!
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 27 Jul 2015, 12:35

Arata fenomenal. O bomba de vitamine si culori aprinse. E buna de tot ideea. Cum gasesc ceva timp o fac cu mare placere. Danke schoen Lena. 

Arata toate comentariile