Ingrediente
●
Unt
200 g
sau margarină
●
Zahăr
1 pahar
de 250-300ml
●
Gălbenușuri
3 buc
albușurile le folosiți la alte rețete, aici trebuie doar gălbenușuri crude
●
Făină albă calitate superioară
3 pahare
de 250-300ml
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Esență de vanilie
1 buc
sau 2 plicuri de zahăr vanilat.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți untul într-o cratiță și îl topiți la foc mic.
Pas 2
Într-un bol puneți gălbenușurile de ou și zahărul, amestecați bine cu un tel sau lingură.
Pas 3
Apoi adăugați untul topit și un pic răcorit, amestecați bine.
Pas 4
Urmează smântâna, la fel amestecați.
Pas 5
Adăugați vanilia sau zahărul vanilat, amestecați.
Pas 6
Adăugați făina și praful de copt și începeți să frământați aluatul.
Pas 7
Aici o poză cu aluatul în "devenire" :) Să știți că este un aluat plăcut, moale și nelipicios.
Pas 8
Frământați puțin aluatul pe masă cu un pic de făină.
Pas 9
Îl acoperiți cu o folie și lăsați aproximativ 30 de min la frigider - sau îl faceți seara și lăsați până aveți timp să-l faceți a doua zi.
Pas 10
În continuare voi arăta cum fac biscuiții cu accesoriul pentru mașina de tocat. Dacă nu aveți, faceți mai simplu, întindeți o turtă din aluat de 7-8 mm grosime (aluatul este cam tare după frigider, așa că în cazul ăsta ar fi bine să-l țineți mai puțin la rece), și tăiați cu niște forme (flori, steluțe, etc).
Deci pentru mașina de tocat - aluatul îl tai în bucăți mici și lungi ca să încapă în mașină.
Pas 11
Așa arată accesoriul de biscuiți montat în mașina de tocat.
Pas 12
Porniti mașina, puneți câte o bucată de aluat, presați cu o mână iar cu cealaltă țineți biscuiții care se formează. Continuați tot așa până faceți tot aluatul.
Pas 13
Aici am făcut niște felii mai lungi pe care apoi le-am tăiat. Aluatul este nelipicios și stă foarte bine la modelat.
Pas 14
Le-am tăiat în biscuiți mai mici și le-am pus pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Se dă tava la cuptor la temperatură medie, de 180-200 grade.
Pas 15
Le lăsați la cuptor până încep să se rumenească dedesubt, nu lăsați să se înroșească prea tare. Ar trebui să fie doar ușor roz - scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Pas 16
Se păstrează chiar și 2 săptămâni la loc uscat, într-o pungă sau borcan.
Am căutat mult timp așa o rețetă de biscuiți vanilați și am găsit-o tot în satul natal, la o vecină - deci rețetele ideale și perfecte se pot găsi oriunde doar să vreți. Am zis să o pun pe site măcar pentru ca să nu pierd foaia pe care am scris-o, și poate dacă cineva are acest accesoriu pentru biscuiți să-l folosească neapărat.
Arată foarte bine biscuiții și au un gust superb.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)