Ingrediente
●
Unt
200 g
sau margarina
●
Zahar
1 pahar
de 250-300ml
●
Galbenusuri
3 buc
albusurile le folositi la alte retete, aici trebuie doar galbenusuri crude
●
Faina alba calitate superioara
3 pahare
de 250-300ml
●
Praf de copt
0.5 lingurite
●
Esenta de vanilie
1 buc
sau 2 plicuri de zahar vanilat.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic.
Pas 2
Intr-un bol puneti galbenusurile de ou si zaharul, amestecati bine cu un tel sau lingura.
Pas 3
Apoi adaugati untul topit si un pic racorit, amestecati bine.
Pas 4
Urmeaza smantana, la fel amestecati.
Pas 5
Adaugati vanilia sau zaharul vanilat, amestecati.
Pas 6
Adaugati faina si praful de copt si incepeti sa framantati aluatul.
Pas 7
Aici o poza cu alutul in "devenire" :) Sa stiti ca este un aluat placut, moale si nelipicios.
Pas 8
Framantati putin aluatul pe masa cu un pic de faina.
Pas 9
Il acoperiti cu o folie si lasati aproximativ 30 de min la frigider - sau il faceti seara si lasati pana aveti timp sa-l faceti a 2-a zi.
Pas 10
In continuare voi arata cum fac biscuitii cu accesoriul pentru masina de tocat. Daca nu aveti , faceti mai simplu, intindeti o turta din aluat de 7-8 mm grosime (aluatul este cam tare dupa frigider, asa ca in cazul asta ar fi bine sa-l tineti mai putin la rece), si taiati cu niste forme (flori, stelutze,etc).
Deci pt masina de tocat - aluatul il tai in bucati mici si lungi ca sa incapa in masina.
Pas 11
Asa arata accesoriul de biscuiti montat in masina de tocat.
Pas 12
Porniti masina, puneti cate o bucata de aluat, presati cu o mana iar cu cealalata tineti biscuitii care se formeaza. Continuati tot asa pana faceti tot aluatul.
Pas 13
Aici am facut niste felii mai lungi pe care apoi le-am taiat. Aluatul este nelipicios si sta foarte bine la modelat.
Pas 14
Le-am taiat in biscuiti mai mici si le-am pus pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.
Se da tava la cuptor la temperatura medie, de 180-200 grade.
Pas 15
Le lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca dedesubt, nu lasati sa se inroseasca prea tare. Ar trebui sa fie doar usor roz - scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Pas 16
Se pastreaza chiar si 2 saptamani la loc uscat, intr-o punga sau borcan.
Am cautat mult timp asa o reteta de biscuiti vanilati si am gasit-o tot in satul natal, la o vecina - deci retetele ideale si perfecte se pot gasi oriunde doar sa vreti. Am zis s-o pun pe site macar pentru ca sa nu pierd foia pe care am scris-o, si poate daca cineva are acest accesoriu pt biscuiti sa-l foloseasca neaparat.
Arata f.bine biscuitii si au un gust superb.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)