Fursecuri simple cu vanilie

Fursecuri simple cu vanilie

Este o reteta foarte buna de fursecuri care se fac cu ajutorul masinii de tocat sau cu alte forme. Este foarte important ca aceste fursecuri tin forma, nu se umfla prea mult la coacere. Sunt foarte bune, crocante, cu aroma usoara de unt - le fac de obicei pentru Craciun sau Paste, dar si atunci cand vreau s-o alint pe fetita mea cu niste dulciuri de casa. Acesti biscuiti sunt printre duciurile ei preferate.

Daca nu aveti masina de tocat cu accesoriu pentru biscuiti (dar v-as recomanda sa va luati una - daca nu aveti inca - din acele cu accesorii pt biscuiti, carnati si paste) puteti sa le taiati simplu cu un cutit sau sa le faceti cu alte forme pentru biscuiti.

Ingrediente

Unt
200 g
sau margarina
Zahar
1 pahar
de 250-300ml
Galbenusuri
3 buc
albusurile le folositi la alte retete, aici trebuie doar galbenusuri crude
Smantana
70 g
Faina alba calitate superioara
3 pahare
de 250-300ml
Praf de copt
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
sau 2 plicuri de zahar vanilat.

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti untul intr-o cratita si il topiti la foc mic.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol puneti galbenusurile de ou si zaharul, amestecati bine cu un tel sau lingura.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati untul topit si un pic racorit, amestecati bine.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 3
Pas 4

Urmeaza smantana, la fel amestecati.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 4
Pas 5

Adaugati vanilia sau zaharul vanilat, amestecati.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 5
Pas 6

Adaugati faina si praful de copt si incepeti sa framantati aluatul.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 6
Pas 7

Aici o poza cu alutul in "devenire" :) Sa stiti ca este un aluat placut, moale si nelipicios.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 7
Pas 8

Framantati putin aluatul pe masa cu un pic de faina.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 8
Pas 9

Il acoperiti cu o folie si lasati aproximativ 30 de min la frigider - sau il faceti seara si lasati pana aveti timp sa-l faceti a 2-a zi.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 9
Pas 10

In continuare voi arata cum fac biscuitii cu accesoriul pentru masina de tocat. Daca nu aveti , faceti mai simplu, intindeti o turta din aluat de 7-8 mm grosime (aluatul este cam tare dupa frigider, asa ca in cazul asta ar fi bine sa-l tineti mai putin la rece), si taiati cu niste forme (flori, stelutze,etc).

Deci pt masina de tocat - aluatul il tai in bucati mici si lungi ca sa incapa in masina.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 10
Pas 11

Asa arata accesoriul de biscuiti montat in masina de tocat.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 11
Pas 12

Porniti masina, puneti cate o bucata de aluat, presati cu o mana iar cu cealalata tineti biscuitii care se formeaza. Continuati tot asa pana faceti tot aluatul.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 12
Pas 13

Aici am facut niste felii mai lungi pe care apoi le-am taiat. Aluatul este nelipicios si sta foarte bine la modelat.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 13
Pas 14

Le-am taiat in biscuiti mai mici si le-am pus pe o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Se da tava la cuptor la temperatura medie, de 180-200 grade.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 14
Pas 15

Le lasati la cuptor pana incep sa se rumeneasca dedesubt, nu lasati sa se inroseasca prea tare. Ar trebui sa fie doar usor roz - scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 15
Pas 16

Se pastreaza chiar si 2 saptamani la loc uscat, intr-o punga sau borcan.

Am cautat mult timp asa o reteta de biscuiti vanilati si am gasit-o tot in satul natal, la o vecina - deci retetele ideale si perfecte se pot gasi oriunde doar sa vreti. Am zis s-o pun pe site macar pentru ca sa nu pierd foia pe care am scris-o, si poate daca cineva are acest accesoriu pt biscuiti sa-l foloseasca neaparat.

Arata f.bine biscuitii si au un gust superb.

Pofta Buna!

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

denilu
denilu 17 Dec 2019, 22:23

Multumesc frumos pentru raspuns. Toate cele bune!

denilu
denilu 16 Dec 2019, 22:28

Bună seara, dragă Lena! Aș dori să te întreb în legătură cu acești biscuiți dacă aș putea să-i fac cu zahăr pudră. Ar fi la fel de dulci sau s-ar scimba altfel textura? 

lena
Elena (lena) denilu 17 Dec 2019, 05:25

Vor fi la fel de buni😉

Dia.Si.
Dia.Si. 04 May 2019, 19:57

Este foarte buna reteta. Am facut-o de multe ori. Acum am observat ca scrie la cantitate ca ies 2 kg. Adunate ingredientele, sunt doar 1 kg. Nu are nici o importanta, nu vreau sa caut defecte unei retete perfecte. Va rog sa nu publicati acest comentariu, poate doar sa modificati, daca am dreptate.

Nota mea pentru reteta:
mocanumaria2003
mocanumaria2003 30 Dec 2015, 15:30

absolut delicioase, azi am facut si eu. aluatul mi-a iesit cam lipicios si am pus mai multa faina dar la final au iesit delicioase. 

Poza mea pentru reteta:
AndreeaV
AndreeaV 19 Dec 2014, 04:58

Sunt plecată din țară și zilele trecute am primit pachet de la părinți, în care, surpriză, se aflau și aceste fursecuri. Îmi amintesc că de mică o ajutam pe mamaia, apoi pe mama să facă ''ciucălăi'' - așa se numesc în zona mea.  Mmm, ciucălăii copilăriei! În altă ordine de idei, vreau să te felicit Lena, datorită ție mi-am dat seama că și eu pot găti, tot ce am încercat de pe site-ul tău mi-a ieșit. Deși acum câteva luni abia știam să fac cartofi prăjiți, acum toți prietenii se așteaptă invitați la masă și se întrec în aprecieri, iar soțul nu mai zic cât de mândru este! Îți mulșumesc, Lena! 

Nota mea pentru reteta:
jurnaluluneimame
jurnaluluneimame 26 Feb 2014, 14:57

Multumesc pentru o reteta de biscuiti de casa extraordinara. Ai mare dreptate, chiar sunt deliciosi.

I-am facut cu baietelul meu, cu mare bucurie, insa am modificat un pic reteta, pentru a nu-i pricinui copilului meu care are intoleranta la proteina din laptele de vaca.

Am postat-o si pe jurnalul unei mame, insa am precizat de unde am luat reteta originala.

Multuesc pentru aceasta reteta si multe altele.

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 21 Dec 2010, 04:18

Daca sunt faramiciosi sunt exact ca cei facuti de bunica....ce amintiri dulci....

Nota mea pentru reteta:
ely.luperto77
constantin/luperto elena (ely.luperto77) 23 Sep 2010, 17:57

economici si buni.o antrebare daca am vanilie baton..cum so dizolv sau o tai bucatele mici?si.....pot face cu un paharel mic formele ca sant de putin timp aici an italia  si nu am forme ca la mama acasa.  felicitari pt retetele ff bune

Nota mea pentru reteta:
sarian
sarian 23 Apr 2010, 11:26

multumesc mult pentru aceasta reteta. mama le spunea piscoturi. prea multele mele probleme m-au tinut departe de bucatarie si nu am apucat sa i-au reteta, stiam ingredientele dar nimic despre cantitati. am primit e-mailul si am si facut fursecurile , sunt minunate.si, felicitari.

Nota mea pentru reteta:
eli
elena teodoru (eli) 22 Apr 2010, 13:44

asa e,o reteta de fursecuri ce o faceam destul de des inainte,cu margarina pt ca untul era la COTA ,sau cu grasime de porc .Era un deliciu si pentru pachetelul copiilor la scoala! Iti multumim ca ne-ai remintit-o unora dintre noi.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile