Fursecuri simple cu vanilie

Fursecuri simple cu vanilie

Este o rețetă foarte bună de fursecuri care se fac cu ajutorul mașinii de tocat sau cu alte forme. Este foarte important ca aceste fursecuri țin forma, nu se umflă prea mult la coacere. Sunt foarte bune, crocante, cu aromă ușoară de unt - le fac de obicei pentru Crăciun sau Paște, dar și atunci când vreau să o alint pe fetița mea cu niște dulciuri de casă. Acești biscuiți sunt printre dulciurile ei preferate.

Dacă nu aveți mașină de tocat cu accesoriu pentru biscuiți (dar v-aș recomanda să vă luați una - dacă nu aveți încă - din acele cu accesorii pentru biscuiți, cârnați și paste) puteți să le tăiați simplu cu un cuțit sau să le faceți cu alte forme pentru biscuiți.

Ingrediente

Unt
200 g
sau margarină
Zahăr
1 pahar
de 250-300ml
Gălbenușuri
3 buc
albușurile le folosiți la alte rețete, aici trebuie doar gălbenușuri crude
Smântână
70 g
   
Făină albă calitate superioară
3 pahare
de 250-300ml
Praf de copt
0.5 lingurite
   
Esență de vanilie
1 buc
sau 2 plicuri de zahăr vanilat.

Pași de urmat

Pas 1

Puneți untul într-o cratiță și îl topiți la foc mic.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți gălbenușurile de ou și zahărul, amestecați bine cu un tel sau lingură.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați untul topit și un pic răcorit, amestecați bine.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 3
Pas 4

Urmează smântâna, la fel amestecați.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 4
Pas 5

Adăugați vanilia sau zahărul vanilat, amestecați.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 5
Pas 6

Adăugați făina și praful de copt și începeți să frământați aluatul.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 6
Pas 7

Aici o poză cu aluatul în "devenire" :) Să știți că este un aluat plăcut, moale și nelipicios.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 7
Pas 8

Frământați puțin aluatul pe masă cu un pic de făină.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 8
Pas 9

Îl acoperiți cu o folie și lăsați aproximativ 30 de min la frigider - sau îl faceți seara și lăsați până aveți timp să-l faceți a doua zi.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 9
Pas 10

În continuare voi arăta cum fac biscuiții cu accesoriul pentru mașina de tocat. Dacă nu aveți, faceți mai simplu, întindeți o turtă din aluat de 7-8 mm grosime (aluatul este cam tare după frigider, așa că în cazul ăsta ar fi bine să-l țineți mai puțin la rece), și tăiați cu niște forme (flori, steluțe, etc).

Deci pentru mașina de tocat - aluatul îl tai în bucăți mici și lungi ca să încapă în mașină.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 10
Pas 11

Așa arată accesoriul de biscuiți montat în mașina de tocat.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 11
Pas 12

Porniti mașina, puneți câte o bucată de aluat, presați cu o mână iar cu cealaltă țineți biscuiții care se formează. Continuați tot așa până faceți tot aluatul.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 12
Pas 13

Aici am făcut niște felii mai lungi pe care apoi le-am tăiat. Aluatul este nelipicios și stă foarte bine la modelat.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 13
Pas 14

Le-am tăiat în biscuiți mai mici și le-am pus pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptor la temperatură medie, de 180-200 grade.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 14
Pas 15

Le lăsați la cuptor până încep să se rumenească dedesubt, nu lăsați să se înroșească prea tare. Ar trebui să fie doar ușor roz - scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 15
Pas 16

Se păstrează chiar și 2 săptămâni la loc uscat, într-o pungă sau borcan.

Am căutat mult timp așa o rețetă de biscuiți vanilați și am găsit-o tot în satul natal, la o vecină - deci rețetele ideale și perfecte se pot găsi oriunde doar să vreți. Am zis să o pun pe site măcar pentru ca să nu pierd foaia pe care am scris-o, și poate dacă cineva are acest accesoriu pentru biscuiți să-l folosească neapărat.

Arată foarte bine biscuiții și au un gust superb.

Poftă Bună!

Fursecuri simple cu vanilie - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (8 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

denilu
denilu 17 Dec 2019, 22:23

Multumesc frumos pentru raspuns. Toate cele bune!

denilu
denilu 16 Dec 2019, 22:28

Bună seara, dragă Lena! Aș dori să te întreb în legătură cu acești biscuiți dacă aș putea să-i fac cu zahăr pudră. Ar fi la fel de dulci sau s-ar scimba altfel textura? 

lena
Elena (lena) denilu 17 Dec 2019, 05:25

Vor fi la fel de buni😉

Dia.Si.
Dia.Si. 04 May 2019, 19:57

Este foarte buna reteta. Am facut-o de multe ori. Acum am observat ca scrie la cantitate ca ies 2 kg. Adunate ingredientele, sunt doar 1 kg. Nu are nici o importanta, nu vreau sa caut defecte unei retete perfecte. Va rog sa nu publicati acest comentariu, poate doar sa modificati, daca am dreptate.

Nota mea pentru rețetă:
mocanumaria2003
mocanumaria2003 30 Dec 2015, 15:30

absolut delicioase, azi am facut si eu. aluatul mi-a iesit cam lipicios si am pus mai multa faina dar la final au iesit delicioase. 

Poza mea pentru rețetă:
AndreeaV
AndreeaV 19 Dec 2014, 04:58

Sunt plecată din țară și zilele trecute am primit pachet de la părinți, în care, surpriză, se aflau și aceste fursecuri. Îmi amintesc că de mică o ajutam pe mamaia, apoi pe mama să facă ''ciucălăi'' - așa se numesc în zona mea.  Mmm, ciucălăii copilăriei! În altă ordine de idei, vreau să te felicit Lena, datorită ție mi-am dat seama că și eu pot găti, tot ce am încercat de pe site-ul tău mi-a ieșit. Deși acum câteva luni abia știam să fac cartofi prăjiți, acum toți prietenii se așteaptă invitați la masă și se întrec în aprecieri, iar soțul nu mai zic cât de mândru este! Îți mulșumesc, Lena! 

Nota mea pentru rețetă:
jurnaluluneimame
jurnaluluneimame 26 Feb 2014, 14:57

Multumesc pentru o reteta de biscuiti de casa extraordinara. Ai mare dreptate, chiar sunt deliciosi.

I-am facut cu baietelul meu, cu mare bucurie, insa am modificat un pic reteta, pentru a nu-i pricinui copilului meu care are intoleranta la proteina din laptele de vaca.

Am postat-o si pe jurnalul unei mame, insa am precizat de unde am luat reteta originala.

Multuesc pentru aceasta reteta si multe altele.

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 21 Dec 2010, 04:18

Daca sunt faramiciosi sunt exact ca cei facuti de bunica....ce amintiri dulci....

Nota mea pentru rețetă:
ely.luperto77
constantin/luperto elena (ely.luperto77) 23 Sep 2010, 17:57

economici si buni.o antrebare daca am vanilie baton..cum so dizolv sau o tai bucatele mici?si.....pot face cu un paharel mic formele ca sant de putin timp aici an italia  si nu am forme ca la mama acasa.  felicitari pt retetele ff bune

Nota mea pentru rețetă:
sarian
sarian 23 Apr 2010, 11:26

multumesc mult pentru aceasta reteta. mama le spunea piscoturi. prea multele mele probleme m-au tinut departe de bucatarie si nu am apucat sa i-au reteta, stiam ingredientele dar nimic despre cantitati. am primit e-mailul si am si facut fursecurile , sunt minunate.si, felicitari.

Nota mea pentru rețetă:
eli
elena teodoru (eli) 22 Apr 2010, 13:44

asa e,o reteta de fursecuri ce o faceam destul de des inainte,cu margarina pt ca untul era la COTA ,sau cu grasime de porc .Era un deliciu si pentru pachetelul copiilor la scoala! Iti multumim ca ne-ai remintit-o unora dintre noi.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile