Mi-a luat 1 an de zile să deduc formula tortului Doboș perfect, am început tot procesul anul trecut, dar nu mi-am permis să fiu neglijentă și să vă dau orice rețetă, decât una bine verificată, testată și cu cel mai mare succes. Maria mea mică este cel mai mare fan al acestui tort Doboș, chiar neașteptat pentru mine pentru că nu este mare amatoare de dulciuri și deserturi.
Vă recomand cu drag tortul, este minunat, cu gust intens de ciocolată, blaturi moi și caramel crocant. Poate din prima nu vă iese perfect, dar cu siguranță veți mai repeta procesul, pentru că gustul dă dependență. Partea de la final cu caramelul este cea mai mare provocare la tortul Doboș, dar o puteți ignora și orna tortul cu fructe, sau lăsați-l așa simplu, doar cu ciocolată.
O altă variantă interesantă și mai rapidă, nu cea clasică, de a monta și orna tortul Doboș, găsiți la finalul rețetei, eu cred că doar așa îl voi pregăti în continuare. Dacă vom avea chef de caramel, cred că îl voi turna așa simplu pe o hârtie de copt și apoi, după ce se întărește, puțin sfărâmat îl voi pune peste tort.
Apropo, deși pare un tort mic, recomand să-l tăiați în porții mici, are un gust foarte complet, intens și sățios. Deși Maria mea nu are limită, și alți musafiri au cerut porții duble la cât de gustos este.