Tort "Raffaello"
Să vă prezint acum vedeta mesei de Crăciun, această rețetă de Tort Raffaello - s-a lins, efectiv fiecare felie de pe farfurii, soțul a declarat-o favorită și preferată de acum încolo. Rețete de tort am făcut eu ceva, și vă dați seama că așa o declarație este chiar importantă :)
Blatul moale și pufos cu aromă fină de cocos, crema Ganache de ciocolată albă, în siropul pentru blat am adăugat puțină esență de migdale. Am ornat deasupra chiar cu bomboane Raffaello, dar este opțional, mai de efect.
Crema Ganache de ciocolată albă este de avut în vedere, a devenit preferata mea după lucrul cu această rețetă, simplă și foarte de efect, are un gust ffff.bun.
Delicios, fraged și cu siguranță va place chiar și celor mai mofturoși musafiri, MI-NU-NAT!
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Nucă de cocos
30 g
+ 100g pentru ornat - am în vedere nucă de cocos uscată și răzuită
●
Esență de vanilie
1 buc
+ esență de migdale, opțional
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
600 ml
●
Bomboane raffaello
230 g
o cutie mare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Primul vom face blatul, ar fi bine să-l faceți din timp ca să aveți mai puțină treabă la asamblarea tortului.
Dar vă apucați să-l coaceți măcar cu 5-6 ore înainte de ornare și umplere cu cremă.
Pregătiți ingredientele - separați albușurile de gălbenușuri, amestecați făina cu 30g de nucă de cocos și praful de copt, etc.
Pas 2
Albușurile se bat spumă tare, apoi treptat adăugați și încorporați în ele 60g de zahăr și la final, zahărul pudră.
Spuma de albuș trebuie să fie albă, lucioasă și tare.
Pas 3
Gălbenușurile se bat cu restul de 60g de zahăr până se fac spumă, apoi încorporați în ele cele 2 linguri de ulei, adăugați vanilia, mixați bine.
Pas 4
Adăugați albușurile spumă la compoziția de gălbenușuri, amestecați atent cu o spatulă.
Pas 5
Apoi adăugați amestecul de făină+cocos+praf de copt, amestecați încet și atent până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 6
Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt, tava mea a fost cu borduri detașabile, de 28cm în diametru.
Pas 7
Se coace la cuptor preîncălzit la 160-180 de grade, timp de 30 de minute - până se rumenește și trece testul scobitorii.
La copt se mai umflă, după ce o scoateți din cuptor s-ar putea să se mai dezumfle puțin, este normal.
Pas 8
Lăsați să se răcească complet în tava timp de 2-3 ore.
Înainte de a tăia blatul ar fi bine să-l puneți la congelator timp de 60-90 de minute, așa se va tăia mai ușor și mai frumos.
Pas 9
Se taie blatul în 3 foi uniforme.
Pas 10
Crema ar fi bine s-o porniți din timp, măcar cu 5-6 ore înainte, are nevoie să răcească foarte bine compoziția înainte de mixare.
Deci, se toarnă smântâna dulce într-o cratiță și se închide focul când începe să fiarbă. Adăugați în smântâna fierbinte ciocolata albă și lăsați 1-2 minute.
Pas 11
Amestecați bine cu telul până ciocolata se dizolvă complet în smântână.
Lăsați să se răcească complet și s-o țineți măcar 2-3 ore la frigider, să fie rece bine.
Pas 12
Când aveți blaturile gata tăiate și vreți să asamblați tortul atunci vă apucați să bateți și crema.
Luați oala cu amestecul de smântână și ciocolată albă din frigider și mixați bine la viteză maximă.
Pas 13
Este gata când se îngroașă bine și se ține tare.
Pas 14
Asamblăm tortul - fiecare foaie se însiropează bine (sirop din 200ml apă+1 lta zahăr+ 0.5 linguriță aromă de migdale, sau lapte+aromă de migdale, etc).
Pas 15
Apoi se unge din abundență cu cremă - am pus câte 3-4 linguri bune pe fiecare foaie.
Pas 16
La urmă bineînțeles, ungeți uniform bordurile și deasupra, cu o lingură/cuțit/spatulă.
Pas 17
Presărați cu nucă de cocos răzuită.
Pas 18
Și ornați opțional cu bomboane Raffaello.
Lăsați tortul să se pătrundă bine 6-7 ore înainte de servire, la frigider.
Pas 19
Și o felie delicioasă, păcat că poza nu reflectă și gustul, dar vă asigur că este superb!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
240 min
Data publicării:
Notă:
5 (29 voturi)