Ingrediente
●
Vin alb demisec
250 ml
sau vin alb demidulce
●
Ulei de floarea-soarelui
250 ml
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Făină albă calitate superioară
500 g
poate să vă trebuiască mai mult sau mai puțin în funcție de calitatea făinii
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se amestecă vinul cu uleiul, esența de vanilie și sare.
Pas 2
Adăugați praful de copt și făina pe parcurs, amestecați cu lingura și vedeți să nu puneți prea multă făină.
Din păcate nu am calculat exact cantitatea de făină, deci vă uitați singuri :(
Pas 3
Amestecați aluatul cu lingura mai întâi, apoi după ce se leagă începeți să folosiți și mâinile.
Pas 4
Scoateți aluatul pe masă și îl frământați puțin, iese o cocă foarte plăcută, nelipicioasă și ușor de lucrat.
Lăsați 15 minute să se odihnească.
Pas 5
În acest timp preparați umplutura - nucile mărunțite le amestecați cu gem.
Pas 6
Puneți gemul mai atent, compoziția trebuie să fie mai groasă, ca să nu curgă din biscuiți.
Pas 7
Aluatul se împarte în 2 bucăți, frământați ușor și mai lăsați 5 minute.
Pas 8
Fiecare aluat se întinde într-o foaie de maxim 3-4 mm grosime, se taie rondele cu un pahar, se pune umplutura.
Se apropie marginile și se lipesc bine, ca la niște colțunași, dacă știți despre ce este vorba:)
Pas 9
Se pun fursecurile pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei și se dau la cuptor, temperatura 180-200 de grade.
Pas 10
Sunt gata când se rumenesc ușor, cam în 40-45 de minute.
Pas 11
Lăsați să se răcorească bine, le treceți prin zahăr pudră și serviți cu mare plăcere la un ceai fierbinte :)
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 porții mici și ușoare)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)