Chec din compot de mere
Un chec neasteptat de bun, l-am facut mai mult pentru experimentare - nu prea credeam ca iese ceva bun din asa putine ingrediente. Este aromat (aroma de mere si scortisoara), un pic umed, foarte consistent si vitaminos datorita stafidelor si nucilor (foarte bune in perioada de post). Un prim indicator ca este bun, fetitza mea l-a mancat foarte bine, imi tot crestea inima cu fiecare muscatura :)
Compotul de mere nu este oricare, ar fi bine sa-l preparati pe cel din reteta (se face repede in 15 min), desi cred ca se poate incerca si cu unul de casa din borcan.
Recomand cu incredere!
Ingrediente
●
Zahar
160 g
plus 1 lingura pentru compot
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
●
Faina alba calitate superioara
280 g
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Scortisoara
0.5 lingurite
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai preparati compotul:
- se pun 400 ml de apa la fiert cu 1 lingura de zahar si 1 mar taiat felii mici.
- cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati sa fiarba 5 min
- apoi stingeti focul si lasati 15 min sa se patrunda.
Pas 2
Pana se prepara compotul si se patrunde, pregatiti stafidele si nucile.
Stafidele se clatesc bine cu apa, nucile le taiati bucatele nu foarte marunte.
Pas 3
Apoi masurati 250ml de compot (doar compot, fara mere) si il turnati in bolul in care se va prepara aluatul de chec.
Pas 4
Adaugati 160g de zahar si amestecati bine pana se dizolva complet.
Pas 5
Urmeaza 100ml ulei, amestecati putin cu lingura.
Pas 6
Apoi adaugati faina, amestecata cu praf de copt si scortisoara. Amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase.
Pas 7
Si ultimile sunt stafidele si nucile, amestecati bine.
Pas 8
Turnati aluatul intr-o tava de chec asternuta cu hartie de copt.
Pas 9
Puneti la cuptor la 180 grade - o temperatura medie la cuptoarele fara temperatura - pentru 40 de min, dar in principiu aveti grija de el - pana se rumeneste si trece testul scobitorii.
Va crapa putin, sa nu va faceti griji asa si trebuie. Il scoateti din cuptor cand este gata si lasati 10 min in tava.
Pas 10
Peste 10 min il scoateti din tava si lasati sa se racoreasca bine.
Apoi il pudrati cu zahar pudra si serviti cu bautura preferata - ceai, lapte, cafea....
Este foarte bun si sanatos, chiar vi-l recomand.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)