Prajitura cu dovleac si nuci

Prajitura cu dovleac si nuci

Am ajuns sa va arat si reteta mea preferata din acest sezon, o prajitura foarte simpla, rapida si gustoasa. Demult cautam o reteta cu dovleac de acest gen, dar sa folosesc dovleac crud, nu piure. Se prepara foarte repede, nu are multa grasime, cu o aroma delicata de dovleac si scortisoara.

Puteti sa faceti si putin altfel, daca turnati aluatul in tava mare de aragaz va ies niste triunghiuri delicioase, vedeti ultima poza de la pasi.

Ingrediente

Dovleac
400 g
dovleac crud, curatat de coaja si seminte
Oua
3 buc
Zahar
300 g
Faina alba
300 g
Ulei
2 linguri
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
Praf de copt
10 g
1 plic
Scortisoara
0.5 lingurite
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 1
Pas 2

La mine a fost cam asa marunt.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 2
Pas 3

Ouale se bat spuma cu zaharul.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 3
Pas 4

Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 4
Pas 5

Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 5
Pas 6

La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 7
Pas 8

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 8
Pas 9

Optional puteti orna zu zahar pudra, cand se racoreste o serviti.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 9
Pas 10

Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 10
Pas 11

Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.

Pofta Buna!

Prajitura cu dovleac si nuci - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 4 (7 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

cora.
cora. 08 Jun 2023, 13:00

Putem inlocui dovleacul cu morcovi,ori cartof dulce ?

lena
Elena (lena) cora. 08 Jun 2023, 15:46

Sigur, se comporta aproximativ la fel.😉

Dia.Si.
Dia.Si. 29 Nov 2021, 09:27

Foarte buna! Am redus zaharul (la jumatate, tot dulce e). Am lasat 30 de minute la 180 de grade. Cred ca si cei carora nu le place dovleacul vor fi incantati de aceasta reteta. Esti in gandurile mele (si bucataria mea) zi de zi Lena! Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Dia.Si. 29 Nov 2021, 09:33

Cu drag, multumesc mult si eu pentru mesaj!🤗❤️

AndreeaVornicu949
Andreea Vornicu (AndreeaVornicu949) 28 Mar 2020, 23:04

Nu imi place dovleacul dar aceasta prajitura mi a intrecut asteptarile. Este super aromata si delicioasa. Am inlocuit ouale cu piure de dovleac, dovleacul l am pus pe foc cu 150g de zahar(am vrut sa o fac mai healthy), am adaugat o lingurita de cacao, stafide si nuci in compozitie.

Aveti niste retete de nota 10000

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
stepanenco
stepanenco 11 Dec 2014, 14:32

mi-a iesit de minune prajitura cu dovleac si nuci!!! merci pu reteta, lena!!

Poza mea pentru reteta:
Camiela J
Camiela J 28 Nov 2014, 15:33

Buna! Am facut si eu aceasta prajiturica si a avut succes!! Aveam nevoie de un desert usor de facut,care sa fie cu dovleac si aceasta mi s-a parut cea mai potrivita!

Am avut un dovleac cu miezul mai deschis la culoare, am pus parca ceva mai multa scortisoara ,miezul de nuca e macinat la tocator si cred ca de aceea nu se vad bucatele de dovleac,ca la tine! Dar e bun.In loc de ulei,am folosit un pic de margarina pentru copt.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 21 Nov 2014, 20:26

Salut Lena!... si nucile si dovleacul imi plac la nabunie....asa ca nam esitat sa incerc aceatsa areteta.... Am incerca deja de 2 ori respectind exact dosele indicate de tine, numai ca vine o consistenza cam "lichida" , nu asa uscata ca in poza ta. De ce oare? Crezi ca poate fi praful de copt? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Olghina.18 21 Nov 2014, 21:20

Ar fi de la faina, incearca sa mai pui un pic

Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 Nov 2014, 11:50

Buna, Lena! Am mai facut si a doua oara reteta si vreau sa-ti spun ca a iesit genial,nu am reusit sa o scot din cuptor ca sotul a si mincat-o, si m-a rugat sa mai fac una.A fost extraordinara! 

Nota mea pentru reteta:
Danissimo
Danissimo 13 Nov 2014, 19:27

Nu am avut nuci, dar am tinut neaparat sa fac ceva cu dovleacul din frigider. Am mai adaugat si 5 grame de radacina de ghimbir dat prin razatoare. Am obtinut un deliciu! Nuanta de ghimbir ramane in gura ca un ecou al gustului pronuntat de dovleac.

Merci mult Lena!

Nota mea pentru reteta:
Doinita2014
Doinita2014 12 Nov 2014, 22:50

foarte buna reteta, cu gust profund si placut de toamna!Bravo Lena, nu incetezi sa ma inspiri!

Nota mea pentru reteta:
gadimic
gadimic 11 Nov 2014, 11:41

Cum se bat ouale spuma. Si galbenusul si albusul ? Sau separat?

Eu stiam ca doar albusul se bate spuma...

lena
Elena (lena) gadimic 11 Nov 2014, 13:33

Da, se bat spuma si intregi, galbenus cu tot cu albus - nu iese spuma aia tare ca la albusuri dar este o compozitite destul de aerata.

Arata toate comentariile