Ingrediente
●
Dovleac
400 g
dovleac crud, curatat de coaja si seminte
●
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Scortisoara
0.5 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot.
Pas 2
La mine a fost cam asa marunt.
Pas 3
Ouale se bat spuma cu zaharul.
Pas 4
Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati.
Pas 5
Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.
Pas 6
La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara.
Pas 7
Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru.
Pas 8
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.
Pas 9
Optional puteti orna zu zahar pudra, cand se racoreste o serviti.
Pas 10
Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.
Pas 11
Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
4 (7 voturi)