Prajitura cu dovleac si nuci

Prajitura cu dovleac si nuci

Am ajuns sa va arat si reteta mea preferata din acest sezon, o prajitura foarte simpla, rapida si gustoasa. Demult cautam o reteta cu dovleac de acest gen, dar sa folosesc dovleac crud, nu piure. Se prepara foarte repede, nu are multa grasime, cu o aroma delicata de dovleac si scortisoara.

Puteti sa faceti si putin altfel, daca turnati aluatul in tava mare de aragaz va ies niste triunghiuri delicioase, vedeti ultima poza de la pasi.

Ingrediente

Dovleac
400 g
dovleac crud, curatat de coaja si seminte
Oua
3 buc
Zahar
300 g
Faina alba
300 g
Ulei
2 linguri
Nuca taiata marunt
0.5 pahare
Praf de copt
10 g
1 plic
Scortisoara
0.5 lingurite
optional

Pasi de urmat

1

Dovleacul se da prin razatoarea marunta sau il puneti in robot.

2

La mine a fost cam asa marunt.

3

Ouale se bat spuma cu zaharul.

4

Se adauga dovleacul si uleiul, amestecati.

5

Apoi puneti faina si praful de copt, amestecati cu un tel sa nu fie cocoloase.

6

La urma se adauga nuci, dupa preferinta puteti adauga si scortisoara.

7

Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt, aici am o tava rotunda de 28 cm diametru.

8

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 35-40 de minute, faceti testul scobitorii.

9

Optional puteti orna zu zahar pudra, cand se racoreste o serviti.

10

Aici varianta cu aluatul turnat in tava mare de aragaz, asternuta cu hartie de copt, se coace mai repede, cam in 20-25 de minute este gata.

11

Puteti taia in triunghiuri, la gust sunt ca niste turta dulce dar un pic mai moale.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 4 (6 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

gadimic
gadimic 11 nov 2014, 11:41

Cum se bat ouale spuma. Si galbenusul si albusul ? Sau separat?

Eu stiam ca doar albusul se bate spuma...

lena
Elena (lena) gadimic 11 nov 2014, 13:33

Da, se bat spuma si intregi, galbenus cu tot cu albus - nu iese spuma aia tare ca la albusuri dar este o compozitite destul de aerata.

Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 11 nov 2014, 17:29

Buna! Am incercat aceasta reteta dar mi-a iesit cu o consistenta destul tare, nu era moale de ca de obicei, nici nu puteam sa amestec normal, deci am adaugat putin lapte. Sigur nu ai uitat de nici un ingredient? Ms! 

lena
Elena (lena) Lena Tofan (Lena-David) 11 nov 2014, 20:25

Sunt bine ingredientele, am verificat - oricum o facusem de vreo 3 ori deja si le stiam bine. Compozitia este groasa de la dovleac, e cam ca o smantana densa. Pe viitor poate sa pui faina in reprize si te opresti cand vezi ca e suficient.

In mod normal nu ar trebui...

Alessia-Michele
Alessia-Michele 11 nov 2014, 21:51

mmm..reteta noua,super! Arata bine dar din pacate eu nu pot minca asa ceva dar o voi incerca pentru fiul meu,e si vitaminoasa. Mersi!

Doinita2014
Doinita2014 12 nov 2014, 22:50

foarte buna reteta, cu gust profund si placut de toamna!Bravo Lena, nu incetezi sa ma inspiri!

Nota mea pentru reteta:
Emy.raileanu
Emy Raileanu (Emy.raileanu) 12 nov 2014, 23:41

Buna Lena! imi place foarte mult cum arata si ce ingrediente are, dar am o intrebare la tine.Pot sa folosesc si in forme de briose/?? si cam cat timp aproximatv sa-r coace???astept cu nerabdare raspunsul tau ... pupici si ma bucuri foarte mult cu retetele tale!!

Danissimo
Danissimo 13 nov 2014, 19:27

Nu am avut nuci, dar am tinut neaparat sa fac ceva cu dovleacul din frigider. Am mai adaugat si 5 grame de radacina de ghimbir dat prin razatoare. Am obtinut un deliciu! Nuanta de ghimbir ramane in gura ca un ecou al gustului pronuntat de dovleac.

Merci mult Lena!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 13 nov 2014, 20:25

Emy, se pot face si briose, timpul depinde de cuptor si dimensiunea formelo de briose.

Doinita2014
Doinita2014 13 nov 2014, 22:51

eu am facut si brioasen ies geniale!

Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 nov 2014, 11:50

Buna, Lena! Am mai facut si a doua oara reteta si vreau sa-ti spun ca a iesit genial,nu am reusit sa o scot din cuptor ca sotul a si mincat-o, si m-a rugat sa mai fac una.A fost extraordinara! 

Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 21 nov 2014, 20:26

Salut Lena!... si nucile si dovleacul imi plac la nabunie....asa ca nam esitat sa incerc aceatsa areteta.... Am incerca deja de 2 ori respectind exact dosele indicate de tine, numai ca vine o consistenza cam "lichida" , nu asa uscata ca in poza ta. De ce oare? Crezi ca poate fi praful de copt? 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Olghina.18 21 nov 2014, 21:20

Ar fi de la faina, incearca sa mai pui un pic

Camiela J
Camiela J 28 nov 2014, 15:33

Buna! Am facut si eu aceasta prajiturica si a avut succes!! Aveam nevoie de un desert usor de facut,care sa fie cu dovleac si aceasta mi s-a parut cea mai potrivita!

Am avut un dovleac cu miezul mai deschis la culoare, am pus parca ceva mai multa scortisoara ,miezul de nuca e macinat la tocator si cred ca de aceea nu se vad bucatele de dovleac,ca la tine! Dar e bun.In loc de ulei,am folosit un pic de margarina pentru copt.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
stepanenco
stepanenco 11 dec 2014, 14:32

mi-a iesit de minune prajitura cu dovleac si nuci!!! merci pu reteta, lena!!

Poza mea pentru reteta:
gabi c
gabi c 23 mar 2015, 19:18

as putea inlocui uleiul cu unt? Multumesc ! 

lena
Elena (lena) gabi c 23 mar 2015, 20:00

Cred ca se poate.

adinaionela
adinaionela 26 sep 2018, 12:47

Pot inlocui dovleacul cu morcov??

lena
Elena (lena) adinaionela 26 sep 2018, 13:02

Sigur!

DumitracheElena
DumitracheElena 12 oct 2018, 17:22

Daca vreau sa injumatatesc cantitatile la ingrediente...cum fac cu ouale? 🙄 merge sa pun doar 1 ou? Multumesc

lena
Elena (lena) DumitracheElena 12 oct 2018, 17:28

Puteti sa puneti 1 sau 2, va fi bine oricum.

AndreeaVornicu949
Andreea Vornicu (AndreeaVornicu949) 28 mar 2020, 23:04

Nu imi place dovleacul dar aceasta prajitura mi a intrecut asteptarile. Este super aromata si delicioasa. Am inlocuit ouale cu piure de dovleac, dovleacul l am pus pe foc cu 150g de zahar(am vrut sa o fac mai healthy), am adaugat o lingurita de cacao, stafide si nuci in compozitie.

Aveti niste retete de nota 10000

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: