Sufleu "Lapte de pasare"
Un desert usor, delicios, rapid si sigur dietetic! Imi place mult aceasta varianta, pentru ca nu contine oua, se face simplu si o mare gaselnitza pentru cei grabiti dar si atenti la silueta :)
Nici nu mi-as fi dat seama ca gelatina in combinatie cu lapte(se poate si apa!) poate face asa un sufleu pufos si fraged.
Am inteles ca posibil sa nu iasa cu orice fel de gelatina - eu am folosit-o pe cea de la dr.Oetker si a fost perfecta. In varianta dietetica se indulceste cu xylitol/stevie, in varianta simpla cu zahar si orice aroma/cacao/cafea preferati pentru a o face mai interesanta.
Apropo, 100g de prajitura are doar 30 Kcalorii! Pofta buna!
Ingrediente
●
Lapte de vaca
250 ml
sau apa
●
Gelatina
10 g
a mea este de la Dr.Oetker
●
Zahar
2 linguri
dupa gust - in varianta dietetica folositi xylitol sau stevie
●
Arome
1 lingurita
vanilie, cacao, cafea, sofran, coloranti naturali...
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol/pahar puneti gelatina sa se inmoaie in laptele rece - timpul se indica pe ambalaj de obicei - la mine zicea 15 minute.
Pas 2
Dupa acest timp turnati compozitia intr-o cratita mica, adaugati indulcitorii si aromele - aici eu am pus xylitol, vanilie si sofran.
Pas 3
Incalziti bine compozitia(atentie sa n-o fierbeti!) pana se dizolva gelatina complet.
Lasati cratita la o parte sa se racoreasca bine - puteti s-o puneti si pentru 10 min la frigider, sau 3 minute la congelator.
Trebuie lasata sa fie mai rece, dar inca sa nu se prinda gelatina.
Pas 4
Turnati laptele intr-un bol care are protectie pentru stropi - sau unul mai adanc.
Se stropeste destul de mult, asa ca aveti grija - sau rabdati si apoi stergeti sau folositi ceva sa acoperiti bolul, cu gaura in mijloc.
Eu am folosit un bol de la Tupperware care avea astfel de capac.
Pas 5
Si acum va uitati la ceas si incepeti sa bateti(la viteza maxima) sufleul.
De obicei se face cam in 7-10 minute, asa ca aveti rabdare :)
Doar o singura data nu mi s-a batut din cauza ca laptele l-am scapat si s-a prins gelatina, si am pus cam mult cacao.
Pas 6
Trebuie sa iasa asa o spuma, de preferat cat mai tare sa fie.
Daca cumva nu se bate laptele - il turnati in boluri mici si o sa aveti un jeleu delicios de lapte.
Si mai incercati o data cu alta gelatina, alte arome, aveti grija la timpul de racire.
Pas 7
Se toarna intr-un vas asternut cu folie de plastic alimentara si dati la frigider pentru minim o ora.
Se intareste foarte repede, asa ca va miscati rapid cu turnatul si pusul la frigider a sufleului.
Pas 8
Cand s-a prins bine il rasturnati pe un platou, fund si portionati.
Se poate pune direct in boluri frumoase si se serveste.
Pas 9
Si o felie pufoasa pentru voi :)
Desi am scris multe explicatii, totul este destul de banal si simplu, sigur merita sa incercati.
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)