Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță de sare
●
Făină de ovăz
300 g
sau fulgi de ovăz pe care să-i măcinați
●
Zahăr
70 g
sau zahăr de trestie, sau fructoză
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați portocala și o puneți la fiert cu apă cât s-o acopere. Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min - apoi o scoateți și în puneți în apă rece să se răcorească.
Pas 2
Până fierbe portocala am măcinat fulgii de ovăz - dacă aveți făină de ovăz treceți peste acest pas.
Pas 3
Portocala se taie în jumătate, se scot sâmburii și se rupe bucăți. Puneți în blender ouăle, uleiul, portocala, mierea și sarea.
Pas 4
Merele se spală, se curăță, se taie bucățele mai mici și se pun în blender la restul ingredientelor. Pasați bine toate ingredientele până se fac pastă.
Pas 5
În făina de ovăz se pune zahărul, bicarbonatul și praful de copt - amestecați bine.
Pas 6
Adăugați pasta de fructe și ouă la amestecul de făină și amestecați bine.
Pas 7
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul și îl nivelați cu o lingură să fie cam de 1 cm grosime. Puneți la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Pas 8
Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi scoateți și lăsați să se răcorească.
Pas 9
Taiați prăjitura triunghiuri și pudrați cu puțin zahăr pudră sau scorțișoară.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(12-15 triunghiuri)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
4 (3 voturi)