Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
●
Faina de ovaz
300 g
sau fulgi de ovaz pe care sa-i macinati
●
Zahar
70 g
sau zahar de trestie, sau fructoza
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati portocala si o puneti la fiert cu apa cat s-o acopere. Cand incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati 10 min - apoi o scoateti si in puneti in apa rece sa se racoreasca.
Pas 2
Pana fierbe portocala am macinat fulgii de ovaz - daca aveti faina de ovaz treceti peste acest pas.
Pas 3
Portocala se taie in jumatate, se scot samburii si se rupe bucati. Puneti in blender ouale, uleiul, portocala, mierea si sarea.
Pas 4
Merele se spala, se curata, se taie bucatele mai mici si se pun in blender la restul ingredientelor. Pasati bine toate ingredientele pana se fac pasta.
Pas 5
In faina de ovaz se pune zaharul, bicarbonatul si praful de copt - amestecati bine.
Pas 6
Adaugati pasta de fructe si oua la amestecul de faina si amestecati bine.
Pas 7
Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt, turnati aluatul si il nivelati cu o lingura sa fie cam de 1 cm grosime. Puneti la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Pas 8
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi scoateti si lasati sa se racoreasca.
Pas 9
Taiati prajitura triunghiuri si pudrati cu putin zahar pudra sau scortisoara.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(12-15 triunghiuri)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
4 (3 voturi)