Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale

O rețetă foarte bună, triunghiurile sunt moi, aromate, un pic umede cu gust plăcut de portocale - sunt sănătoase și foarte bune pentru meniul copiilor. Tot căutam pe net o rețetă de desert și sănătos și cu fibre și cu fructe, cam greu - dar am găsit și sigur o să-l repet. A mâncat cu brio copilașul meu, vreo 2 triunghiuri din prima și pe urmă tot mai cerea.

Recomand să-l faceți neapărat, doar să aveți făină de ovăz sau un aparat de măcinat cafeaua, pentru măcinarea fulgilor de ovăz.

Ingrediente

Ouă
2 buc
   
Portocale
1 buc
   
Mere
2 buc
   
Miere
2 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță de sare
Făină de ovăz
300 g
sau fulgi de ovăz pe care să-i măcinați
Zahăr
70 g
sau zahăr de trestie, sau fructoză
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Praf de copt
2 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați portocala și o puneți la fiert cu apă cât s-o acopere. Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 10 min - apoi o scoateți și în puneți în apă rece să se răcorească.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 1
Pas 2

Până fierbe portocala am măcinat fulgii de ovăz - dacă aveți făină de ovăz treceți peste acest pas.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 2
Pas 3

Portocala se taie în jumătate, se scot sâmburii și se rupe bucăți. Puneți în blender ouăle, uleiul, portocala, mierea și sarea.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 3
Pas 4

Merele se spală, se curăță, se taie bucățele mai mici și se pun în blender la restul ingredientelor. Pasați bine toate ingredientele până se fac pastă.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 4
Pas 5

În făina de ovăz se pune zahărul, bicarbonatul și praful de copt - amestecați bine.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 5
Pas 6

Adăugați pasta de fructe și ouă la amestecul de făină și amestecați bine.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 6
Pas 7

Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt, turnați aluatul și îl nivelați cu o lingură să fie cam de 1 cm grosime. Puneți la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 7
Pas 8

Lăsați la cuptor până se rumenește bine, apoi scoateți și lăsați să se răcorească.

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 8
Pas 9

Taiați prăjitura triunghiuri și pudrați cu puțin zahăr pudră sau scorțișoară.

Poftă Bună!

Triunghiuri cu ovăz, mere și portocale - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (12-15 triunghiuri)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 4 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

hanna
hanna 03 May 2010, 16:41

foarte delicioasa si sanatoasa!

MariaP
MariaP 29 Sep 2010, 22:15

O reteta minunata atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari!

Nota mea pentru rețetă:
Teo Teo
Teo Teo 01 Apr 2011, 17:16

Extraordinar de bune!! Le mananca cu brio si baietelul meu! Noi suntem fani acestor retete sanatoase! Multumim, Lena!

Nota mea pentru rețetă:
dianaluiza
dianaluiza 11 Apr 2011, 20:34

au iesit putin amare...sa fie de la coaja de portocala?...

lena
Elena (lena) dianaluiza 11 Apr 2011, 20:37

Posibil, desi la mine chiar nu au fost amare - si eu am pus una destul de maricica.

maria T
maria T 28 Oct 2012, 09:19

Foarte faine.....eu am pus un pic mai putin zahar ca nu-mi plac prea dulci. A mers super la o cana cu ceai,  lapte, cafea...etc

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 03 Dec 2012, 11:33

supuerrrrrr, mi-au placut mult si oaspetilor de asemenea! gustul fin de portocala imi aduce aminte de sarbatorile de iarna!

Lianulia
Lianulia 22 Jan 2013, 17:09

Lena, crezi ca mai au acelasi farmec cu faina de grau? Le-am facut in tara cu faina de ovaz si mi-au placut foarte mult, insa acum locuiesc in Germania si nu gasesc (inca) faina de ovaz...

lena
Elena (lena) Lianulia 22 Jan 2013, 17:23

Cred ca vor iesi - dar poate gasesti fulgi de ovaz si le macini intr-un blender sau aparatul de macinat cafea.

Lianulia
Lianulia 22 Jan 2013, 17:29

Chiar am incercat cu blenderul si ii zboara (fulgii) de nu se vad, dar nu ii si macina... :(. Sa fie vreo tehnica anume? (Sunt stangace in bucatarie, dar prefer ceva facut de mana mea, decat semipreparate). Multumesc.

lena
Elena (lena) Lianulia 22 Jan 2013, 17:34

Dap, atunci sa folosesti doar macinatorul de cafea, ala sigur macina bine.

Lianulia
Lianulia 23 Jan 2013, 14:58

...Pe care nu il am. Asadar daca cunosti vreo metoda anume pentru a putea macina fulgii, mi-o (ne-o) spui, te rog? Multumesc.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 01 Feb 2013, 15:34

Am facut si eu reteta asta, f. incantata am fost de gustul aromat, consistenta pufoasa, se tin bine mult timp tringhiurile si nu se usuca. Am presarat putina scortisoara pe deasupra, in loc de zahar pudra, si aveau per ansamblu gust similar cu turta dulce, aroma de sarbatoare, foarte bune. Iar pentru cei ce n-au macinator de cafea (ala intr-adevar macina bine, se face faina) sau blender, as zice ce nu-i o problema chiar sa-i lasati asa intregi. Are Lena destule retete cu fulgii asa, lasati intregi, si chiar dau o textura interesanta, mai crocanta. Deci, zic eu, n-aveti ce strica daca-i lasati intregi; eventual, daca absorb prea tare lichidul, ii modelati ca pe niste biscuiti, si gata; eu zic ca merita incercat si asa, prea au ingrediente sanatoase si gustoase. Pupici la toate fetele gospodine, mai ales tie Lena, ca esti o dulcica, si praji asta e super din toate punctele de vedere si o voi repeta in curand.

Agnes D
Agnes D 18 Nov 2013, 20:14

Tocmai mă pregătesc sa fac reteta ( abia astept) si mi-am dat seama ca nu am miere :(, se poate înlocui cu altceva? Spre exemplu am niște lapte condesat din Basarabia...moloko; credeți ca ar merge sau stric reteta? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) Agnes D 18 Nov 2013, 20:25

Puteti sa puneti zahar simplu. Lapte condensat mai bine nu trebuie.

Agnes D
Agnes D 18 Nov 2013, 22:47

Zahăr am pus, multumesc!:) 

ALE L
ALE L 02 Feb 2018, 18:11

sunt foarte dezamagita  de cum mi-a iesit.Nu arată deloc ca in imagine.Am urmarit reteta pas cu pas

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ALE L 02 Feb 2018, 18:28

Ok, mainile au fost altele.