Ingrediente
●
Caise
500 g
sau piersici din compot
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Faina alba calitate superioara
200 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti zaharul si untul moale intr-un lighean in care veti prepara aluatul. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile, sa se incorporeze bine amandoua.
Pas 2
Separati albusurile de galbenusuri, ultimele le puneti peste zaharul cu unt.
Pas 3
Amestecati bine untul + zaharul + galbenusurile.
Pas 4
Faina o amestecati cu praful de copt si le adaugati pe amandoua in ingredientele de mai sus. Amestecati bine sa se omogenizeze.
Pas 5
Bateti albusurile spuma tare, faceti testul cu intoarcerea farfuriei - daca nu curg, sunt gata.
Pas 6
Adaugati albusurile spuma peste ingredientele de la primii pasi.
Pas 7
Amestecati incet si atent, cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza albusurile in aluat.
Pas 8
Asterneti o tava de aproximativ 28 cm cu hartie de copt, turnati 2/3 din aluat in ea. Apoi aranjati jumatatile de caise peste aluat.
Pas 9
Intindeti bine restul de 1/3 din aluat peste caise si dati la cuptor prajitura.
Pas 10
Lasati la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatura medie, pana se rumeneste. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine. Foarte buna si calda si rece a 2-a zi(daca mai ramane:) )
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)