Prajitura cu caise/piersici

Inca o reteta simpla si foarte buna, asemanatoare cu prajitura cu mere - pandispanul este pufos si se combina perfect cu caisele. Aici puteti folosi fructe proaspete sau din compot, va fi la fel de bun.

Ingrediente

Caise
500 g
sau piersici din compot
Zahar
200 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
200 g
Oua
5 buc
Praf de copt
2 lingurite
Faina alba calitate superioara
200 g

Pasi de urmat

1

Puneti zaharul si untul moale intr-un lighean in care veti prepara aluatul. Amestecati bine cu o lingura sau cu mainile, sa se incorporeze bine amandoua.

2

Separati albusurile de galbenusuri, ultimele le puneti peste zaharul cu unt.

3

Amestecati bine untul + zaharul + galbenusurile.

4

Faina o amestecati cu praful de copt si le adaugati pe amandoua in ingredientele de mai sus. Amestecati bine sa se omogenizeze.

5

Bateti albusurile spuma tare, faceti testul cu intoarcerea farfuriei - daca nu curg, sunt gata.

6

Adaugati albusurile spuma peste ingredientele de la primii pasi.

7

Amestecati incet si atent, cu miscari de sus in jos pana se incorporeaza albusurile in aluat.

8

Asterneti o tava de aproximativ 28 cm cu hartie de copt, turnati 2/3 din aluat in ea. Apoi aranjati jumatatile de caise peste aluat.

9

Intindeti bine restul de 1/3 din aluat peste caise si dati la cuptor prajitura.

10

Lasati la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatura medie, pana se rumeneste. Apoi o scoateti si lasati sa se racoreasca bine. Foarte buna si calda si rece a 2-a zi(daca mai ramane:) )

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kilograme (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)
Colectii: Prajituri

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Galia
Galia 18 aug 2009, 16:56

da eu am mancat de asta , da voi nuuuuuu ati mancat si nu stiti cat de buna este

Nota mea pentru reteta:
anutza
Ana (anutza) 02 sep 2010, 13:00

galia...am mancat si eu...si stiu kt de buna este...nu este buna si excelent de buna...bunisima prajitura...fffff buna

amalia16
Amalia (amalia16) 03 iul 2011, 11:16

pot folosi si cirese? ma gandesc ca nu are de ce sa nu iasa. Multumesc.

lena
Elena (lena) Amalia (amalia16) 03 iul 2011, 12:26

Sigur merge si cu alte fructe.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 mar 2012, 20:51

Eu am făcut cu piersici din compot! Parcă ar mai fi trebuit să o las la cuptor, dar m-am temut că se va arde la fund, am lăsat-o vreo oră! Cuptorul meu e tare ciudat și eu extrem de temătoare să nu cumva să se ardă!

Poza mea pentru reteta:
leoaica
leoaica 20 iul 2013, 14:49

Eu, care nu-s experta in prajituri (pur si simplu nu-mi ies...) am indraznit sa o prepar ieri seara. Mi-a iesit super, se face repede si se mananca si mai repede. Am facut-o cu caise proaspete, a iesit racoroasa si foarte gustoasa. Multumesc, Lena! :)

Angelina Latcu
Angelina Latcu 06 mar 2014, 10:48

Arata foarte bine 

Rocsana Dan
Rocsana Dan 30 iul 2015, 15:25

Buna Lena. Am facut si eu prajitura si pot sa spun ca a iesit exceptionala!!!

Poza mea pentru reteta:
Lus lus
Lus lus 22 mai 2016, 08:39

Super bunaa

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: