Prăjitură cu caise/piersici

Prăjitură cu caise/piersici

Încă o rețetă simplă și foarte bună, asemănătoare cu prăjitura cu mere - pandișpanul este pufos și se combină perfect cu caisele. Aici puteți folosi fructe proaspete sau din compot, va fi la fel de bun.

Ingrediente

Caise
500 g
sau piersici din compot
Zahăr
200 g
   
Esență de vanilie
1 buc
   
Unt
200 g
   
Ouă
5 buc
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Făină albă calitate superioară
200 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Puneți zahărul și untul moale într-un lighean în care veți prepara aluatul. Amestecați bine cu o lingură sau cu mâinile, să se încorporeze bine amândouă.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 1
Pas 2

Separati albușurile de gălbenușuri, ultimele le puneți peste zahărul cu unt.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 2
Pas 3

Amestecați bine untul + zahărul + gălbenușurile.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 3
Pas 4

Făina o amestecați cu praful de copt și le adăugați pe amândouă în ingredientele de mai sus. Amestecați bine să se omogenizeze.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 4
Pas 5

Bateți albușurile spumă tare, faceți testul cu întoarcerea farfuriei - dacă nu curg, sunt gata.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 5
Pas 6

Adăugați albușurile spumă peste ingredientele de la primii pași.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 6
Pas 7

Amestecați încet și atent, cu mișcări de sus în jos până se încorporează albușurile în aluat.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 7
Pas 8

Așterneți o tavă de aproximativ 28 cm cu hârtie de copt, turnați 2/3 din aluat în ea. Apoi aranjați jumătățile de caise peste aluat.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 8
Pas 9

Întindeți bine restul de 1/3 din aluat peste caise și dați la cuptor prăjitura.

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 9
Pas 10

Lăsați la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatură medie, până se rumenește. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine. Foarte bună și caldă și rece a 2-a zi (dacă mai rămâne :) )

Poftă Bună!

Prăjitură cu caise/piersici - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Sursă: say7.info
Colecții: Prăjituri, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Galia
Galia 18 Aug 2009, 16:56

da eu am mancat de asta , da voi nuuuuuu ati mancat si nu stiti cat de buna este

Nota mea pentru rețetă:
anutza
Ana (anutza) 02 Sep 2010, 13:00

galia...am mancat si eu...si stiu kt de buna este...nu este buna si excelent de buna...bunisima prajitura...fffff buna

amalia16
Amalia (amalia16) 03 Jul 2011, 11:16

pot folosi si cirese? ma gandesc ca nu are de ce sa nu iasa. Multumesc.

lena
Elena (lena) Amalia (amalia16) 03 Jul 2011, 12:26

Sigur merge si cu alte fructe.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 Mar 2012, 20:51

Eu am făcut cu piersici din compot! Parcă ar mai fi trebuit să o las la cuptor, dar m-am temut că se va arde la fund, am lăsat-o vreo oră! Cuptorul meu e tare ciudat și eu extrem de temătoare să nu cumva să se ardă!

Poza mea pentru rețetă:
leoaica
leoaica 20 Jul 2013, 14:49

Eu, care nu-s experta in prajituri (pur si simplu nu-mi ies...) am indraznit sa o prepar ieri seara. Mi-a iesit super, se face repede si se mananca si mai repede. Am facut-o cu caise proaspete, a iesit racoroasa si foarte gustoasa. Multumesc, Lena! :)

Angelina Latcu
Angelina Latcu 06 Mar 2014, 10:48

Arata foarte bine 

Rocsana Dan
Rocsana Dan 30 Jul 2015, 15:25

Buna Lena. Am facut si eu prajitura si pot sa spun ca a iesit exceptionala!!!

Poza mea pentru rețetă:
Lus lus
Lus lus 22 May 2016, 08:39

Super bunaa

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Sin Elena
Sin Elena 12 Oct 2017, 16:48

Pentru concurs

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 14 Apr 2025, 08:25

Buna ziua Lena,daca nu vreau sa pun ulei, ci unt,ma gandesc unt topit, ar merge? si cam cat ar trebui? Multumesc frumos, Carmen

Carmen Nedelea
Carmen Nedelea 14 Apr 2025, 08:31

Am gresit postarea aici, scuze, am vazut un video cu un pandispan in tava de sticla cu niste migdale deasupra si peste care se turna un sirop de zahar, dar nu o mai gasesc. Era cu ulei....asta e, o sa o gasesc eu...

lena
Elena (lena) Carmen Nedelea 14 Apr 2025, 08:42

Am inteles, dar chiar si la cealalta reteta merge de pus unt topit, aceeasi cantitate ca si de ulei.😉