Ingrediente
●
Caise
500 g
sau piersici din compot
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Făină albă calitate superioară
200 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți zahărul și untul moale într-un lighean în care veți prepara aluatul. Amestecați bine cu o lingură sau cu mâinile, să se încorporeze bine amândouă.
Pas 2
Separati albușurile de gălbenușuri, ultimele le puneți peste zahărul cu unt.
Pas 3
Amestecați bine untul + zahărul + gălbenușurile.
Pas 4
Făina o amestecați cu praful de copt și le adăugați pe amândouă în ingredientele de mai sus. Amestecați bine să se omogenizeze.
Pas 5
Bateți albușurile spumă tare, faceți testul cu întoarcerea farfuriei - dacă nu curg, sunt gata.
Pas 6
Adăugați albușurile spumă peste ingredientele de la primii pași.
Pas 7
Amestecați încet și atent, cu mișcări de sus în jos până se încorporează albușurile în aluat.
Pas 8
Așterneți o tavă de aproximativ 28 cm cu hârtie de copt, turnați 2/3 din aluat în ea. Apoi aranjați jumătățile de caise peste aluat.
Pas 9
Întindeți bine restul de 1/3 din aluat peste caise și dați la cuptor prăjitura.
Pas 10
Lăsați la cuptor aproximativ 40 de min, la temperatură medie, până se rumenește. Apoi o scoateți și lăsați să se răcorească bine. Foarte bună și caldă și rece a 2-a zi (dacă mai rămâne :) )
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)