Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
●
Branza de vaci
300 g
alegeți brânza mai grunjoasă și bine scursă de zer
●
Cirese fara samburi
500 g
sau alte fructe de sezon preferate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecați într-un bol mai mare 4 ouă, 250 g zahăr și esență de vanilie.
Pas 2
Adăugați și încorporați treptat 100 ml de ulei.
Pas 3
Turnați 250 ml chefir sau iaurt mai lichid, amestecați.
Pas 4
La final puneți 350 g de făină și 10 g praf de copt, amestecați bine cu telul sau mixerul până nu mai sunt cocoloașe.
Pas 5
Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare de cuptor, cea de la cuptorul clasic și aragaz cu 4 ochiuri.
Turnați aluatul în ea și îl întindeți uniform cu o lingură pe toată suprafața.
Pas 6
Peste aluat presărați cu mâinile din loc în loc brânza de vaci.
Pas 8
Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, sau până se rumenește uniform.
Lăsați să se răcească în tavă minim 30 de minute după cuptor.
Pas 9
Înainte de feliere și servire, o presărați cu puțin zahăr pudră; brânza nefiind dulce, are nevoie de puțin gust.
Apoi tăiați și savurați, este absolut delicioasă și foarte aromată.
Poftă bună!
Cantitate:
20 buc
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: