Prajitura rapida cu branza si cirese
Aveam pofta de o prajitura cu cirese, dar si de una cu branza, dilema s-a rezolvat repede dupa ce am zis sa le combin, si bineinteles intr-un mod cat mai simplu. Rezultatul ne-a surprins, a iesit o prajitura minunata cu gust complet si fresh de la cirese, fetele mele tare au apreciat-o.
Neaparat sa alegeti branza mai grunjoasa si scursa bine de zer pentru aceasta reteta de prajitura cu branza si cirese, o gasiti cam la toate magazinele, doar sa va uitati bine ce luati. Si bineinteles, puteti inlocui ciresele cu orice fructe de sezon preferate - visine, afine, coacaze, etc.
Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 lingurita
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
●
Branza de vaci
300 g
alegeti branza mai grunjoasa si bine scursa de zer
●
Cirese fara samburi
500 g
sau alte fructe de sezon preferate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati intr-un bol mai mare 4 oua, 250g zahar si esenta de vanilie.
Pas 2
Adaugati si incorporati treptat 100ml de ulei.
Pas 3
Turnati 250ml chefir sau iaurt mai lichid, amestecati.
Pas 4
La final puneti 350g de faina si 10g praf de copt, amestecati bine cu telul sau mixerul pana nu mai sunt cocoloase.
Pas 5
Asterneti cu hartie de copt o tava mare de cuptor, cea de la cuptorul clasic si aragaz cu 4 ochiuri.
Turnati aluatul in ea si il intindeti uniform cu o lingura pe toata suprafata.
Pas 6
Peste aluat presarati cu mainile din loc in loc branza de vaci.
Pas 8
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 40 de minute, sau pana se rumeneste uniform.
Lasati sa se raceasca in tava minim 30 minute dupa cuptor.
Pas 9
Inainte de feliere si servire o presarati cu putin zahar pudra, branza nefiind dulce are nevoie de putin gust.
Apoi taiati si savurati, este absolut delicioasa si foarte aromata.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
(1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: