Sufleu "Lapte de pasare"

Sufleu "Lapte de pasare"

Un desert usor, delicios, rapid si sigur dietetic! Imi place mult aceasta varianta, pentru ca nu contine oua, se face simplu si o mare gaselnitza pentru cei grabiti dar si atenti la silueta :)

Nici nu mi-as fi dat seama ca gelatina in combinatie cu lapte(se poate si apa!) poate face asa un sufleu pufos si fraged.

Am inteles ca posibil sa nu iasa cu orice fel de gelatina - eu am folosit-o pe cea de la dr.Oetker si a fost perfecta. In varianta dietetica se indulceste cu xylitol/stevie, in varianta simpla cu zahar si orice aroma/cacao/cafea preferati pentru a o face mai interesanta.

Apropo, 100g de prajitura are doar 30 Kcalorii! Pofta buna!

Ingrediente

Lapte de vaca
250 ml
sau apa
Gelatina
10 g
a mea este de la Dr.Oetker
Zahar
2 linguri
dupa gust - in varianta dietetica folositi xylitol sau stevie
Arome
1 lingurita
vanilie, cacao, cafea, sofran, coloranti naturali...

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol/pahar puneti gelatina sa se inmoaie in laptele rece - timpul se indica pe ambalaj de obicei - la mine zicea 15 minute.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 1
Pas 2

Dupa acest timp turnati compozitia intr-o cratita mica, adaugati indulcitorii si aromele - aici eu am pus xylitol, vanilie si sofran.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 2
Pas 3

Incalziti bine compozitia(atentie sa n-o fierbeti!) pana se dizolva gelatina complet.

Lasati cratita la o parte sa se racoreasca bine - puteti s-o puneti si pentru 10 min la frigider, sau 3 minute la congelator.

Trebuie lasata sa fie mai rece, dar inca sa nu se prinda gelatina.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 3
Pas 4

Turnati laptele intr-un bol care are protectie pentru stropi - sau unul mai adanc.

Se stropeste destul de mult, asa ca aveti grija - sau rabdati si apoi stergeti sau folositi ceva sa acoperiti bolul, cu gaura in mijloc.

Eu am folosit un bol de la Tupperware care avea astfel de capac.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 4
Pas 5

Si acum va uitati la ceas si incepeti sa bateti(la viteza maxima) sufleul.

De obicei se face cam in 7-10 minute, asa ca aveti rabdare :)

Doar o singura data nu mi s-a batut din cauza ca laptele l-am scapat si s-a prins gelatina, si am pus cam mult cacao.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 5
Pas 6

Trebuie sa iasa asa o spuma, de preferat cat mai tare sa fie.

Daca cumva nu se bate laptele - il turnati in boluri mici si o sa aveti un jeleu delicios de lapte.

Si mai incercati o data cu alta gelatina, alte arome, aveti grija la timpul de racire.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 6
Pas 7

Se toarna intr-un vas asternut cu folie de plastic alimentara si dati la frigider pentru minim o ora.

Se intareste foarte repede, asa ca va miscati rapid cu turnatul si pusul la frigider a sufleului.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 7
Pas 8

Cand s-a prins bine il rasturnati pe un platou, fund si portionati.

Se poate pune direct in boluri frumoase si se serveste.

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 8
Pas 9

Si o felie pufoasa pentru voi :)

Desi am scris multe explicatii, totul este destul de banal si simplu, sigur merita sa incercati.

Pofta Buna!

Sufleu "Lapte de pasare" - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

dianaluiza
dianaluiza 06 Feb 2013, 09:32

arata fooarte bine...e un desert fin... pentru Valentine's day  ne pregatesti ceva (tort,bomboane de ciocolata,etc) ?

lena
Elena (lena) dianaluiza 06 Feb 2013, 09:34

Asta-i perfect pentru Valentine's Day! Il faci roz si savurezi fara sa te gandesti la silueta  :)

VioricaIchim
Viorica Ichim (VioricaIchim) 06 Feb 2013, 12:38

diseara daca am timp o si fac:) multumesc 

Lianulia
Lianulia 06 Feb 2013, 12:39

Lena, reusesti sa "repari" ceva, astfel incat sa se vada integral textul? Ma faci sa ma "chinui" sa citesc retetele de pe telefon, pentru ca retetarul tau este de baza in activitatea mea din bucatarie. Multumesc.

lena
Elena (lena) Lianulia 06 Feb 2013, 12:45

Stiu ca pe unele calculatoare care folosesc Chrome ca browser sunt probleme, dar noi nu reusim s-o rezolvam, pentru ca la noi pe Chrome merge, nu putem reproduce eroarea(sa-mi spui daca de pe Chrome nu le vezi?) :(

Singura solutie sa vezi retetele bine este sa folosesti alt browser de Internet - Firefox, Internet Explorer.

Lianulia
Lianulia 06 Feb 2013, 16:55

Da, pe Chrome nu merge. Ok... :(

Lianulia
Lianulia 06 Feb 2013, 17:21

Gata, s-a rezolvat. Huh!...

Acum cu reteta asta noua (si simpla - pe gustul meu), mi-ai dat de lucru, sa gasesc pe aici gelatina... 

DianaG
DianaG 06 Feb 2013, 22:02

Hmmmm ce bun e... Tocmai l-am scos de la frigider si mi-am alintat sotul. Ufff.... abia astept sa fac altul. Vreau data viitoare sa incerc cu ciocolata, cu marmelada de portocale, etc . Multumesc, Lena. 

Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 07 Feb 2013, 20:23

Buna ,in aceasta seara am facut acest sufleu,cei drept cu niste emotii.Mi-a reusit este foarte fin, are un gust  divin,eu iam presarat pe deasupra putina scortisoara pudra si fulgi de cocos.Felicitari Lalena.

WhiteAngel
WhiteAngel 09 Feb 2013, 08:08

doar 250 ml lapte? nu iese prea putin?

vreau sa incerc astazi reteta :D

Issa
Issa 12 Feb 2013, 10:28

Lena minunata ca deobicei, mersi mult ai grija de toti, aceasta receta e un deliciu si pentru un diabetic chiar mersi mult 

alla1975
alla1975 18 Nov 2013, 12:43

Astea-s bezelele moi care le vedem prin filmele americane.....Iamiiii........Stiti ce fac americanii? Le portioneaza si apoi le infing in bete de frigarui, le tavalesc prin zahar si le coc la foc pana se caramelizeaza zaharul. Ies o nebunie!

timotei
timotei 19 Jan 2014, 03:29

Poza mea pentru reteta:
nika85
nika85 22 Jan 2014, 10:09

Lena , spune-mi te rog daca il pun intr-o tava de silicon (pentru jeleuri) o sa-mi iasa intreg cand il rastorn? ms

ps: as vrea sa-l torn peste bucati din jeleuri colorate, ce zici?

lena
Elena (lena) nika85 22 Jan 2014, 12:54

Nu am incercat, dar cred ca va fi bine.

nika85
nika85 19 Apr 2014, 13:34

a iesit f bun, ms, 

ce se intampla dk adaug bucati de fructe, banane, struguri? o sa se tina la fel de bine? vreau sa-l fac azi din nou, dk poti sa-mi raspunzi rapid

lena
Elena (lena) nika85 19 Apr 2014, 21:03

Nu sunt sigura, incearca.

Pasuta26
Pasuta26 18 Dec 2016, 16:39

Salut,am incercat si eu dar nu sa batut deloc,care poate fi cauza?azi mai incerc odata dar vreau cu cacao,cind trebu sa adaug cacao?

lena
Elena (lena) Pasuta26 19 Dec 2016, 20:49

Mai incercati, cacao se adauga la pasul 2.

eduardu
Eduardu (eduardu) 02 Sep 2017, 20:31

Nu s-a umflat! :( nu stiu de ce,temperatura si gelatina ok,...am mixat de ma durea mana,mai mult de un pic de spuma deasupra nu a facut! :( dar nu s-a risipit,am urmat sfatul tau si s-a consumat ca jeleu! :)

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 03 Sep 2017, 09:25

Da, nu-mi dau seama, poate trebuia racita un pic mai bine compozitia.

eduardu
Eduardu (eduardu) Elena (lena) 03 Sep 2017, 14:18

Posibil! O cauza tot exista de nu mi-a iesit iar voua tuturor da! E frustrant dar nu am de gand sa mai experimentez cu aceasta reteta! M-a atras ideea de a face un desert mai deosebit si rapid dar nu-mi place sa ma chinui! Poate daca o face altcineva iar eu doar sa savurez... :)) Sa ma gandesc cui sa dau reteta! :)