Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Am descoperit de putin timp ca sotul meu este mare amator de eclere si atunci mi-am dat seama ca am trecut cu ochii peste aceasta minunata reteta si nu o am pe site explicata. Acum va arat reteta clasica, am testat-o si iese minunat, eclerele sunt fragede, crocante - exact ca la carte si va promit ca nu mancati asa ceva la o cofetarie in oras, cat de buna n-ar fi(am testat noi cateva, garantat!).

Bineinteles crema puteti s-o faceti cum va place, eu ma impac bine cu Crema de vanilie rapida, deasupra puteti pune frisca de casa sau glazura de ciocolata, in cel mai rau caz si niste zahar pudra.

Sotul a insistat sa va arat si o sectiune a eclerelor la ultimul pas, ca sa va conving la sigur sa testati reteta :)

Semipreparate

1000 ml
am facut 2 portii si va recomand la fel, sa va ajunga, ca asta-i farmecul - crema din plin!

Ingrediente

Unt
100 g
Oua
4 buc
Faina alba calitate superioara
150 g
Apa
250 ml
Sare
0.25 lingurite
Frisca
500 ml
recomand s-o faceti din smantana dulce de 32%, aveti reteta la sempipreparate

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita masurati apa, sarea si untul, le puneti pe foc.

2

Cand apa incepe sa fiarba si untul se topeste, adaugati faina "in ploaie" - amestecand continuu cu telul, sa nu fie cocoloase.

3

Dati telul la o parte si va luati o lingura sau spatula - mai tineti oala pe foc jumate de minut amestecand continuu, observati ca aluatul incepe sa se desprinda de pe pereti si se aduna.

Luati acum oala de pe foc.

4

Lasati 10-15 minute sa se racoreasca.

5

Apoi adaugati ouale unul cate unul, dupa fiecare amestecati bine cu mixerul - de la inceput va fi mai greu, aluatul fiind mai dens.

6

Trebuie sa va iasa un aluat care sa curga mai greu de pe lingura.

7

Va pregatiti duiul si punga de format eclerele - in cel mai rau caz le puteti pune si cu o lingura.

8

Asterneti cu hartie de copt o tava de cuptor.

Puneti aluatul in punga de ornat si formati eclere de marimea si forma dorita.

 

9

Aveti grija sa lasati ceva spatiu intre ele, vor creste mult la copt si sa nu se lipeasca intre ele.

10

Se coc la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 25-30 minute, nu va grabiti sa le scoateti chiar daca par rumene repede, se vor lasa si pleoshti cand le scoateti.

Mare grija! Nu se deschide cuptorul deloc in timp ce se coc eclerele - se vor dezumfla si turti - eu am patit-o si stiu sigur!

11

Pana se coc si racoresc eclerele preparati crema de vanilie - puteti s-o faceti si mai inainte.

Eu am facut 2 portii, asa va recomand si voua. Lasati sa se racoreasca bine.

12

Eclerele racorite se taie atent cu cutitul pe lateral.

13

Si le umpleti cu crema de vanilie - eu am folosit o lingura mai mica, asa mi s-a parut mai comod.

14

Le ornati cu frisca batuta, reteta o aveti aici - sau puteti sa topiti putina ciocolata si o folositi pentru topping.

15

Aici aveti si sectiunea promisa, foarte delicioase, au devenit si preferatele mele.

16

Am citit pe undeva ca se pastreaza foarte bine congelate, am pus cateva de test si eu la congelator - pentru o pofta :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 16 Jan 2014, 22:11

Asa eclere gustoase n-am mai mancat niciodata. Cred ca ar fi trebuit sa-mi fie rusine la cum le infulecam .

caryna1507
caryna1507 16 Jan 2014, 22:23

am facut crema rapida de vanilie de 2 ori si, de fiecare data mi s-a parut prea lichida pt o crema. am incercat sa o las un minut mai mult la microunde dar a fost la fel. daca inclinam platoul cu tortul mi se deplasau foile . am vazut ca in eclere crema se "tine" destul de bine. ce sa fac data viitoare? sa pun mai multa faina?

lena
Elena (lena) caryna1507 16 Jan 2014, 22:35

Da, pune cu o lingura mai mult pentru inceput, daca la fel nu se tine bine, pune 2.

Ea oricum se intareste abia cand se mai raceste, incearca sa ungi foile dupa ce s-a racit bine crema.

ionypet
ionela (ionypet) 17 Jan 2014, 14:56

super tare reteta , o sa incerc si eu.

otodragos
oto dragos (otodragos) 17 Jan 2014, 22:38

Am facut si eu eclere Lena si au esit foarte bune,crema de vanilie am facuto la aragaz pt ca nu am microunde deocamdata si a esit super buna,o sa mai fac pt ca sa mancat rapid:)

Nota mea pentru reteta:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 20 Jan 2014, 14:17

Am facut si eu azi eclere, am  respectat in tocmai reteta, sau ridicat bine si frumos in cuptor dar dupa ce le am scos in 5 minute sau dat in jos, poate trebuea sa le las inn cuptor sa se raceasca ?

ianadeea
Andreea (ianadeea) 20 Jan 2014, 14:23

Geniale eclerele, Lena, le-am facut si eu zilele trecute, si n-am mai apucat sa bat si frisca, asa de repede s-au mancat. Am patit si eu cu prima tura de mi-au iesit usor necoapte, si s-au pleostit, pt ca deschisesem cuptorul prea devreme (dupa 15-20 min) si le-am si lasat prea putin, 25 min in total, poate n-a fost bine incins cuptorul, depinde si de cuptor, dar tura II (ca am avut o tava si jumate de eclere) a iesit taman bine in 17-18 min; coapte bine, si nu s-au mai lasat. Recomand pt umplut eclerele o punga taiata la varf, parca e mai usor decat cu lingurita. Te pup. 

HDorina
HDorina 20 Jan 2014, 15:54

Au iesit excelente. Le asezasem frumos pentru poza dar cat am vorbit la telefon au disparut. Deci, o dovada mai mare ca sunt delicioase nu este. Te pup Lena si multumesc. La multi ani si un an prosper. 

Nota mea pentru reteta:
Mikisorr
Mikisorr 20 Jan 2014, 17:18

Buna seara,tocmai le.am scos din cuptor si sau racit,dar sau lasat,asa trebuie sa se lase ca nu inteleg am respectat toti pasi:(

lena
Elena (lena) 20 Jan 2014, 17:28

Da, se lasa daca le scoateti prea repede din cuptor - aveti grija ca eu dau timpul de coacere in momentul in care cuptorul deja este preincalzit bine.

Voi schimba la pasi, voi mari timpul de coacere - chiar daca ele arata coapte destul de repede, trebuie sa le mai tineti in cuptor ca sa se coaca si in interior - altfel se lasa.

Roberto
Roberto 06 Feb 2014, 18:31

salut,Lena, as vrea sa prepar crema  altfel decat la microonde, pot sa o fac la aburi ?

lena
Elena (lena) Roberto 06 Feb 2014, 19:13

Da, pe baie de aburi sau intr-un tuci cu fundul gros si la foc moderat.

LA BETTY
LA BETTY 10 Feb 2014, 14:23

Buna, Lena! Pot folosi la aceste eclere crema de la Cremsnitul tau? Mi se pare bestiala!

lena
Elena (lena) LA BETTY 10 Feb 2014, 14:43

Da, poti folosi orice crema va place.

paula76
paula76 18 Feb 2014, 14:23

Buna, Lena ! Am facut reteta de 2 ori si au iesi eclere foarte bune si bine ! Intrebarea e daca , cojile de eclere se pastreaza bine la congelator ? Multumesc anticipat ! Apropo aviz celor carora nu le-a iesit eu le coc 60 minute la 200 de grade deoarece cuptorul meu pe gaz , incorporat in mobila e mai puturos .i

lena
Elena (lena) paula76 18 Feb 2014, 17:15

Le am in congelator, inca nu le-am decongelat dar imediat cum o fac iti spun.

Roberto
Roberto 23 Mar 2014, 11:23

Nu am mai rezistat acestei tentatii, si le-am facut - sunt de nota 10 ! Eu am pus mai multa frisca, caci le place mult copiilor mei . 

Poza mea pentru reteta:
brilean
brilean 19 Apr 2014, 16:15

la crema se poate folosi si zahar brun?

brilean
brilean 19 Apr 2014, 16:19

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 Apr 2014, 21:02

La crema, da.

soni
soni 23 Apr 2014, 18:13

Hristos a inviat! Lena, nu am dui pentru a forma eclerele. Le-am facut cu lingura dar nu ies la fel. Oare as putea sa le pun in forma de briose de silicon? Ar lua forma lor? Multumesc.

lena
Elena (lena) soni 23 Apr 2014, 18:26

Adevarat a Inviat!

Soni, s-ar putea sa iasa mai bine, dar nu cu mult.

soni
soni 23 Apr 2014, 18:32

Oricum la gust au fost grozave :). Astept sa treaca sarbatorile sa mai fac fac o tura. Merci. Daca ies mai frumoase, o sa pun o poza.

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 04 May 2014, 21:35

Pentru ca data trecuta nu mi au iesit asa cum trebuia, azi mam hotarat sa fac din nou eclere, mi au iestit super, le am umplut cu crema cu ciocolata alba si frisca, sa te lingi pe degete mmmmm....

Poza mea pentru reteta:
alina nicoleta
alina nicoleta 11 Jun 2014, 15:33

Am facut aceasta reteta de eclere dar am o problema, parca nu mi se coace asa bine inauntru ,cand le deschid se mai vede putin aluat necopt.Le las in cuptor mai bine de 45minute!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 Jun 2014, 18:27

Sau ati avut temperatura cuptorului mai mica, sau ati pus mai mult aluat pentru fiecare ecler.

Roberto
Roberto 12 Jun 2014, 00:27

alina nicoleta, incearca sa faci in modul urmator (eu mereu asa le fac) - primele 15 minute lasi la temp-ra 200 gr, uratoarele 25-30 min. - la 180gr, apoi inca alte 15 min. le mai lasi cu usa putin deschisa. ies minunate, chiar goale- ceea ce trebuie la un eclere, sa fie loc pentru crema, nicidecum u trebuie sa fie mult aluat inauntru. succese

tiki
tiki 03 Sep 2014, 15:58

Buna..No coment..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
alina nicoleta
alina nicoleta 09 Sep 2014, 17:19

In sfarsit le-am facut din nou, si mi-au venit foarte bine...Perseverenta invinge!

Poza mea pentru reteta:
kon
kon 05 Oct 2014, 17:21

DA! Si-atat! Nici nu mai e nevoie de alte comentarii! Multumesc, Lena!

Nota mea pentru reteta:
kon
kon 05 Oct 2014, 17:22

Da! Excelenta reteta! O reusita totala! Multumesc, Lena!

Alina Heering
Alina Heering 07 Oct 2014, 18:06

imi era o pofta de eclere mama mama...le-am facut dar nu inteleg dc s-au aras?le-am scos din cuptor s-au racit si binenteles ca s-au lasat si inauntru nu erau coapteptr ca le-am scos imediat ce am vazut ca se ardeau .

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Alina Heering 07 Oct 2014, 22:14

La eclere mare grija la temperatura cuptorului, trebuie sa fie mai bine mai mica decat prea mare, atunci se fac incet si deasupra si inauntru.

Alina Heering
Alina Heering 07 Oct 2014, 23:16

Lena eu le-am lasat la 200 de grade cum ai scris tu mai sus la pasul 10. Crescuse tare frumos in cuptor si le priveam cum se rumeneau usor dupa 14 minute le-am scos rezultatul il ai in poza  oricum le-am umplut cu budica de vanilie cum am putut :) iar deasupra am pus ciocolata topita. Sotul a mancat(el care nu mananca dulce) si zicea ca sant fff bune 

caryna1507
caryna1507 11 Oct 2014, 14:59

Se poate înlocui untul din aluat cu ulei? Mersi...

lena
Elena (lena) caryna1507 11 Oct 2014, 18:39

Nu stiu, chiar nu am incercat.

trofin larisa
trofin larisa 16 Oct 2014, 21:40

buna Lena,am facut si eu astazi si sunt foarte bune,am facut cu altfel de crema,mi-au iesit super,numa ca nu le-o iesit forma cum trebuie, gresisem un pic cu faina,nu era destul ded moale aluatul si am mai pus un ou,

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
trofin larisa
trofin larisa 16 Oct 2014, 21:44

astept cu drag parerea ta! ce zici,cum sunt? mi-o iesit aluatul mai galben ca am folosit oua de la tara. sunt super bune.asta e prima data cand fac eclere

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) trofin larisa 17 Oct 2014, 12:25

Arata super Larisa, bravo!

luminitaiasi
luminitaiasi 06 Nov 2014, 12:32

Foarte faina reteta! Mi-au iesit eclerele numai bune, nu mi s-au lasat, iar in interior erau goale, ca niste gaoace. Iar crema n-am facut-o la cuptorul cu microunde, ci la un ceaun de tuci. Si mi-a iesit asa de buna,incat nu faci diferenta intre budinca dr.oetker (diferenta e la compozitie, la e-uri etc) si cea de casa. Ma refer la gust. Trebuie sa te adaptezi, parerea mea. Nu poti urma reteta suta la suta. Daca scrie cuptor cu microunde si nu am, nu mai fac? Deci, grozava reteta!

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 12 Nov 2014, 11:57

eu le-am umplut cu nutela de casa, sunt super, le ador.

Poza mea pentru reteta:
geo.mih
geo.mih 27 Nov 2014, 19:32

foarte,foarte bune

Poza mea pentru reteta:
brilean
brilean 01 Dec 2014, 23:56

Super reteta!!!! Am facut - o deja de zece ori!!!

Poza mea pentru reteta:
soni
soni 09 Jan 2015, 14:11

La multi ani, Lena! Oare ai decongelat eclerele? S-au pastrat bine? As vrea sa incerc si eu :)

lena
Elena (lena) soni 09 Jan 2015, 14:17

Da Soni, sunt foarte bune si decongelate.

timotei
timotei 22 Jan 2015, 01:00

Fac multe prajituri da ma temeam sa ma apuk de eclere,ma gindeam ca nu o sami reuseasca,dar degeaba nu liam facut pina acuma. Acestea din poza gata sint in burtica

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Any-Mary
Any-Mary 23 Jan 2015, 19:29

buna Lena,esti grozava,tocmai am facut eclerele si mi-au iesit de minune si nu sunt singurele pe care le-am facut,am incercat mai multe retete de prajituri si mancaruri si vreau sa sti k mi-au iesit minunate,pana sa aflu de retetele tale niciodata nu mi-a iesit o prajitura sau altceva pe care le gaseam pe internet dar de cand le incerc pe ale tale imi reusesc intodeauna. te pup si multumesc pt astfel de retete minunate

catalinagabriela
catalinagabriela 26 Feb 2015, 21:37

Salutari doamna Lena! Acum un an am plecat din tara si inevitabil m-am apucat de gatit :) toate retetele pe care le-am facut de aici sunt luate si au iesit excelent! Maine voi incerca sa fac eclerele! Abea astept!

Nota mea pentru reteta:
elizacatalina
elizacatalina 12 Mar 2015, 11:04

Buna ziua. Am incercat si eu reteta si nu mi-a iesit cum trebuie, desi am respectat toti pasii si cantitatile. Aluatul a iesit foarte moale, cand l-am pus in tava s-a intins, iar gogosile au iesit turtite. Foarte gustoase, dar neaspectuase. Trebuia sa mai adaug faina peste cantitatea afisata, sau mai putine oua? Vreau sa le mai fac pentru ca erau foarte gustoase.

lena
Elena (lena) elizacatalina 12 Mar 2015, 11:08

Da, de obicei va ghidati dupa poza de la pasul 6, la consistenta aluatului. Trebuie sa fie un pic mai gros, nu sa curga. Aici vin diferentele de marimi la oua, calitatea fainii, etc.

Si aveti grija la cuptor, se fac turte la copt daca deschideti cuptorul prea devreme.

Alinastr
Alinastr 17 Mar 2015, 21:34

Buna Lena!saptamana trecuta am incercat reteta ta si vreau sa-ti spun k mi-au iesit niste eclere minunate,ca dupa vreo 2zile le-am facut iar(au crescut foarte bine)...astea din foto sunt din prima tura;a doua le-am ornat si mai frumos,dar am uitat sa fac foto:)...

Acum am in cuptor checul tau cu morcov...sper sa-mi iasa bn;)...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cristinac.
cristinac. 05 Apr 2015, 00:40

Buna Lena,

Vreau sa incerc aceasta reteta si as vrea sa te intreb daca in reteta pentru crema poate fi inlocuita faina cu amidon alimentar si care ar fi proportiile in acest caz? Multumesc mult!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) cristinac. 05 Apr 2015, 14:57

Da, se poate inlocui cu aceeasi cantitate de faina.

adriana tegus
adriana tegus 08 Apr 2015, 23:01

Buna! Cate eclere ies din aceasta compozitie ? Multumesc.

lena
Elena (lena) adriana tegus 09 Apr 2015, 10:33

Daca sunt mai groase si mari, o tava, daca mai mici 2 tavi (de aragaz).

roxanabotangenes
roxanabotangenes 10 Apr 2015, 12:22

Am sa incerc si eu de Pasti sa fac pt prima data (pt ca sotul meu nu vrea cozonac si nici pasca)...sper sa imi iasa va poop si spor la gatit pt Pasti la toata lumea

roxanabotangenes
roxanabotangenes 10 Apr 2015, 12:23

D-na Elena am reusit sa ma inscriu va multumesc frumos pt sfat....abia ast sa fac mielutul

roxanabotangenes
roxanabotangenes 12 Apr 2015, 23:34

HRISTOS A INVIAT!!!Le-am facut si au iesit super (un pic daca le mai lasam se faceau perfect..a ramas doar un pic de aluat nefacut dar l-am scobit si oricum stiu ce am de facut data viitoare)...nu mai zic crema de vanilie la cuptorul cu microunde ca e fabuloasa....VA UREZ UN PASTE FERICIT TUTUROR!!!!

Nota mea pentru reteta:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 30 May 2015, 16:46

Iar am facut aceasta minunata reteta...yamiiiii..va multumesc...nu stiu sa pun poza de pe telefon ca as vrea sa va arat ce minunatii au iesit...

Nota mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 07 Jun 2015, 12:50

 

Poza mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:46

Bun de tot ! Se cam lipeau eclerele de hirtia de copt, ar trebui sa o ung cu ulei? Merci.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 17:23

Nu ar trebui unsa hartia, cred ca este hartia de mai proasta calitate sau eclerele mai putin coapte. Cand se usuca bine sar singure de pe hartie.

In cel mai rau caz, da, ungeti hartia cu putin ulei.

Apropo, merci mult de toate comentariile

MashaL
MashaL 04 Sep 2015, 15:32

Draga Lena aceasta crema e foarte gustoasa o faceam foarte multe ori chiar si la tiramisu tort dar acum am o problema mi sa stricat microunda iar prietenul mii in tara , ai putea sa-mi sugerezi alta reteta de crema pu eclere? Multumesc din timp!

lena
Elena (lena) MashaL 09 Sep 2015, 19:18

Masha, ai putea s-o faci pe asta dar pe aragaz. Cam acelasi e procesul, doar ca trebuie s-o pui in cratita cu fund mai gros sau tuci la foc mai mediu.  Amestecei periodic si lasi sa fiarba pana se ingroasa.

catalinagabriela
catalinagabriela 13 Oct 2015, 18:39

Curcubeu pe cerul gurii!!!!!! Cele mai bun eclere ever!!!! 

Poza mea pentru reteta:
Um.Maitha
Um.Maitha 11 Nov 2015, 19:26

La aluat nu pui zahar ?

lena
Elena (lena) Um.Maitha 11 Nov 2015, 21:32

Nu

eduardu
Eduardu (eduardu) 24 Nov 2015, 14:25

avem o singura nemultumire:nu tin mult,cat de multe as face!!!!chiar si sotul,care nu e mare amator de dulciuri,face ravagii cand le vede!!!in curand o sa trebuiasca sa dublez ingredientele si pt piciul nostru de un an si 10 luni care nu le-a dat inca de gust,dar nu mai e mult :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Simonetta
Simonetta 12 Feb 2016, 13:21

Lena, vreau sa iti spun ca te apreciez si te admir foarte mult! Imi plac toate retetele tale, felul in care le explici, ca sunt economice si rapide, exact ca pentru o familie cu copii si cu program incarcat! Dar cel mai mult imi place ca pentru fiecare reteta, lasi loc de experimentare! Esti deosebita! Sotul meu mereu intreaba: "Ce mai face La Lena?" "Ce reteta ti-a mai dat LaLena?" Voi face eclere in week-end, sper sa am timp sa le fotografiez inainte sa fie mancate.

Ma bucur ca te-am descoperit! Esti deosebita!

lena
Elena (lena) Simonetta 12 Feb 2016, 19:53

Multumesc Simonetta de comentariu! Dupa o zi lunga si extenuanta de filmari a retetelor, editare la calculator, si bineinteles sarcinile mele de mama si sotie - astfel de aprecieri si comentarii sunt ca apa vie :)

Sa aveti pofta buna, spor la treaba si multa sanatate!

cristinamartin
cristinamartin 13 Apr 2016, 17:10

Am facut reteta dar nu mi au iestit eclerele a fost aluatul prea subtire si au iesit ca niste fursecuri.ce as putea sa fac data viitoare ?

lena
Elena (lena) cristinamartin 13 Apr 2016, 17:17

Incercati sa puneti cu un ou mai putin.

Doris 88
Doris 88 29 Apr 2016, 16:04

Buna

D ce imi iasa comp d eclere mai tare si abia pot sa le pun cu duiul?

Nu imi iasa din iel...d crescut cresc ff frumos...

Doris 88
Doris 88 29 Apr 2016, 16:05

Buna

D ce comp d eclere imi iasa mao tare..

Si nu le pot face cu duiul punga format?

lena
Elena (lena) Doris 88 30 Apr 2016, 22:25

De obicei poate fi mai groasa daca aunt ouale mai mici sau faina de alta calitate.

Ca sa puteti mai usor sa-l treceti prin dui mai adaugati 1 ou in compozitie.

Petal
Petal 10 Jun 2016, 17:59

Buna Lena, Se pot face si cu faina integrala?

lena
Elena (lena) Petal 10 Jun 2016, 18:16

Nu am facut, puteti incerca, dar inlocuiti jumate din cantitatea de faina pt inceput.

Petal
Petal 10 Jun 2016, 18:44

Multumesc pentru raspuns.Se coc deja,cu faina alba .Data viitoare inlocuiesc cu cea integrala si postez rezultatul.Week-end placut!

PascariuIonela399
Pascariu Ionela (PascariuIonela399) 24 Dec 2016, 07:41

De unde ai luat duiul pentru eclere? Sau ce dimensiune are cavsa stiu ce sa caut pe net. Mi-ar placea sa fac si eu eclere cu forma asta frumoasa.

lena
Elena (lena) Pascariu Ionela (PascariuIonela399) 28 Dec 2016, 10:28

L-am luat de pe Lumea Basmelor - are 13mm, nu-l vad acum la ei pe site dar nici nu m-am uitat atent. Este perfect pentru eclere ca are striatiile mai mari. La forma este model stea, dar ceva mai inchis.

Sin Elena
Sin Elena 12 Oct 2017, 16:55

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Monaistr
Monaistr 26 Apr 2020, 12:52

Buna! Eclerele făcute după rețeta ta au avut un succes foarte mare! Acum am preperat din nou aluatul însă ouăle au fost ceva mai mari și a ieșit mai moale. Se mai poate Adaugă făina? O sa mai iasă la fel de bune?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Monaistr 27 Apr 2020, 09:42

Poti incerca, eu nu am facut niciodata invers, nu stiu exact daca ies la fel de bune.😟

FlorentinaAuraRadu812
Florentina Aura Radu (FlorentinaAuraRadu812) 06 May 2020, 12:21

Super bune ....sotul meu este foarte incantat de aceasta reteta ....iti multumim Lena pt toate retetele tale

Poza mea pentru reteta:
LecaIon421
Leca Ion (LecaIon421) 17 Jun 2020, 16:55

Salut, spune-ți vă rog, eclerele le coacem in cuptor cu ventilatorul pornit sau simplu ?

lena
Elena (lena) Leca Ion (LecaIon421) 17 Jun 2020, 17:06

Simplu, fara ventilatot.

MarinaB
MarinaB 29 Oct 2020, 23:11

Cam așa au ieșit la mine eclerele! Le-am dat cu nutela deasupra și au avut un mare succes ! Mulțumim de Rețete!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: