Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână

Această tartă cu căpșuni a fost vedeta zilele trecute la noi în familie, s-au delectat dragii mei cu ea și nu se mai puteau opri. Este foarte fragedă, aromată, căpșunile se combină perfect cu sufleul de smântână, cred că este cea mai reușită prăjitură cu căpșuni preparată până acum de mine.

În plus se prepară foarte simplu și repede, vă asigur că într-o oră și jumătate ați terminat și o lăsați la răcorit.

Ingrediente

Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
Unt
100 g
   
Zahar
150 g
+1 lingură
Oua
4 buc
   
Smantana
300 g
eu am pus smântână simplă, fermentată de 15%
Esenta de vanilie
1 buc
   
Capsuni
500 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Untul rece se taie bucățele și se amestecă bine cu făina (cu mâinile sau blenderul/robotul) până se fac fărâmituri.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați 1 ou și 1 lingură de zahăr, continuați să frământați/blendați.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 2
Pas 3

Observați că aluatul începe să se "lege".

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 3
Pas 4

Formați o bilă de aluat, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru 30 minute.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 4
Pas 5

În acest timp curățați și spălați căpșunile și pregătiți sufleul de smântână:

- într-un bol amestecați bine 3 ouă+3 linguri făină+150g zahăr+vanilie+smântână.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 5
Pas 6

Aluatul îl întindeți bine cu făcălețul și îl puneți într-o tavă cu borduri înalte (din acelea care se scot) - de 28-30cm. Ridicați marginile aluatului să fie cam de 2-3 cm pe pereții tăvii.

Puneți căpșunile tăiate jumătăți sau sferturi.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 6
Pas 7

Turnați crema de smântână și dați tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 40 minute.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 7
Pas 8

După acest timp o scoateți, lăsați să se răcorească bine, scoateți bordurile tăvii și mai lăsați puțin.

Aș recomanda să o serviți răcorită bine sau rece.

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 8
Pas 9

Și o felie delicioasă pentru voi :)

Poftă Bună!

Tartă cu căpșuni și sufleu de smântână - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (14 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 54

AlinaSasu176
Alina Sasu (AlinaSasu176) 12 Mar 2023, 18:34

Am revenit cu poza ,că de fiecare dată un deliciu , mulțumesc Lalena

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Alina Sasu (AlinaSasu176) 13 Mar 2023, 11:50

Cu drag! Ma bucur mult ca v-a placut.🤗❤️

AlinaSasu176
Alina Sasu (AlinaSasu176) 12 Mar 2023, 09:55

Revin cu poza

AlinaSasu176
Alina Sasu (AlinaSasu176) 12 Mar 2023, 09:55

Am făcut această tartă cu căpșuni,banane, piersici, caise cu toate a ieșit un deliciu.Multumesc Lalena

Cristina f
Cristina f 12 Jun 2022, 15:22

A ieșit super 🥰

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki Cristina f 12 Jun 2022, 19:38

Dar ati putut sa o scoateti frumos din tava ? Sa fac si eu, ca am forma si rotunda si dreptunghiulara de yena. Tare fain arata. Pofta buna !

Cristina f
Cristina f tiki 12 Jun 2022, 20:32

A fost puțin mai dificil de scos, dar am reușit pana la urma😍

tiki
tiki Cristina f 12 Jun 2022, 21:48

Multumesc ! 

Eevah
Ligia Teodorescu (Eevah) 03 Jun 2021, 20:11

Super buna, tarta mea preferata! 

Intr-adevar, ar fi fost mai ok la 180 de grade. Mie mi-a ramas putin nefacuta in mijloc si s-a rumenit cam mult deasupra, dar oricum.. tot gustoasa e!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
VrinceanuIonut783
Vrinceanu Ionut (VrinceanuIonut783) 27 Dec 2018, 22:57

Foarte bun. Doar ce am scos-o de la cuptor acum jumatate de ora. Am adaugat zahar si peste capsuni ca nu erau foarte dulci,dar a iesit delicioasa tarta.

E a treia reteta pe care o fac de aici,si toate au fost delicioase.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 07 Jun 2018, 22:06

Si a doua oara ceva mai mare ca prea repede s-a terminat prima.

Poza mea pentru rețetă:
MihaelaT
MihaelaT 08 Apr 2018, 12:24

E cea mai buna tarta pe care am mancat-o vreodata, pana si sotul a recunoscut ca nu a mancat alta mai buna.

Deci, cu siguranta am s-o mai fac.

Multumesc frumos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Aliona C
Aliona C 14 Jun 2015, 17:31

super reteta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
andraingrid
andraingrid 26 May 2014, 17:36

Buna Lena, superbuna reteta. Am citit comentariile anterioare, si am niste mici amanunte de specificat pentru ca tarta sa va iasa perfecta. Eu am pus biscuitele la copt singur ptr 15-20 min inainte, pana l-am vazut auriu, apoi am asezat o parte din capsuni, sosul de smantana cu oua, iar deasupra am asezat restul de fructe, ca sa se vada frumos fructele pe tarta.Am mai lasat apoi tarta la cuptor 40-45 min la 180 grade, pentru ca nu imi place sa se rumeneasca deasupra.(mi se pare ca 200 grade e cam mult, si oricum este putin cam rumena pe o parte). Deasemenea, mie mi se pare ca biscuitele ar merge o idee mai dulce, data viitoare pun 1 lingurita jumatate de zahar in compozitie.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile