Ingrediente
●
Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
●
Smantana
300 g
eu am pus smântână simplă, fermentată de 15%
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Untul rece se taie bucățele și se amestecă bine cu făina (cu mâinile sau blenderul/robotul) până se fac fărâmituri.
Pas 2
Adăugați 1 ou și 1 lingură de zahăr, continuați să frământați/blendați.
Pas 3
Observați că aluatul începe să se "lege".
Pas 4
Formați o bilă de aluat, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider pentru 30 minute.
Pas 5
În acest timp curățați și spălați căpșunile și pregătiți sufleul de smântână:
- într-un bol amestecați bine 3 ouă+3 linguri făină+150g zahăr+vanilie+smântână.
Pas 6
Aluatul îl întindeți bine cu făcălețul și îl puneți într-o tavă cu borduri înalte (din acelea care se scot) - de 28-30cm. Ridicați marginile aluatului să fie cam de 2-3 cm pe pereții tăvii.
Puneți căpșunile tăiate jumătăți sau sferturi.
Pas 7
Turnați crema de smântână și dați tava la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 40 minute.
Pas 8
După acest timp o scoateți, lăsați să se răcorească bine, scoateți bordurile tăvii și mai lăsați puțin.
Aș recomanda să o serviți răcorită bine sau rece.
Pas 9
Și o felie delicioasă pentru voi :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)