Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Aceasta tarta cu capsuni a fost vedeta zilele trecute la noi in familie, s-au delectat dragii mei cu ea si nu se mai puteau opri. Este foarte frageda, aromata, capsunile se combina perfect cu sufleul de smantana, cred ca este cea mai reusita prajitura cu capsuni preparata pana acum de mine.

In plus se prepara foarte simplu si repede, va asigur ca intr-o ora si jumatate ati terminat si o lasati la racorit.

Ingrediente

Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
Unt
100 g
Zahar
150 g
+1 lingura
Oua
4 buc
Smantana
300 g
eu am pus smantana simpla, fermentata de 15%
Esenta de vanilie
1 buc
Capsuni
500 g

Pasi de urmat

1

Untul rece se taie bucatele si se amesteca bine cu faina(cu mainile sau blenderul/robotul) pana se fac faramituri.

2

Adaugati 1 ou si 1 lingura de zahar, continuati sa framantati/blendati.

3

Observati ca aluatul incepe sa se "lege".

4

Formati o bila de aluat, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.

5

In acest timp curatati si spalati capsunile si pregatiti sufleul de smantana:

- intr-un bol amestecati bine 3 oua+3 linguri faina+150g zahar+vanilie+smantana.

6

Aluatul il intindeti bine cu facaletul si il puneti intr-o tava cu borduri inalte(din acele care se scot) - de 28-30cm. Ridicati marginile aluatului sa fie cam de 2-3 cm pe peretii tavii.

Puneti capsunile taiate jumatati sau sferturi.

7

Turnati crema de smantana si dati tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.

8

Dupa acest timp o scoateti, lasati sa se racoreasca bine, scoateti bordurile tavii si mai lasati putin.

As recomanda sa o serviti racorita bine sau rece.

9

Si o felie delicioasa pentru voi :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 43

hanna
hanna 24 mai 2020, 17:05

Foarte buna!

Poza mea pentru reteta:
Anamariacp
Anamariacp 22 mai 2020, 18:54

Buna. Pot folosi frisca lichida sau smantaba lichida? In loc de smantana clasica fermentata? Multumesc

lena
Elena (lena) Anamariacp 22 mai 2020, 20:40

Cred ca merge.

Lianulia
Lianulia 28 apr 2020, 16:15

Dovada:

Poza mea pentru reteta:
VrinceanuIonut783
Vrinceanu Ionut (VrinceanuIonut783) 27 dec 2018, 22:57

Foarte bun. Doar ce am scos-o de la cuptor acum jumatate de ora. Am adaugat zahar si peste capsuni ca nu erau foarte dulci,dar a iesit delicioasa tarta.

E a treia reteta pe care o fac de aici,si toate au fost delicioase.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 iun 2018, 22:06

Si a doua oara ceva mai mare ca prea repede s-a terminat prima.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 iun 2018, 22:05

Foarte buna aceasta tarta incat am fost nevoita sa o fac de doua ori. Prima data am uitat de ea ,dar a fost f. buna. Multumesc Lena de reteta.

Poza mea pentru reteta:
MihaelaT
MihaelaT 08 apr 2018, 12:24

E cea mai buna tarta pe care am mancat-o vreodata, pana si sotul a recunoscut ca nu a mancat alta mai buna.

Deci, cu siguranta am s-o mai fac.

Multumesc frumos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Aliona C
Aliona C 14 iun 2015, 17:31

super reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
andraingrid
andraingrid 26 mai 2014, 17:36

Buna Lena, superbuna reteta. Am citit comentariile anterioare, si am niste mici amanunte de specificat pentru ca tarta sa va iasa perfecta. Eu am pus biscuitele la copt singur ptr 15-20 min inainte, pana l-am vazut auriu, apoi am asezat o parte din capsuni, sosul de smantana cu oua, iar deasupra am asezat restul de fructe, ca sa se vada frumos fructele pe tarta.Am mai lasat apoi tarta la cuptor 40-45 min la 180 grade, pentru ca nu imi place sa se rumeneasca deasupra.(mi se pare ca 200 grade e cam mult, si oricum este putin cam rumena pe o parte). Deasemenea, mie mi se pare ca biscuitele ar merge o idee mai dulce, data viitoare pun 1 lingurita jumatate de zahar in compozitie.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 29 mai 2013, 20:40

Demult voiam sa fac tarta si nu aveam cateva ingrediente si cand am facut rost de ele, si am preparat-o, am ramas un pic dezamagita, nu prea ne-a fost pe plac gustul. Imi era frica ca asa si va fi, din cauza ingredientelor diferite fata de cele din tara. Ouale si capsunele au stricat gustul adevarat si aspectul. Asta e... Cand voi ajunge in Romania, o voi face inca o data.

Oricum, multumesc mult Lenei si retetei, sunt sigura ca ar trebui sa fie foarte delicioasa tarta.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile