Ingrediente
●
Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
●
Smantana
300 g
eu am pus smantana simpla, fermentata de 15%
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Untul rece se taie bucatele si se amesteca bine cu faina(cu mainile sau blenderul/robotul) pana se fac faramituri.
Pas 2
Adaugati 1 ou si 1 lingura de zahar, continuati sa framantati/blendati.
Pas 3
Observati ca aluatul incepe sa se "lege".
Pas 4
Formati o bila de aluat, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.
Pas 5
In acest timp curatati si spalati capsunile si pregatiti sufleul de smantana:
- intr-un bol amestecati bine 3 oua+3 linguri faina+150g zahar+vanilie+smantana.
Pas 6
Aluatul il intindeti bine cu facaletul si il puneti intr-o tava cu borduri inalte(din acele care se scot) - de 28-30cm. Ridicati marginile aluatului sa fie cam de 2-3 cm pe peretii tavii.
Puneti capsunile taiate jumatati sau sferturi.
Pas 7
Turnati crema de smantana si dati tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.
Pas 8
Dupa acest timp o scoateti, lasati sa se racoreasca bine, scoateti bordurile tavii si mai lasati putin.
As recomanda sa o serviti racorita bine sau rece.
Pas 9
Si o felie delicioasa pentru voi :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)