Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Tarta cu capsuni si sufleu de smantana

Aceasta tarta cu capsuni a fost vedeta zilele trecute la noi in familie, s-au delectat dragii mei cu ea si nu se mai puteau opri. Este foarte frageda, aromata, capsunile se combina perfect cu sufleul de smantana, cred ca este cea mai reusita prajitura cu capsuni preparata pana acum de mine.

In plus se prepara foarte simplu si repede, va asigur ca intr-o ora si jumatate ati terminat si o lasati la racorit.

Ingrediente

Faina alba
200 g
+3 linguri pentru sufleu
Unt
100 g
Zahar
150 g
+1 lingura
Oua
4 buc
Smantana
300 g
eu am pus smantana simpla, fermentata de 15%
Esenta de vanilie
1 buc
Capsuni
500 g

Pasi de urmat

1

Untul rece se taie bucatele si se amesteca bine cu faina(cu mainile sau blenderul/robotul) pana se fac faramituri.

2

Adaugati 1 ou si 1 lingura de zahar, continuati sa framantati/blendati.

3

Observati ca aluatul incepe sa se "lege".

4

Formati o bila de aluat, acoperiti cu folie de plastic si puneti la frigider pentru 30 minute.

5

In acest timp curatati si spalati capsunile si pregatiti sufleul de smantana:

- intr-un bol amestecati bine 3 oua+3 linguri faina+150g zahar+vanilie+smantana.

6

Aluatul il intindeti bine cu facaletul si il puneti intr-o tava cu borduri inalte(din acele care se scot) - de 28-30cm. Ridicati marginile aluatului sa fie cam de 2-3 cm pe peretii tavii.

Puneti capsunile taiate jumatati sau sferturi.

7

Turnati crema de smantana si dati tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.

8

Dupa acest timp o scoateti, lasati sa se racoreasca bine, scoateti bordurile tavii si mai lasati putin.

As recomanda sa o serviti racorita bine sau rece.

9

Si o felie delicioasa pentru voi :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Comentarii

ianadeea
Andreea (ianadeea) 20 mai 2013, 09:42

Salut Lena. Ce reteta grozava si si usoara. Acum, ca am blender nou, sunt total pregatita s-o incerc. Nu ai zis nimic de cele 3 linguri de faina pt prepararea sufleului, dar banuiesc ca simplu se amesteca cu restul ingredientelor. Cred ca ar merge la fel de bine folosit amidon aici, nu ? Mie imi place ca iasa parca preparatul ceva mai fin. Pupici, si spor la "bucatarit" in continuare. 

lena
Elena (lena) Andreea (ianadeea) 20 mai 2013, 10:07

Da, uite chiar acum corectez si adaug la sulfeu si cele 3 linguri de faina, sigur ca le poti inlocui cu amidon.

Felicitari pentru blender! Sa-l folosesti cu spor si te asigur ca iti va usura mult munca la bucatarie, doar sa nu-ti fie frica sa-l pui la treaba.

Te pup

DiaDin12
Diana (DiaDin12) 20 mai 2013, 13:28

Lena esti minunata,iti multumesc pentru toate retetele pe care le postezi imi sunt de mare ajutor,si cat de curand o sa incerc si eu aceasta reteta!!!!

Nota mea pentru reteta:
tatinela
tatinela 20 mai 2013, 15:10

mmm,am face-o si azi...imi si imaginez cit de gustoasa e...dar o sa fim nevoiti sa assteptam sezonul capsunilor,pentru ca astea de pe timpul de acuma numai gust de capsuni n-au...esti geniala Lena!

lena
Elena (lena) 20 mai 2013, 15:13

Va multumesc fetele si ma bucur ca va place reteta!

Tatinela, eu sambata am luat deja capsuni normale, foarte aromate si dulci, erau chiar multe tarabe in piata. Intre timp poti incerca cu ceva fructe congelate, merge bine.

suzane
suzane 20 mai 2013, 20:00

Multumesc pentru asa o reteta simpla si cu siguranta fff gustoasa.Multumesc pentru rabdarea de care dai dovada in prezentarea retetelor,imposibil sa dam gres in executarea lor.Astept cu nerabdare retetele tele si pregatesc multe din ele , familia mea fiind foarte multumita.Scuze ca nu comentez , sint noua pe internet si sint stingace.

Nota mea pentru reteta:
MonicaP888
Monica (MonicaP888) 20 mai 2013, 20:23

Buna Lena. Foarte faina reteta. Am de gind sa o fac azi. Doar o intrebare: La pasul nr.1, untul se amesteca cu faina, da? .... Pt ca ai omis asta. Sau asa cred eu. Merci pr clarificare.😊

lena
Elena (lena) Monica (MonicaP888) 20 mai 2013, 20:30

Dap,  cu faina - corectez imediat si la reteta :)

LicaStar
Lica (LicaStar) 20 mai 2013, 21:08

Wow, cate comentarii la reteta noua, ma provoaca s-o incerc, mai ales acum cu poftele astea de gravida...  

,Lena!!!

lena
Elena (lena) 20 mai 2013, 21:49

O, atunci sigur trebuie s-o incerci, lui bebe o sa-i placa - sarcina usoara!

kristincikk
kristincikk 21 mai 2013, 00:05

Super receta. Eu nu sunt in tara acum si e cam problematic sa gasesc smintina  pot folosi iaurt natural  pentru crema?  Merci anticipat  

lena
Elena (lena) kristincikk 21 mai 2013, 09:24

Da, cred ca poti, doar sa-l alegi ceva mai gras.

ile2312
ILEANA (ile2312) 25 mai 2013, 18:29

Buna,tuturor!

Am preparat si eu aceasta tarta,de Constantin si Elena , pacat ca s-a terminat prea repede ca sa mai apuc sa fac poze...Oricum,a fost delicioasa!Multumesc,Lena!

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 26 mai 2013, 13:49

Am facut si eu aceasta tarta! Foarte, foarte delicioasa! Probabil mai trebuia sa o las vreo 10 minute la cuptor (in afara de cele 50 min cat am lasat-o), sa se coaca mai bine. Sufleul l-am facut doar cu 200 g smantana (plus 100 g zahar, 2 oua) pentru ca numai atat am avut. E prima mea tarta cu capsuni! Mi-a placut tare mult!

Poza mea pentru reteta:
LicaStar
Lica (LicaStar) 29 mai 2013, 20:40

Demult voiam sa fac tarta si nu aveam cateva ingrediente si cand am facut rost de ele, si am preparat-o, am ramas un pic dezamagita, nu prea ne-a fost pe plac gustul. Imi era frica ca asa si va fi, din cauza ingredientelor diferite fata de cele din tara. Ouale si capsunele au stricat gustul adevarat si aspectul. Asta e... Cand voi ajunge in Romania, o voi face inca o data.

Oricum, multumesc mult Lenei si retetei, sunt sigura ca ar trebui sa fie foarte delicioasa tarta.

Poza mea pentru reteta:
andreeaiasi
andreeaiasi 29 mai 2013, 20:58
Pentru nepoii am facut duminica tarta, singura problema a fost ca aluatul nu a fost de ajuns, era si f lipicios. Nu stiu ce am gresit, am respectat ingredientele...Nu mi-a ajuns aluatul sa il intind pe tava, a fost f putin dar rezultatul a fost ok la final. Sufleul de smantana e senzational..si am pus si capsuni din gradina...As vrea sa o repet doar ca am sa folosec o tava mai mica..Merci Lena!
tiki
tiki 01 iun 2013, 10:48

Buna Lena.

Vreau sa te intreb daca tava nu se tapeteaza cu nimic, nici cu foaie de copt?

Multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 01 iun 2013, 12:08

Poti sa pui foaie de copt, ca sa fii sigura ca-l scoti -  dar aluatul fiind cu unt nu se lipeste de tava.

Adriana T
Adriana T 24 iun 2013, 14:53

Buna Lena,

Multumesc pentru reteta, este delicioasa. As vrea sa stiu cum pot face tarta mai aspectuoasa deoarece dupa ce se raceste, crema se distanteaza de fructele care s-au ridicat la suprafata si nu mai arata atat de frumos ca in poza.

lena
Elena (lena) 24 iun 2013, 16:24

Pune mai putine fructe in tarta si orneaza cu zahar pudra inainte de servire.

andraingrid
andraingrid 26 mai 2014, 17:36

Buna Lena, superbuna reteta. Am citit comentariile anterioare, si am niste mici amanunte de specificat pentru ca tarta sa va iasa perfecta. Eu am pus biscuitele la copt singur ptr 15-20 min inainte, pana l-am vazut auriu, apoi am asezat o parte din capsuni, sosul de smantana cu oua, iar deasupra am asezat restul de fructe, ca sa se vada frumos fructele pe tarta.Am mai lasat apoi tarta la cuptor 40-45 min la 180 grade, pentru ca nu imi place sa se rumeneasca deasupra.(mi se pare ca 200 grade e cam mult, si oricum este putin cam rumena pe o parte). Deasemenea, mie mi se pare ca biscuitele ar merge o idee mai dulce, data viitoare pun 1 lingurita jumatate de zahar in compozitie.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
andraingrid
andraingrid 26 mai 2014, 17:37

Sorry, am vrut sa zic ca pun 1 lingura si jumatate de zahar in blat data viitoare.

IleanaP
IleanaP 07 iun 2014, 13:23

Buna Lena,

Multumesc pentru reteta. Pe cat de simplu de facut pe atat de delicioasa a iesit. Desi la mine arata un pic diferit eu sunt super multumita. Mersi!

Poza mea pentru reteta:
Aliona C
Aliona C 14 iun 2015, 17:31

super reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 18 iun 2015, 00:12

Super gustos! Multumesc pentru reţetă, dragă Lena!

Nota mea pentru reteta:
Mikkymimi
Mikkymimi 08 ian 2016, 13:43

Ma minunez cum faceti voi sa intindeti perfect aluatul si smantana sa fie exact la nivel; la mine a dat pe afara si nu am putut nivela aluatul :-(

lena
Elena (lena) 08 ian 2016, 13:52

Vne si asta cu putina exersare si experienta :)

EllyAniței653
Elly Aniței (EllyAniței653) 07 sep 2016, 15:12

Daca pun fructe congelate va fi o problema?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Elly Aniței (EllyAniței653) 08 sep 2016, 15:04

S-ar putea sa lase mai multa zeama, dar nu e grav, cred ca merge.

MihaelaT
MihaelaT 08 apr 2018, 12:24

E cea mai buna tarta pe care am mancat-o vreodata, pana si sotul a recunoscut ca nu a mancat alta mai buna.

Deci, cu siguranta am s-o mai fac.

Multumesc frumos!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaDima386
Maria Dima (MariaDima386) 26 mai 2018, 21:43

Am facut aceasta tarta si sunt foarte multumita de rezultat. Multumesc La Lena!

Nota mea pentru reteta:
MariaDima386
Maria Dima (MariaDima386) 27 mai 2018, 10:42

Excelenta!

MariaDima386
Maria Dima (MariaDima386) Maria Dima (MariaDima386) 27 mai 2018, 10:46
  •  
tiki
tiki 07 iun 2018, 22:05

Foarte buna aceasta tarta incat am fost nevoita sa o fac de doua ori. Prima data am uitat de ea ,dar a fost f. buna. Multumesc Lena de reteta.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 iun 2018, 22:06

Si a doua oara ceva mai mare ca prea repede s-a terminat prima.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 07 iun 2018, 22:08

La ambele comentarii am dat nota si nu apare.!!! 10 normal.

VrinceanuIonut783
Vrinceanu Ionut (VrinceanuIonut783) 27 dec 2018, 22:57

Foarte bun. Doar ce am scos-o de la cuptor acum jumatate de ora. Am adaugat zahar si peste capsuni ca nu erau foarte dulci,dar a iesit delicioasa tarta.

E a treia reteta pe care o fac de aici,si toate au fost delicioase.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VrinceanuIonut783
Vrinceanu Ionut (VrinceanuIonut783) 27 dec 2018, 23:00

Am facut reteta in tava de tarta de 30cm cu 3cm inaltime si a fost la marele fix.

Nota 10 pentru reteta. Maine vreau sa incerc cu banane in loc de capsuni

Poza mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 28 apr 2020, 16:11

Imi este si rusine sa spun la o reteta atat de simpla ca... nu mi-a iesit aluatul :(. A fost foarte putin si smaramicios, incat a trebuit sa il intind cm cu cm, ca sa reusesc sa obtin un blat cat de cat. Are cineva idee, care sa fi fost problema?

Insa ce a iesit, a fost delicios!!!

Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 28 apr 2020, 16:15

Dovada:

Poza mea pentru reteta:
Anamariacp
Anamariacp 22 mai 2020, 18:54

Buna. Pot folosi frisca lichida sau smantaba lichida? In loc de smantana clasica fermentata? Multumesc

lena
Elena (lena) Anamariacp 22 mai 2020, 20:40

Cred ca merge.

hanna
hanna 24 mai 2020, 17:05

Foarte buna!

Poza mea pentru reteta:
Eevah
Ligia Teodorescu (Eevah) 03 iun 2021, 20:11

Super buna, tarta mea preferata! 

Intr-adevar, ar fi fost mai ok la 180 de grade. Mie mi-a ramas putin nefacuta in mijloc si s-a rumenit cam mult deasupra, dar oricum.. tot gustoasa e!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: