Ingrediente
●
Foi de plăcintă
400 g
adică un pachet din comerț
●
Portocale
2 buc
vom folosi doar coaja, ar fi bine să fie portocale netratate, bio
●
Esență de vanilie
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cu 1-2 ore înainte să vă apucați efectiv de gătit rețeta, pregătiți siropul aromat de portocale astfel:
- turnați într-o cratiță 500ml de apă, adăugați 250g de zahăr și coaja rasă de la o portocală;
- puneți pe foc, amestecați și fierbeți 5 minute. Apoi lăsați să se răcească 1-2 ore la temperatura camerei.
Și nu uitați să scoateți foile de plăcintă de la congelator!
Pas 2
Când siropul e gata ne apucăm efectiv să pregătim Portokalopita.
Într-un bol amestecați bine cu telul 4 ouă și 200g de zahăr.
Pas 3
Apoi, la fel amestecând constant, încorporați 200ml de ulei.
Pas 4
La final adăugați iaurtul, praful de copt, esența de vanilie și coaja rasă de la cealaltă portocală.
Amestecați bine și lăsați puțin bolul la o parte.
Pas 5
Acum desfaceți pachetul cu foile de plăcintă.
Mai întâi le tăiați în benzi lungi de 4-5cm lungime.
Pas 6
Apoi adunați aceste benzi împreună și le tăiați ca pe niște paste mai late.
Pas 7
Le puneți pe toate în bolul cu compoziția de ouă și iaurt.
Pas 8
Amestecați bine cu un tel, ca toate bucățile de plăcintă să fie bine acoperite cu ouă.
Mie chiar îmi place să le las 5 minute în bol, foile să absoarbă mai bine umezeala.
Pas 9
Turnați totul într-o tavă de copt adâncă, unsă dinainte cu puțin ulei sau unt moale.
Eu am folosit aici o tavă de sticlă adâncă, de 20x30cm.
Puneți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 10
Imediat după cuptor, cât este fierbinte, turnați peste ea tot siropul pregătit la pasul 1.
Lăsați pe masă până se pătrunde și se răcește complet.
Pas 11
Apoi acoperiți cu o folie și puneți la frigider pentru 4-5 ore înainte de servire.
Pas 12
După cum am menționat în descriere, prăjitura trebuie obligatoriu servită rece, așa veți obține gustul fresh și textura perfectă.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării: