Ingrediente
●
Foi de placinta
400 g
adica un pachet din comert
●
Portocale
2 buc
vom folosi doar coaja, ar fi bine sa fie portocale netratate, bio
●
Esenta de vanilie
1 lingura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cu 1-2 ore inainte sa va apucati efectiv de gatit reteta, pregatiti siropul aromat de portocale astfel:
- turnati intr-o cratita 500ml de apa, adaugati 250g de zahar si coaja rasa de la o portocala;
- puneti pe foc, amestecati si fierbeti 5 minute. Apoi lasati sa se raceasca 1-2 ore la temperatura camerei.
Si nu uitati sa scoateti foile de placinta de la congelator!
Pas 2
Cand siropul e gata ne apucam efectiv sa pregatim Portokalopita.
Intr-un bol amestecati bine cu telul 4 oua si 200g de zahar.
Pas 3
Apoi, la fel amestecand constant, incorporati 200ml de ulei.
Pas 4
La final adaugati iaurtul, praful de copt, esenta de vanilie si coaja rasa de la cealalta portocala.
Amestecati bine si lasati putin bolul la o parte.
Pas 5
Acum desfaceti pachetul cu foile de placinte.
Mai intai le taiati in benzi lungi de 4-5cm lungime.
Pas 6
Apoi adunati aceste benzi impreuna si le taiati ca pe niste paste mai late.
Pas 7
Le puneti pe toate in bolul cu compozitia de oua si iaurt.
Pas 8
Amestecati bine cu un tel, ca toate bucatile de placinta sa fie bine acoperite cu oua.
Mie chiar imi place sa le las 5 minute in bol, foile sa absoarba mai bine umezeala.
Pas 9
Turnati totul intr-o tava de cuptor adanca, unsa dinainte cu putin ulei sau unt moale.
Eu am folosit aici o tava de sticla adanca, de 20x30cm.
Puneti prajitura in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute.
Pas 10
Imediat dupa cuptor, cat este fierbinte, turnati peste ea tot siropul pregatit la pasul 1.
Lasati pe masa pana se patrunde si se raceste complet.
Pas 11
Apoi acoperiti cu o folie si puneti la frigider pentru 4-5 ore inainte de servire.
Pas 12
Dupa cum am mentionat in descriere, prajitura trebuie obligatoriu servita rece, asa veti obtine gustul fresh si textura perfecta.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 portii
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii: