Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
200 g
●
Bicarbonat de sodiu
10 g
1 lingură rasă
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
1 pahar
sau congelate - vișine, coacăze, etc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați bine portocalele, de pe una din ele răzuiți coaja într-un bol.
Apoi stoarceți 100 ml suc din ele și îl amestecați cu coaja răzuită.
Pas 2
Adăugați bicarbonatul în bolul cu suc, observați că va face spumă.
Pas 3
Într-un alt bol măsurați și amestecați uleiul și zahărul.
Pas 4
Adăugați sucul de la pasul 2 și apa, amestecați.
Pas 5
Puneți făina, amestecați cu un tel să nu fie cocoloașe. Trebuie să vă iasă un aluat ca o smântână mai groasă.
Pas 6
Adăugați nucile mărunțite (eu nu am pus) și fructele - aici am pus stafide negre, caise și coacăze uscate - amestecați.
Pas 7
Turnați aluatul într-o tavă de 28-30 cm diametru și dați la cuptor pentru 35-40 minute la 200 grade.
Pas 8
Apoi lăsați să se răcorească, scoateți din tavă și porționați cum vă place.
Pas 9
Și o secțiune delicioasă :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(12-15 porții)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)