Ingrediente
●
Rom
3 linguri
optional - dar il puteti inlocui cu orice lichior, brendy
●
Zeama de lamaie
50 ml
zeama de la o lamaie
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatim mai intai aluatul - o chestie utila de stiut, se poate face si ceva din timp si lasat la frigider, de ex.peste noapte si dimineata faceti prajitura.
Intr-un bol amestecat faina cu zaharul si sarea.
Pas 2
Adaugati ouale si amestecati bine cu mixerul.
Pas 3
Turnati laptele, mixati bine si lasati aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Pas 4
In acest timp puneti stafidele la inmuiat cu romul.
Chestia cu stafidele si alcoolul se poate face la fel din timp, dar puteti si sa nu adaugati alcool in desert.
Pas 5
Apoi curatati si feliati subtire merele(important sa le feliati cat mai subtire sa fie mai fragede si sa reauseasca sa se coaca).
Le amestecati cu zeama de lamaie, sa nu-si schimbe culoarea.
Pas 6
Apoi adaugati stafidele scurse de rom(acesta se toarna in aluat).
Pas 7
Ungeti o forma cu unt/ulei si o presarati cu faina sau pesmet(eu nu am facut nimic, ca am pus-o intr-o tava de silicon).
Puneti in ea merele cu stafide si turnati deasupra aluatul.
Pas 8
Si puneti tava la cuptor preincalzit la 180 grade, lasati 40 de minute.
Pas 9
Dupa ce il scoateti veti observa ca se va mai lasa, asa si este normal sa fie.
Lasati-l sa se racoreasca bine.
Pas 10
Apoi il puteti servi pudrat deasupra cu zahar pudra pe langa inghetata, sos de vanilie, iaurt sau o dulceata aromata.
Pas 11
Eu am facut jumate din cantitate de Sos Anglaise -preparat cu lapte si am adaugat in galbenusurile batute 1 lingura de amidon sa fie putin mai gros sosul.
Pas 12
L-am turnat asa fierbinte peste prajitura.
Pas 13
Apoi l-am feliat si servit - bineinteles va pastrati putin sos sa mai adaugati pe parcurs la fiecare in farfurie, daca va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)