Ingrediente
●
Rom
3 linguri
opțional - dar îl puteți înlocui cu orice lichior, brandy
●
Zeamă de lămâie
50 ml
zeamă de la o lămâie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim mai întâi aluatul - o chestie utilă de știut, se poate face și ceva din timp și lăsat la frigider, de ex. peste noapte și dimineața faceți prăjitura.
Într-un bol amestecați făina cu zahărul și sarea.
Pas 2
Adăugați ouăle și amestecați bine cu mixerul.
Pas 3
Turnați laptele, mixați bine și lăsați aluatul să se odihnească 20-30 minute.
Pas 4
În acest timp puneți stafidele la înmuiat cu romul.
Chestia cu stafidele și alcoolul se poate face la fel din timp, dar puteți și să nu adăugați alcool în desert.
Pas 5
Apoi curățați și feliați subțire merele (important să le feliați cât mai subțire să fie mai fragede și să reușească să se coacă).
Le amestecați cu zeama de lămâie, să nu-și schimbe culoarea.
Pas 6
Apoi adăugați stafidele scurse de rom (acesta se toarnă în aluat).
Pas 7
Ungeți o formă cu unt/ulei și o presărați cu făină sau pesmet (eu nu am făcut nimic, că am pus-o într-o tavă de silicon).
Puneți în ea merele cu stafide și turnați deasupra aluatul.
Pas 8
Și puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 de grade, lăsați 40 de minute.
Pas 9
După ce îl scoateți veți observa că se va mai lăsa, așa și este normal să fie.
Lăsați-l să se răcorească bine.
Pas 10
Apoi îl puteți servi pudrat deasupra cu zahăr pudră pe lângă înghețată, sos de vanilie, iaurt sau o dulceață aromată.
Pas 11
Eu am făcut jumătate din cantitatea de Sos Anglaise - preparat cu lapte și am adăugat în gălbenușurile bătute 1 lingură de amidon să fie puțin mai gros sosul.
Pas 12
L-am turnat așa fierbinte peste prăjitură.
Pas 13
Apoi l-am feliat și servit - bineînțeles vă păstrați puțin sos să mai adăugați pe parcurs la fiecare în farfurie, dacă vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)