Prajitura rapida cu branza de vaci

Prajitura rapida cu branza de vaci

Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
Zahar
1 pahar
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pahare
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 71

MonicaStoica
MonicaStoica 30 ian 2021, 12:59

Bună, Lena. Nu vreau să pară o întrebare stupidă, dar cât de mare să fie paharul cu care măsor? În ideea în care, dacă are 250 de grame, aceeași cantitate de zahăr pare cam mult...

lena
Elena (lena) MonicaStoica 30 ian 2021, 13:27

Un pahar clasic are 250ml, nu grame.

Oricum puteti regla dupa gustul dvs.

MonicaStoica
MonicaStoica Elena (lena) 30 ian 2021, 14:17

Mulțumesc. Mă refeream la faptul că în dreptul la "Zahăr" este specificat tot "1 pahar".

LauraBocu433
Laura Bocu (LauraBocu433) 19 sep 2019, 17:57

A iesit deosebit de buna. Timp de coacere e foarte important: 60-70 de minute la 160 de grade, cam asa ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
JaninaJanina237
Janina Janina (JaninaJanina237) 30 iun 2019, 18:08

Delicioasa!

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 26 dec 2017, 22:14

Multumesc inca o  data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 22 nov 2015, 09:34

Deliciasa si aceasta prajitura ..iar s-a terminat din 3 miscari .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 iul 2015, 23:27

Buna. Ieri am primit niste urda de casa si am cautat aici o reteta. Am gasit-o pe aceasta cu br. vaci si am zis ca merge. Nu m-am inselat. Am facut-o intr-o tava exact marimea 20/30 si a fost nemaipomenita. Mi s-a parut crema cam multa, dar in final a fost ok. Eu aluatul l-am ras pe razatoarea mare direct in tava. Mi s-a parut mai usor. :). Puipici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 28 iun 2015, 16:17
 

 Gustos si foarte rapid. Chiar acum o pap cu drag si placere. Lena dar interiorul poate fi umplut cu altceva? fructe sau gem spre exemplu ?As vrea mult sa aflu parerea ta de specialist in domeniu.

 Iti multumesc ca existi, chiar incep sa ma fac si eu un pic de gospodina caci mancarurile de fapt practic toate sotul le face si sunt foarte savuroase dar eu asa mereu in umbra lui cu micile mele capodopere. Sper in curind datorita site-ului tau sa invat si eu sa gatesc gustos si sanatos.

Pupici de la mine si micul meu bebelus (Chiar cu ea si am preparat acest deliciu:) Si desigur o dovada in poza :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 29 iun 2015, 15:06

Hmm, ma gandesc ca armerge ceva fructe, gemul nu va tine bine si s-arputea sa curga.

Spor la treaba si curaj in bucatarie! Multumesc de comentariu :)

corina-rpd
corina-rpd 30 nov 2014, 14:14

După cum vedeti, arata și f bine! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 29 iul 2013, 18:46

Delicioasa!!! Lena cand ma uit la poze imi vine sa le prepar pe toate. Imi e f greu sa aleg ce sa pregatesc. Multumesc din suflet! 

Poza mea pentru reteta:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 apr 2013, 16:30

Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile