Prajitura rapida cu branza de vaci

Prajitura rapida cu branza de vaci

Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
Zahar
1 pahare
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pahare
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 66

AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 07 ian 2018, 19:05

Delicioasă, Lena. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anastasia (AnastasiaHirzob771) 07 ian 2018, 19:10

Cu drag 👍

denilu
denilu 26 dec 2017, 22:14

Multumesc inca o  data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 26 dec 2017, 13:36

Craciun fericit alaturi de cei dragi! Iti multumesc pt. toate retetele minunate. Am pregatit bunatati pt. Craciun de pe site si au iesit toate foarte bine, in special cozonacii cu nuca. Se intampla sa am niste branza de vaci si as vrea sa incerc aceasta reteta, dar nu sunt prea sigura cat inseamna un pahar de faina/zahar in grame. Nu prea am curaj sa fac ceva daca nu stiu cantitatea exacta. Daca mi-ai putea spune cand ai avea timp... Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) denilu 26 dec 2017, 13:44

Ma bucur mult si multumesc pt mesaj!

De obicei un pahar inseamna 250ml, zahar ar fi cam 200g si faina 150g.

piti
Daniela (piti) 22 nov 2015, 09:34

Deliciasa si aceasta prajitura ..iar s-a terminat din 3 miscari .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 iul 2015, 23:27

Buna. Ieri am primit niste urda de casa si am cautat aici o reteta. Am gasit-o pe aceasta cu br. vaci si am zis ca merge. Nu m-am inselat. Am facut-o intr-o tava exact marimea 20/30 si a fost nemaipomenita. Mi s-a parut crema cam multa, dar in final a fost ok. Eu aluatul l-am ras pe razatoarea mare direct in tava. Mi s-a parut mai usor. :). Puipici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 28 iun 2015, 16:17
 

 Gustos si foarte rapid. Chiar acum o pap cu drag si placere. Lena dar interiorul poate fi umplut cu altceva? fructe sau gem spre exemplu ?As vrea mult sa aflu parerea ta de specialist in domeniu.

 Iti multumesc ca existi, chiar incep sa ma fac si eu un pic de gospodina caci mancarurile de fapt practic toate sotul le face si sunt foarte savuroase dar eu asa mereu in umbra lui cu micile mele capodopere. Sper in curind datorita site-ului tau sa invat si eu sa gatesc gustos si sanatos.

Pupici de la mine si micul meu bebelus (Chiar cu ea si am preparat acest deliciu:) Si desigur o dovada in poza :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 29 iun 2015, 15:06

Hmm, ma gandesc ca armerge ceva fructe, gemul nu va tine bine si s-arputea sa curga.

Spor la treaba si curaj in bucatarie! Multumesc de comentariu :)

Syda
Syda 08 mai 2015, 18:28

Multumesc pentru indrumari Lena. De data asta chiar mi-a iesit cum trebuie batutul albusurilor. N-au curs nici daca il tineam cu susu'n jos :))

Poza mea pentru reteta:
corina-rpd
corina-rpd 30 nov 2014, 14:14

După cum vedeti, arata și f bine! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 29 iul 2013, 18:46

Delicioasa!!! Lena cand ma uit la poze imi vine sa le prepar pe toate. Imi e f greu sa aleg ce sa pregatesc. Multumesc din suflet! 

Poza mea pentru reteta:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 apr 2013, 16:30

Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile