Budinca din branza de vaci, la cuptor

Budinca din branza de vaci, la cuptor

O reteta simpla dar cu rezultate bune - budinca iese moale si foarte fina. Aveti grija aici la branza de vaci sa fie potrivit de uscata si moale - sa nu luati cumva branza cremoasa, s-ar putea sa nu se prinda budinca.

Cantitatile sunt pentru o tava mica - cam de 15 cm diametru, daca nu aveti - dublati cantitatile sau veti avea o budinca nu tare inalta.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
Gris de grau
2 linguri
Lapte
100 ml
Zahar
4 linguri
Oua
2 buc
Faina
2 linguri
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
1 lingura
pentru uns tava

Pasi de urmat

Pas 1

Laptele rece il amestecati cu grisul de grau si lasati la o parte 10 minute.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 1
Pas 2

In acest timp puneti restul ingredientelor intr-un blender si mixati bine compozitia sa fie foarte fina si moale.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 2
Pas 3

Tava pentru budinca se unge cu unt si se presara putin gris.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 3
Pas 4

In compozitia de branza adaugati laptele cu gris si mai blendati o data.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 4
Pas 5

Turnati acest amestec in tava si nivelati bine.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 5
Pas 6

Puneti tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade - pana se rumeneste frumos.

Apoi o scoateti si lasati sa se raceasca.

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 6
Pas 7

Se intoarce pe un platou/fund si este gata de servit.

Pofta Buna!

Budinca din branza de vaci, la cuptor - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 700 g (6-7 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 32

Ruslana Cazacliu
Ruslana Cazacliu 20 Aug 2021, 09:29

Bună ziua,Lena! O întrebare...grișul de grâu poate fi inlocuit cu altceva?)

lena
Elena (lena) Ruslana Cazacliu 20 Aug 2021, 09:31

Nu prea, poate doarcu niste faina de cocos sau tarate de psyllium. Sau fulgi fini de ovaz… nu stiu exact.😉

Ruslana Cazacliu
Ruslana Cazacliu Elena (lena) 20 Aug 2021, 09:32

Mulțumesc😊

RoxanaMan464
Roxana Man (RoxanaMan464) 01 Mar 2021, 19:11

Bună, se poate și cu Stafide?

lena
Elena (lena) Roxana Man (RoxanaMan464) 01 Mar 2021, 19:39

Sigur.😉

RoxanaMan464
Roxana Man (RoxanaMan464) Elena (lena) 01 Mar 2021, 20:22

Mulțumesc 🤗

Aura.Aurash
Aura.Aurash 18 Mar 2019, 00:30

Foarte delicios sa primit si foarte rapid de preparat asa budinca ...copilasilor mei o adora mult..mersi frumos de aceste recete delicioase!

Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 03 Jun 2018, 09:07

Foarte ușor de făcut, budinca iese senzațional de fina, se mănâncă foarte repede :)))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ilinkakuklas
ilina ilina (ilinkakuklas) 19 May 2017, 16:32

Super rețeta.Multumesc,foarte gustoasa sa primit budinca.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 18 Mar 2017, 17:07

Nu am mai facut pana acum budinca cu branza. Ma bucur ca am ales aceasta reteta pt azi,a iesit extraordinar de buna,doar ca am pus 5 lg de zahar,4 mi s-au parut prea putine la atata branza. Si dupa ce am gustat-o nu mi-a parut rau de modificare! De obicei la retetele tale reduc cantitatea de zahar,insa la aceasta am mai adaugat. Cum..Lena...putin zahar?hmmm... :))) Multumesc!!!

Poza mea pentru reteta:
LilianPuscas271
Lilian Puscas (LilianPuscas271) 10 Jan 2017, 06:55

Foarte gustoasa budinca! Receta e foarte buna, imi iese de fie are data

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
IonelaTitirez558
Ionela Titirez (IonelaTitirez558) 22 Jun 2016, 18:04

foarte buna reteta, am facut-o de mai multe ori si de fiecare data imi iese minunat!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olivia Rabb
Olivia Rabb 15 Feb 2016, 20:56

Eu pun si putin turmeric- ca sa prinda culoare si rad si coaja unei lamai pentru mirosul ei specific! E deosebita daca pui in compozitie si visine uscate sau...cu acelasi succes, stafide!!

Poza mea pentru reteta:
tasika 07
tasika 07 26 Feb 2015, 18:42

Si poza...

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile