Placinte cu branza, marar si ceapa verde, la tigaie

Placinte cu branza, marar si ceapa verde, la tigaie

Placintele sunt slabiciunea mea, imi place sa le fac, sa le mananc si intotdeauna incerc sa invat variante noi si gustoase.

Acestea le fac de vreo 3-4 luni, atunci cand am chef de placinte, dar rapide si sa mai utilizez din iaurtul care expira prin frigider :) Sunt MINUNATE, chiar daca nu sunt adepta gatitului in ulei, nici nu va dati seama atat de fragede sunt si chiar nu sunt uleioase.

Stiam ca aluatul asta cu iaurt merge bine la Turte cu telemea, de exemplu, dar in placinte este si mai bun. Vi le recomand cu incredere, chiar sunt sigura ca va place la toata lumea - cine a gustat la mine au ramas f.impresionati.

Ingrediente

Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Sare
1 lingurite
plus sare pentru umplutura, dupa gust
Faina alba calitate superioara
500 g
aproximativ
Ulei de floarea soarelui
200 ml
Branza de vaci
1 kg
-sa fie branza mai uscata; -eu mau adaug si putina telemea de oi pentru un gust mai bun, dar nu este obligatoriu;
Oua
2 buc
Ceapa verde
1 buc
1 legatura
Marar verde
1 buc
1 legatura

Pasi de urmat

1

Intr-un bol turnati iaurtul, adaugati sare si bicarbonat de sodiu - amestecati si lasati 10 minute la o parte.

2

Dupa acest timp adaugati faina si incepeti sa framantati aluatul.

3

Amestecati mai intai cu o lingura pana se prinde faina - daca iese prea lichid si moale aluatul mai adaugati faina. Ar trebui sa va iasa un aluat moale, putin lipicios.

4

Scoateti compozitia pe masa presarata cu faina si framantati usor pana obtineti un aluat uniform si moale.

5

Impartiti aluatul in aproximativ 15 bucati egale.

6

Pe masa presarata cu faina formati bile de aluat, le dati la o parte si le ungeti cu putin ulei.

Le lasati la odihnit vreo 25-30 de minute, nu trebuie acoperite, uleiul de la suprafata nu le va lasa sa se usuce.

7

In acest timp pregatiti umplutura - intr-un bol amestecati branza, verdeturile, oua si sare dupa gust.

As recomanda sa o faceti putin mai sarata decat va place - la placinte, coltunasi asa se face, pentru ca aluatul mai ia din sare.

8

Dupa ce s-au odihnit bilele, luati cate una si cu mainile la aplatizati putin - sa fie cam de 8-10cm diametru.

Puneti cam 1 lingura de umplutura in mijloc.

9

Aduceti marginile spre centru si le prindeti cu degetele.

10

Dupa ce le-ati prins pe toate, le lipiti bine si usor apasati pe bila formata - sa fie la final cam de 1 cm grosime.

11

Asta va fi placinta finala, pe care o vom praji in ulei incins. La fel formati si restul placintelor.

12

Incalziti bine o tigaie cu ulei si rumeniti placintele pe ambele parti. Uleiul trebuie incins bine ca sa nu se absoarba in aluat si placinte - dar dupa ce ati pus placintele pe tigaie faceti focul mai mic si aveti grija sa le intoarceti la timp.

Aici incepusem cu 1 placinta pe tigaie, dar dureaza cam mult pana le faceti pe toate.

13

Dar m-am smecherit si am inceput sa pun cate 3 pe tigaie.

14

Pe parcurs cum se fac le puneti una peste alta si le serviti calde sau reci - sunt bune in orice fel.

15

Delicioase, moi, pufoase - Sofia cum le vede le si ia de pe farfurie - de obicei o convingem sa manance, aici chiar nu trebuie :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (15-20 bucati)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (18 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 82

rocsana
rocsana 25 nov 2019, 20:48

Buna seara!Acest aluat se poate pastra de pe o zi pe alta la frigider?

lena
Elena (lena) rocsana 25 nov 2019, 20:54

Nu am incercat, dar cred ca s-ar putea.

rocsana
rocsana 22 iul 2019, 14:50

Chefirul trebuie caldut?

tiki
tiki rocsana 22 iul 2019, 17:07

Nu.

rocsana
rocsana 22 iul 2019, 10:11

A doua zi nu se intaresc?sunt tot moi?

lena
Elena (lena) rocsana 22 iul 2019, 10:15

Da, sunt tot bune.

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 14 mai 2019, 23:32

Super reteta. Am mancat 5 dintr.un foc si am congelat jumate de frica ca le termin pe toate. Dupa o saptamana le.am scos din congelator si le.am pus direct la 200 de grade in cuptor. A fost perfect, ca si cum atunci erau facute.

 Merci Lena

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarinaStoica405
Marina Stoica (MarinaStoica405) 17 oct 2017, 17:38

Super tare reteta. Fac mereu placinte, dar am zis sa incerc ceva nou. Merci mult Lena!pentru inca alte retete pe care le folosesc cu drag si incredere.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 12 aug 2016, 18:25

Foarte gustoase placinte mi sau  primit foarte delicioase pentru prima data in viata fac placinte. Un mare merci Lenei din Paris. Ador munca ei!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 20 mai 2015, 08:59

Gata, le-am facut, dementiale, uleiul era pt uns si prajit, banuiam eu ca nu era specificat ca trebuie pus la aluat. Eu am folosit mai putina faina si anume mai putin cu vreo 170 de grame din cei 500. Mi s-a parut ca aluatul este gata si bine am facut. Am folosit si o umplutura dulce din branza cu stafide hidratate in coniac si coaja de lime si portocala. O sa fac cateva si la cuptor dar sunt convinsa ca nu vor iesi la fel de gustoase. Multumim de reteta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
wsilvyw
wsilvyw 11 mai 2015, 15:26

Lena, mersi mult pt reteta! S-au primit exact ca la mama acasa :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 16 oct 2014, 08:11

Buna. Am facut si eu aseara-asa ca scuzati poza cam intunecata-,aceste minunate placintele. F.f. bune. Eu am adaugat si putina telemea si cateva buc.de sunca. Ou nu am pus. Am mancat si acuma de dimineata si sunt tot bune. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 02 nov 2013, 12:11

Foarte usor de preparat acest aluat, se lucreaza foarte usor, placintele ies moi si deloc uleioase. Eu am facut cu branza si marar, cartofi si dovleac.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile