Semipreparate
●
20 buc
adica faceti un aluat cam pentru 20 de clatite, daca va ies mai multe le puteti folosi si in alte scopuri :)
Ingrediente
●
Ciuperci proaspete
500 g
sau conservate in apa
●
Porumb conservat
1 buc
1 cutie
●
Maioneza
1 lingura
sau smantana/iaurt
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ceapa verde
1 buc
1 legatura
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati clatitele dupa reteta de clatite preferata. Recomand sa le faceti nu foarte mari, cam de 10 cm diametru, sa fie mai frumoase pungutele.
Pas 2
Ciupercile se curata, spala si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Pas 3
Cand scad bine ciupercile si incep sa se rumeneasca adaugati ceapa si morcovii(spalat, curatat si taiat/dat prin razatoare).
Pas 4
Dupa ce se rumenesc bine toate, stingeti focul, sarati, piperati si lasati sa se racoreasca bine.
Pas 5
Dupa ce s-a racit, adaugati porumbul scurs de apa, maioneza si amestecati bine. Aceasta va fi umplutura pentru clatite.
Pas 6
Puneti cate o lingura de salata pe fiecare clatita.
Pas 7
Taiati fire lungi si subtiri de ceapa verde, si legati atent si incet fiecare punga. Este mai greu la primele 2, pe urma treaba merge mai repede si mai sigur.
Pas 8
Aranjati frumos pungutele pe o farfurie de servit si puteti presara ceva verdeata peste ele. Se servesc reci ca aperitiv la orice masa festiva.
Pofta Buna!
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)