Semipreparate
●
20 buc
adică faceți un aluat cam pentru 20 de clătite, dacă vă ies mai multe le puteți folosi și în alte scopuri :)
Ingrediente
●
Ciuperci proaspete
500 g
sau conservate în apă
●
Porumb conservat
1 buc
1 cutie
●
Maioneză
1 lingura
sau smântână/iaurt
●
Piper negru
0.25 lingurite
●
Ceapă verde
1 buc
1 legătură
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați clătitele după rețeta de clătite preferată. Recomand să le faceți nu foarte mari, cam de 10 cm diametru, să fie mai frumoase punguțele.
Pas 2
Ciupercile se curăță, spală și se pun la călit într-o tigaie cu puțin ulei.
Pas 3
Când scad bine ciupercile și încep să se rumenească adăugați ceapa și morcovii (spălat, curățat și tăiat/dat prin răzătoare).
Pas 4
După ce se rumenesc bine toate, stingeți focul, sărați, piperați și lăsați să se răcorească bine.
Pas 5
După ce s-a răcit, adăugați porumbul scurs de apă, maioneza și amestecați bine. Aceasta va fi umplutura pentru clătite.
Pas 6
Puneți câte o lingură de salată pe fiecare clătită.
Pas 7
Tăiați fire lungi și subțiri de ceapă verde, și legați atent și încet fiecare pungă. Este mai greu la primele 2, pe urmă treaba merge mai repede și mai sigur.
Pas 8
Aranjați frumos punguțele pe o farfurie de servit și puteți presăra ceva verdeață peste ele. Se servesc reci ca aperitiv la orice masă festivă.
Poftă Bună!
Cantitate:
15 buc
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)