Pungute de clatite cu salata de ciuperci si porumb

Acest aperitiv nu este sofisticat, dar modul de asamblare este frumos si mai deosebit. Arata foarte bine pe o masa festiva. Recomand sa faceti clatitele mai mici, ca sa fie pungutele mici, altfel vor fi prea mari si nu chiar estetice.

Semipreparate

20 buc
adica faceti un aluat cam pentru 20 de clatite, daca va ies mai multe le puteti folosi si in alte scopuri :)

Ingrediente

Ciuperci proaspete
500 g
sau conservate in apa
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Porumb conservat
1 buc
1 cutie
Maioneza
1 linguri
sau smantana/iaurt
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Ceapa verde
1 buc
1 legatura

Pasi de urmat

1

Preparati clatitele dupa reteta de clatite preferata. Recomand sa le faceti nu foarte mari, cam de 10 cm diametru, sa fie mai frumoase pungutele.

2

Ciupercile se curata, spala si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei.

3

Cand scad bine ciupercile si incep sa se rumeneasca adaugati ceapa si morcovii(spalat, curatat si taiat/dat prin razatoare).

4

Dupa ce se rumenesc bine toate, stingeti focul, sarati, piperati si lasati sa se racoreasca bine.

5

Dupa ce s-a racit, adaugati porumbul scurs de apa, maioneza si amestecati bine. Aceasta va fi umplutura pentru clatite.

6

Puneti cate o lingura de salata pe fiecare clatita.

7

Taiati fire lungi si subtiri de ceapa verde, si legati atent si incet fiecare punga. Este mai greu la primele 2, pe urma treaba merge mai repede si mai sigur.

8

Aranjati frumos pungutele pe o farfurie de servit si puteti presara ceva verdeata peste ele. Se servesc reci ca aperitiv la orice masa festiva.

Pofta Buna!

Cantitate: 15 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)
Colectii: Aperitive, Salate, Ciuperci

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 31

allinaraicu
allinaraicu 13 iun 2015, 09:46

O gustosenie si frumusete.Eu le-am facut cu ton oua fierte si ceapa verde,maioneza.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 23 dec 2013, 08:57

EVRICA. Am descoperit ceva intamplator si vreau sa va impartasesc si voua ca poate de sarbatori faceti aceasta reteta.Eu am avut probleme cu legatul clatitelor ca mi se rupea frunza de ceapa. Restul era simplu.Am mai repetat totusi reteta si a doua zi am incalzit una in microunde sa vad cum e calda. Ca sa constat ca frunza s-a muiat si de curiozitate am desfacut-o de 2 ori si am legat-o fara nici o problema.!!!!! Apoi dupa cateva zile am mai facut si am pus in microunde numai cateva frunze sa se incalzeasca si am legat. M-am bucurat enorm,ca mie imi ara greu,mai ales cu ceapa de acuma care are o frunza f.groasa spre "bulb",sau cum s-o zice. Probabil voi reusiti din prima si faceti cum credeti. As fi dorit sa va fiu de ajutor.Succes si Sarbatori fericite. Un bradulet adecvat acestui site.Hahahaha.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 17 oct 2013, 22:20

Offffff. Toate bune si frumoase, pana la legat..Am facut de 3 marimi. Primele (exact de 10 cm),mi s-au parut prea mici,nu aveam de ce lega.Apoi ceapa,cand sa fac nodul,se rupea.Nu mai stiam cu ce sa inlociuesc ceapa.Si am legat si cu codite de frunza de patrunjel. Cred ca am facut clatitele prea groase,si erau greu de strans. La sfarsit le-am mai subtiat si au mers mai bine. Voi sti pe viitor. Umplutura foarte buna si ele de efect. Multumesc pentru tot. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 11 oct 2012, 14:34

Poza promisa :)

Poza mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 08 oct 2012, 18:38

Buna Lena,pungutele au fost si bune si frumoase! (Ba chiar am glumit pe tema povestirii  "punguta cu 2 bani " ! =))  La aceaasta reteta am facut doar 2 schimbari,am pus ciuperci din conserva cu ulei ,apoi le am taiat marunt si am adaugat la calit alaturi de toate ingredientele putin usturoi granulat ! Ne au placut mult ,tin sa spun k nimeni nu a mai mankt asa cv,iar combinatia de cuperci cu porumb dulce este nemaipomenita !

Felicitari !

Voi pune poze sapt asta ! Te pup cu drag

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 10 feb 2011, 00:00

arata super ,eu fac de sarbatori cu felii de sunca rorunde ,umplute cu diverse ex -salata beuf

Nota mea pentru reteta:
Carolina82
Carolina (Carolina82) 02 feb 2011, 16:22

BRAVO!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 sep 2010, 17:57

Un aperitiv delicios si de efect!

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 22 iul 2010, 01:15

Nu am mai reusit sa postez dupa ce am pregatit reteta ,mi-a iesit delicioasa!! o recomand si ca o garnitura(eu am servit-o la snitele).

Nota mea pentru reteta:
sylvia.filo
sylvia.filo 13 iul 2010, 16:49

wow, ce ingenios... ne-a fost dor de tine!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile