Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie

Plăcintele sunt slăbiciunea mea, îmi place să le fac, să le mănânc și întotdeauna încerc să învăț variante noi și gustoase.

Acestea le fac de vreo 3-4 luni, atunci când am chef de plăcinte, dar rapide și să mai utilizez din iaurtul care expiră prin frigider :) Sunt MINUNATE, chiar dacă nu sunt adeptă gătitului în ulei, nici nu vă dați seama atât de fragede sunt și chiar nu sunt uleioase.

Știam că aluatul ăsta cu iaurt merge bine la Turte cu telemea, de exemplu, dar în plăcinte este și mai bun. Vi le recomand cu încredere, chiar sunt sigură că vă place la toată lumea - cine a gustat la mine au rămas f.impresionați.

Ingrediente

Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
   
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
   
Sare
1 lingurita
plus sare pentru umplutură, după gust
Făină albă calitate superioară
500 g
aproximativ
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
   
Brânză de vaci
1 kg
-să fie brânza mai uscată; -eu mai adaug și puțină telemea de oi pentru un gust mai bun, dar nu este obligatoriu;
Ouă
2 buc
   
Ceapă verde
1 legatura
   
Mărar verde
1 legatura
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol turnați iaurtul, adăugați sare și bicarbonat de sodiu - amestecați și lăsați 10 minute la o parte.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 1
Pas 2

După acest timp adăugați făina și începeți să frământați aluatul.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 2
Pas 3

Amestecați mai întâi cu o lingură până se prinde făina - dacă iese prea lichid și moale aluatul mai adăugați făină. Ar trebui să vă iasă un aluat moale, puțin lipicios.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 3
Pas 4

Scoateți compoziția pe masa presărată cu făină și frământați ușor până obțineți un aluat uniform și moale.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 4
Pas 5

Împărțiți aluatul în aproximativ 15 bucăți egale.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 5
Pas 6

Pe masa presărată cu făină formați bile de aluat, le dați la o parte și le ungeți cu puțin ulei.

Le lăsați la odihnit vreo 25-30 de minute, nu trebuie acoperite, uleiul de la suprafață nu le va lăsa să se usuce.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 6
Pas 7

În acest timp pregătiți umplutura - într-un bol amestecați brânza, verdețurile, ouă și sare după gust.

Aș recomanda să o faceți puțin mai sărată decât vă place - la plăcinte, colțunași așa se face, pentru că aluatul mai ia din sare.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 7
Pas 8

După ce s-au odihnit bilele, luați câte una și cu mâinile o aplatizați puțin - să fie cam de 8-10cm diametru.

Puneți cam 1 lingură de umplutură în mijloc.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 8
Pas 9

Aduceți marginile spre centru și le prindeți cu degetele.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 9
Pas 10

După ce le-ați prins pe toate, le lipiți bine și ușor apăsați pe bila formată - să fie la final cam de 1 cm grosime.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 10
Pas 11

Asta va fi plăcinta finală, pe care o vom prăji în ulei încins. La fel formați și restul plăcintelor.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 11
Pas 12

Încălziți bine o tigaie cu ulei și rumeniți plăcintele pe ambele părți. Uleiul trebuie încins bine ca să nu se absoarbă în aluat și plăcinte - dar după ce ați pus plăcintele pe tigaie faceți focul mai mic și aveți grijă să le întoarceți la timp.

Aici începusem cu 1 plăcintă pe tigaie, dar durează cam mult până le faceți pe toate.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 12
Pas 13

Dar m-am șmecherit și am început să pun câte 3 pe tigaie.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 13
Pas 14

Pe parcurs cum se fac le puneți una peste alta și le serviți calde sau reci - sunt bune în orice fel.

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 14
Pas 15

Delicioase, moi, pufoase - Sofia cum le vede le și ia de pe farfurie - de obicei o convingem să mănânce, aici chiar nu trebuie :)

Poftă Bună!

Plăcinte cu brânză, mărar și ceapă verde, la tigaie - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (15-20 bucăți)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (21 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 04 May 2012, 16:02

Oaauuu, mi-au lasat apa in gura !!! Cred ca sunt super bune! Le am in vedere, gata

adi72q
Adrian (adi72q) 04 May 2012, 21:46

Deci, maine in mod sigur am sa le fac dupa care am sa postez comentariul pentru cei interesati, dar dupa ceea ce am citit nu am nici macar cea mai vaga indoiala ca sunt delicioase , chiar daca reteta pare simpla(teoretic).Timpul de preparare este putin indelungat , dar ca si gogosile berlineze , rezultatul este pe masura.Multumim pentru reteta ! :)

Misu
Misu 05 May 2012, 02:41

Acum am citit reteta si mi-a facut o pofta..... Eu am sa o fac saptamana viitoare si am sa va spun cum mi-au iesit. Va multumesc pt. retetele trimise. Imi dau o idee de ceea ce voi gati .

Nota mea pentru rețetă:
Constantin Pantazescu
Constantin Pantazescu 05 May 2012, 21:59

Dacă este cineva ce poate să mi le prepare, garantez plata la livrare! Parol!

Nota mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 05 May 2012, 22:34

Azi le-am pregatit, foarte gustoase, exact asa cum le face mamica

Nota mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 05 May 2012, 22:36

Am uitat dovada

Poza mea pentru rețetă:
Constantin Pantazescu
Constantin Pantazescu 06 May 2012, 02:05

@vicusha.

Arată bine. Cum ar putea fi gustul?

doinelu
doinelu 07 May 2012, 22:14

Multumesc pentru reteta!!!      Placintele sunt foate gustose

sara33
sara33 29 May 2012, 14:53

buna lena!de cand am vazut p site reteta asta,mi am doriy sa o incerc,dar dupa cum stii nu gasesc branza k la noi,pot folosi branza sarata?sa o desarez si sa o kmbin cu fromage frais de aici(branza lor dulce lichida).mi e pofta si as vrea sa fac kt de curand reteta!si as vrea sa te mai intreb dak pot folosii aluatul asta si pt placinte dulci,bineinteles fara atata sare in aluat.te am pupat dulce si numai bine!astp rasp

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) sara33 29 May 2012, 14:55

Sara, poti pune orice branza de care gasesti, dar sa nu fie prea lichida.

Si aluatul, da, poti sa-l folosesti si cu umplutura dulce.

sara33
sara33 29 May 2012, 15:25

buna!merci mult pt rasp rapid!te-am pupat!

Cori
Cori 14 Jun 2012, 00:30

O poza din tipul "procesului tehnologic". Le-am dat o foma de langosi.

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 14 Jun 2012, 00:33

Si o poza repede pana nu se mananca!  Super bune!

Poza mea pentru rețetă:
Nastia
Nastia 02 Apr 2013, 13:23

Buna ..Elena pot sa pun in loc de brinza cartofi?

lena
Elena (lena) Nastia 02 Apr 2013, 13:54

Da, merge si cu cartofi.

Adelina17
Adelina17 16 Aug 2013, 18:35

Multumesc pentru reteta delicioasa! Astazi am facut si eu aceste placinte si sunt foarte incantata de cum au iesit. Umplutura am modificat-o un pic pentru ca am vrut sa pun si niste cabanos pe care l-am prajit putin impreuna cu ceapa.
Am atasat si o poza cu placintele mele.
 

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 16 Aug 2013, 20:33

Arata foarte bine placintele, sa aveti pofta buna!

TanDi
TanDi 02 Nov 2013, 12:11

Foarte usor de preparat acest aluat, se lucreaza foarte usor, placintele ies moi si deloc uleioase. Eu am facut cu branza si marar, cartofi si dovleac.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
suntscolar
suntscolar 21 Apr 2014, 13:07

Foarte bine arata...Mie nu imi plac in general placintele cu branza dulce pt. ca au stafide,dar aceasta sigur imi place,dar cat trebuie lasate la prajit pe o parte?

Nota mea pentru rețetă:
suntscolar
suntscolar 21 Apr 2014, 13:08

  

 
 
 
lena
Elena (lena) 21 Apr 2014, 21:27

Cam 3-4 minute.

Elizabeth
Elizabeth 03 Jun 2014, 15:01

Buna Lena.in primul rind felicitari cu ziua numelui!vreau sa fac azi placintele,si cred c o sa fie dupa reteta aceasta.Demult vroiam sa va rog ceva;stiu ca caind eram mai mica,mama facea niste bunatati de placinte,le ziceam noi ,,terfoase,, sau rufoase;taare mai erau bune;crezi ca puteti face o prezentare frumoasa,cu poze si explicatii,asa cum numai dv stiti?merci

lena
Elena (lena) Elizabeth 03 Jun 2014, 15:05

Multumesc pentru felicitari Elizabeth.

Ma intrebati daca stiu eu reteta respectiva de placinte? Sau mi-o dati dvs si eu sa fac prezentarea?

Elizabeth
Elizabeth 03 Jun 2014, 15:24

Pai daca stiti reteta,ar fi perfect;eu am mai rascolit pe net,si am gasit reteta unei doamne de pe la noi din MD,care pare a fi exact ceea ce cautam eu ,dar daca ati prezanta-o in felul dvs,cu poze frumoase si explicatii pe masura,ar minunat!merci pt raspuns;ps.putem sa ne tutuim?

Elizabeth
Elizabeth 03 Jun 2014, 15:25

pot sa atasez  aici link-ul?

lena
Elena (lena) Elizabeth 03 Jun 2014, 15:38

Da, sigur, poti sa-l pui - macar sa-mi dau seama cum arata.

Mai sunt pe site un fel de placinte Tropotite, poate sunt cam la fel.

Elizabeth
Elizabeth 03 Jun 2014, 15:49

anishoara.blogspot.fr/2012/08/prepararea-aluatului-pentru-placinte.html     aici e aluatul   anishoara.blogspot.com.es/2012/08/placinte-rufoase-poalen-brau.html   aici deja cu umplutura...farmecul lor e ca  sunt super foietate si crocante...inainte le facea mama de sarbatori,si cocea un cuptor intreg;Doamne ce pofta am

lena
Elena (lena) 03 Jun 2014, 16:53

Da, am inteles, voi avea in vedere.

oxana tirziu
oxana tirziu 23 Jun 2014, 22:13

fac deja a 5 oară aceste plăcinte, sunt Super Super Bune! Bravo Lena! 

Nota mea pentru rețetă:
natinati
natinati 21 Jul 2014, 15:58

Am facut de mai multe ori aceste placintele pentru ca sint gustoase, repede de pregatit si un aluat usor si placut de lucrat. Bune-bune

natinati
natinati 21 Jul 2014, 15:59

si foto

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 16 Oct 2014, 08:11

Buna. Am facut si eu aseara-asa ca scuzati poza cam intunecata-,aceste minunate placintele. F.f. bune. Eu am adaugat si putina telemea si cateva buc.de sunca. Ou nu am pus. Am mancat si acuma de dimineata si sunt tot bune. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
buzuca
buzuca 12 Feb 2015, 18:38

foarte, foarte bune!!! Multumesc pentru reteta!!

Nota mea pentru rețetă:
tatiana89
tatiana89 09 Apr 2015, 07:51

bicarbonatul de sodiu il adaugam asa cum este  sau il ..stingem'' cu otet?

lena
Elena (lena) tatiana89 09 Apr 2015, 10:36

Asa cum este il puneti, se stinge el singur cu laptele acru din aluat.

wsilvyw
wsilvyw 11 May 2015, 15:26

Lena, mersi mult pt reteta! S-au primit exact ca la mama acasa :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 19 May 2015, 17:32

Maine le fac, si cu branza dulce si poate si cu mere. Se pot face oare si la cuptor? asa mai dietetice? fac si prajite dar as vrea si coapte

lena
Elena (lena) simona andreea (susulina) 19 May 2015, 17:46

Se pot pune la cuptor dar ies ceva mai uscate.

susulina
simona andreea (susulina) 20 May 2015, 08:19

cei 200 ml de ulei sunt pentru prajit sau se pun in aluat?

lena
Elena (lena) simona andreea (susulina) 20 May 2015, 08:53

Pt prajit

susulina
simona andreea (susulina) 20 May 2015, 08:59

Gata, le-am facut, dementiale, uleiul era pt uns si prajit, banuiam eu ca nu era specificat ca trebuie pus la aluat. Eu am folosit mai putina faina si anume mai putin cu vreo 170 de grame din cei 500. Mi s-a parut ca aluatul este gata si bine am facut. Am folosit si o umplutura dulce din branza cu stafide hidratate in coniac si coaja de lime si portocala. O sa fac cateva si la cuptor dar sunt convinsa ca nu vor iesi la fel de gustoase. Multumim de reteta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
susulina
simona andreea (susulina) 20 May 2015, 09:00

Multumesc de raspunsul rapid

Poza mea pentru rețetă:
Anna.ch
Anna.ch 03 Jul 2015, 12:42

maine merg cu un grup la un hike si cred ca as putea sa-i impresionez cu aceste placinte cand facem un popas. Intrebare: pentru ca aici sunt in jur de 30 de grade, de le fac din seara asta si de le tin cateva ore intr.un ruscac, or sa mai fie comestibile?:) nu prea cunosc reactia aluatului facut cu iaurt branza la caldura:) ps: Lena, elvetienilor le plac la nebunie retetele tale:)) am ajuns top chef din cauza ta:)) multumesc!

lena
Elena (lena) Anna.ch 04 Jul 2015, 10:04

Ma bucur mult Anna :)

Placintele sunt oke daca le tii la racoare, chiar in frigider pana dimineata si dupa aia stau bine si 4-5 ore in rucsac. Mai sigure ar fi cele cu cartofi, Placintele Tropotite de pe site, alea stau si o zi, sunt la fel f.bune.

Sandra86
Sandra (Sandra86) 30 Sep 2015, 16:24

Salut, multumesc pt reteta, le fac chiar acum si sunt MINUNATE si repede de gătit.

Nota mea pentru rețetă:
Lena V.
Lena V. 27 Feb 2016, 09:21

O reteta de milioane ,am un an si ceva de cind o folosesc ,de asa placinte nu te mai saturi,tuturor prietenilor mei le place.

Liuda.Liuda
Liuda.Liuda 10 Apr 2016, 18:28

Buna, Lena! In loc de de chefir/lapte batut ar merge daca adaug lapte simplu?

lena
Elena (lena) Liuda.Liuda 11 Apr 2016, 09:27

NU prea merge, chefirul(este acru) intra in reactie cu bicarbonatul si placintele ies deosebit de moi si pufoase de la asta.

Liuda.Liuda
Liuda.Liuda 19 Apr 2016, 00:17

Multumesc! Pana la urma,am pus lapte batut si au iesit nemaipomenit de bune.

Nota mea pentru rețetă:
Pashutza25
Pashutza25 22 May 2016, 08:49

Am facut eri placintelele cu chefir de casa au esit foarte gustoase.sotul a mincat 6 una dupa alta si  a zis sa mai fac ca asa placinte el inca nu a mincat niciodata si miine desigur le repet.mersi mult de retete

Pashutza25
Pashutza25 23 May 2016, 18:08

Si iata ca am repetat placintele si azi doar ca ingredientele dublate ca sunt tare bunisoare.si o poza azi ca data trecuta nu am reusit sa fac ca nu mai aveam la ce

Poza mea pentru rețetă:
Ana301
Ana (Ana301) 03 Jun 2016, 15:30

merg coapte in cuptor?

lena
Elena (lena) Ana (Ana301) 03 Jun 2016, 15:31

Nu vor fi la fel dar puteti incerca.

Vio84
Vio84 12 Aug 2016, 18:25

Foarte gustoase placinte mi sau  primit foarte delicioase pentru prima data in viata fac placinte. Un mare merci Lenei din Paris. Ador munca ei!!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IuliaWeiss451
Iulia Weiss (IuliaWeiss451) 11 Oct 2016, 20:19

Am facut aluatul cu lapte bătut si nu prea au ieșit. Aluatul a "înghițit" mai mult de 500 gr de făina si a fost foarte greu de lucrat cu el. Daca Puneam plăcintele pe masa sa le apăs putin, se lipeau imediat de masa, daca le apăsam in mâna ieșea umplutura daca se subțiau prea tare. Asa ca le am pus asa in tigaie de vreo 1 cm grosime si pe partea in care se leagă placintica au ieșit tari, îndesate si nici prea coapte.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Iulia Weiss (IuliaWeiss451) 12 Oct 2016, 11:50

Asa, hai sa vedem Iulia unde ai gresit :)

Aluatul este intr-adevar mai moale dar asa ies placintele moi si pufoase, nu trebuie mai multa faina. Aici e vorba mai mult de a te obisnui sa lucrezi cu asa tip de aluat lipicios. Eu ung masa si mainile cu ulei in procesul lucrului si este foarte simplu.

Neaparat voi face un video, sa fie mai clar, dar tot aveam pofta de placinte :)

OleseaAsucCiubotaru716
Olesea Asuc Ciubotaru (OleseaAsucCiubotaru716) 25 Feb 2017, 14:28

Lena vreau sa te intreb daca se poate inlocui bicarbonatul cu drojdie?

lena
Elena (lena) Olesea Asuc Ciubotaru (OleseaAsucCiubotaru716) 25 Feb 2017, 14:45

Nu stiu daca vir fi la fel dar puteti incerca.

Rodikuta
Rodikuta 25 May 2017, 12:58

Slăbiciunea mea, foarte gustoase și lăudate

Poza mea pentru rețetă:
Lenuta25
Lenuta25 31 May 2017, 15:22

Bune bune

Poza mea pentru rețetă:
AnastasiaApostolica266
Anastasia Apostolica (AnastasiaApostolica266) 12 Jul 2017, 22:46

Am facut placintele - au iesit minunate! Ambii copii si sotul nu se opreau din mincat. Asta e debutul meu cu placintele la tigaie - sunt ft happy. Multumesc Lena!!!!

lena
Elena (lena) Anastasia Apostolica (AnastasiaApostolica266) 13 Jul 2017, 09:15

Sa aveti pofta buna!

ilinkakuklas
ilina ilina (ilinkakuklas) 23 Jul 2017, 12:57

Va multumesc din suflet pentru aceasta rețeta minunata.Asa prăjituri făcea bunica mea.Aluatul este extraordinar.Umplutura am făcut-o din cartofi cu brinza sărata ,si sa primit foarte delicioase.Va doresc sănătate Elena,si cit mai multe rețete gustoase.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) ilina ilina (ilinkakuklas) 23 Jul 2017, 20:10

Multumesc si eu, sa aveti pofta buna!

MarinaStoica405
Marina Stoica (MarinaStoica405) 17 Oct 2017, 17:38

Super tare reteta. Fac mereu placinte, dar am zis sa incerc ceva nou. Merci mult Lena!pentru inca alte retete pe care le folosesc cu drag si incredere.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Adina.
Adina. 07 Nov 2017, 09:41

deci se pune putin ulei in tigaie, nu ca la gogosi?

lena
Elena (lena) Adina. 07 Nov 2017, 09:57

Da, nu trebuie scaldate in ulei.

Rodikuta
Rodikuta 02 Aug 2018, 15:08

Imi era pofta de placinte cu brinza si marar!!! Dupa citeva ore de treaba pofta împlinită))

Sonya
Sonya 29 Dec 2018, 16:13

Daca nu am bicarbonat de sodiu pot adăuga drojdie uscata?😏

lena
Elena (lena) Sonya 29 Dec 2018, 16:21

Mai bine praf de copt, cu drojdie e alta treaba.

SimionMagda636
Simion Magda (SimionMagda636) 14 May 2019, 23:32

Super reteta. Am mancat 5 dintr.un foc si am congelat jumate de frica ca le termin pe toate. Dupa o saptamana le.am scos din congelator si le.am pus direct la 200 de grade in cuptor. A fost perfect, ca si cum atunci erau facute.

 Merci Lena

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Fiordelparadiso
Fiordelparadiso 30 Jun 2019, 20:51

As putea sa le coc intr-o tigaie fara ulei? Multumesc!

lena
Elena (lena) Fiordelparadiso 30 Jun 2019, 21:14

Da, se poate.

Fiordelparadiso
Fiordelparadiso Elena (lena) 30 Jun 2019, 21:19

O sa incerc. Multumesc inca o data...

rocsana
rocsana 21 Jul 2019, 22:07

Se poate pastra aluatul la frigider de pe o zi pe alta??

lena
Elena (lena) rocsana 22 Jul 2019, 10:04

Se poate, dar nu stiu daca merita.

rocsana
rocsana 22 Jul 2019, 10:11

A doua zi nu se intaresc?sunt tot moi?

lena
Elena (lena) rocsana 22 Jul 2019, 10:15

Da, sunt tot bune.

rocsana
rocsana 22 Jul 2019, 14:50

Chefirul trebuie caldut?

tiki
tiki rocsana 22 Jul 2019, 17:07

Nu.

rocsana
rocsana 25 Nov 2019, 20:48

Buna seara!Acest aluat se poate pastra de pe o zi pe alta la frigider?

lena
Elena (lena) rocsana 25 Nov 2019, 20:54

Nu am incercat, dar cred ca s-ar putea.

Roxana
Roxana 17 May 2020, 14:37

Buna, Lena! Aceste placinte prajite in tigaie, in putin ulei, sunt extraordinar de gustoase, insa imi doresc sa incerc si varianta coapte in cuptor; din lipsa de experienta cu aluaturi , in general, imi transmiti, te rog temperatura si timpul de coacere? Multumesc! O duminica in familie minunata!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Roxana 18 May 2020, 15:12

Cred ca se poate, dar s-ar putea sa nu iasa la fel de fragede si pufoase. Eventual le ungi cu putin ou deasupra. Si se coc standard, la 180-200 de grade pana sevrumenesc frumos.

Roxana
Roxana Elena (lena) 19 May 2020, 13:58

Multumesc pentru raspuns! Eu am incercat si varianta la cuptor, 45 de minute, la 180 de grade Celsius; intr-adevar, nu sunt la fel de pufoase ca si cele prajite in tigaie, insa foarte, foarte bune la gust. Noi am devenit fanii celor coapte ( sunt putin "chewy"... ). 

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 14 Jun 2020, 01:31

Delicioase, sățioase și ușor de făcut. Mulțumesc pentru rețetă.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristianToma236
Cristian Toma (CristianToma236) 31 Oct 2023, 11:58

Au ieșit excelente, eu am folosit 100% făină integrală. Am făcut și la cuptor, unse cu ulei de măsline pe ambele părți, la 200 de grade folosind ventilatorul și grill-ul de sus. Când s-au rumenit le-am întors pe cealaltă parte. Au ieșit aproape la fel ca cele din tigaie, dar mai puțin grase.

Nota mea pentru rețetă: