Ingrediente
●
Foi de plăcintă
400 g
un pachet din comerț, nu uitați să-l decongelați dinainte
●
Brânză de vaci
500 g
recomand s-o alegeți mai grunjoasă și bine scursă de zer
●
Ulei
200 ml
sau unt topit
●
Esență de vanilie
1 lingura
plus alte arome preferați
●
Stafide
50 g
opțional, puteți să înlocuiți cu merișoare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dacă ați decongelat din timp foile de plăcintă, acum vă puteți apuca efectiv de rețetă.
Deci, într-un bol mare puneți ouăle, adăugați 200g de zahăr și amestecați bine cu un tel.
Pas 2
Adăugați treptat uleiul sau untul topit, amestecați bine.
Pas 3
Acum puneți laptele, iaurtul, praful de copt și esența de vanilie, amestecați.
Pas 4
Și la final brânza de vaci, iarăși amestecați bine.
Pas 5
Desfaceți foile de plăcintă și le tăiați benzi late de 5-6cm.
Pas 6
Apoi le adunați împreună și tăiați felii de 1cm lățime, ca niște paste mai late.
Pas 7
Puneți aceste zdrențe de foi în bolul cu compoziția pregătită în primii pași, de ouă și brânză.
Pas 8
Amestecați cât mai insistent, ca toate bucățile de foi să se pătrundă cu lichidul din bol.
Puteți să le lăsați 5 minute după amestecare, să absoarbă mai bine lichidul.
Pas 9
Turnați toată compoziția într-o tavă de cuptor mare așternută cu hârtie de copt, distribuiți uniform pe toată suprafața.
Aici am avut o tavă dreptunghiulară de 40x30cm, dar merge și cea clasică de cuptor.
Pas 10
Coaceți plăcinta în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, până se rumenește frumos.
Apoi scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
Pas 11
Porsionați și savurați, opțional o puteți orna cu zahăr pudră, dar nu este obligatoriu.
Poftă Bună!
Cantitate:
16 portii
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)