Placinta cu zdrente dulce, cu branza

Placinta cu zdrente dulce, cu branza

In sfarsit am ajuns la o formula delicioasa pentru varianta dulce a Placintei cu zdrente, mai ales dupa ce am lucrat inca o reteta greceasca din aceeasi categorie Portokalopita - este aceeasi placinta cu zdrente, dar cu iaurt si sirop de portocale. Lucrurile s-au asezat si mi-am dat seama cum sa gatesc maxim de gustoasa/frageda si aceasta placinta cu zdrente dulce, cu branza.

Deci si aceasta Placinta cu zdrente dulce este minunata, se prepara foarte simplu, iar rezultatul va fi foarte apreciat de toata familia. Daca vreti sa se simta mai bine branza, recomand s-o alegeti mai grunjoasa si bine scursa de zer. Dar si cu cea mai lichida sigur iese bine. In plus, mai puteti adauga niste stafide sau merisoare, dupa preferinta.

Ingrediente

Foi de placinta
400 g
un pachet din comert, nu uitati sa-l decongelati dinainte
Branza de vaci
500 g
recomand s-o alegeti mai grunjoasa si bine scursa de zer
Oua
4 buc
Zahar
200 g
Ulei
200 ml
sau unt topit
Iaurt
250 g
Lapte
250 ml
Praf de copt
20 g
Esenta de vanilie
1 linguri
plus alte arome preferati
Stafide
50 g
optional, puteti sa inlocuiti cu merisoare

Pasi de urmat

1

Daca ati decongelat din timp foile de placinta, acum va puteti apuca efectiv de reteta.

Deci, intr-un bol mare puneti ouale, adaugati 200g de zahar si amestecati bine cu un tel.

2

Adaugati treptat uleiul sau untul topit, amestecati bine.

3

Acum puneti laptele, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie, amestecati.

4

Si la final branza de vaci, iarasi amestecati bine.

5

Desfaceti foile de placinta si le taiati benzi late de 5-6cm.

6

Apoi le adunati impreuna si taiati felii de 1cm latime, ca niste paste mai late.

7

Puneti aceste zdrente de foi in bolul cu compozitia pregatita in primii pasi, de oua si branza.

8

Amestecati cat mai insistent, ca toate bucatile de foi sa se patrunda cu lichidul din bol.

Puteti sa le lasati 5 minute dupa amestecare, sa absoarba mai bine lichidul.

9

Turnati toata compozitia intr-o tava de cuptor mare asternuta cu hartie de copt, distribuiti uniform pe toata suprafata.

Aici am avut o tava dreptunghiulara de 40x30cm, dar merge si cea clasica de cuptor.

10

Coaceti placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.

11

Portionati si savurati, optional o puteti orna cu zahar pudra, dar nu este obligatoriu.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 portii (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Lianulia
Lianulia 04 mar 2021, 16:24

Iese la sigur si e f. gustoasa!

Nota mea pentru reteta: