Ingrediente
●
Foi de placinta
400 g
un pachet din comert, nu uitati sa-l decongelati dinainte
●
Branza de vaci
500 g
recomand s-o alegeti mai grunjoasa si bine scursa de zer
●
Ulei
200 ml
sau unt topit
●
Esenta de vanilie
1 lingura
plus alte arome preferati
●
Stafide
50 g
optional, puteti sa inlocuiti cu merisoare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Daca ati decongelat din timp foile de placinta, acum va puteti apuca efectiv de reteta.
Deci, intr-un bol mare puneti ouale, adaugati 200g de zahar si amestecati bine cu un tel.
2
Adaugati treptat uleiul sau untul topit, amestecati bine.
3
Acum puneti laptele, iaurtul, praful de copt si esenta de vanilie, amestecati.
4
Si la final branza de vaci, iarasi amestecati bine.
5
Desfaceti foile de placinta si le taiati benzi late de 5-6cm.
6
Apoi le adunati impreuna si taiati felii de 1cm latime, ca niste paste mai late.
7
Puneti aceste zdrente de foi in bolul cu compozitia pregatita in primii pasi, de oua si branza.
8
Amestecati cat mai insistent, ca toate bucatile de foi sa se patrunda cu lichidul din bol.
Puteti sa le lasati 5 minute dupa amestecare, sa absoarba mai bine lichidul.
9
Turnati toata compozitia intr-o tava de cuptor mare asternuta cu hartie de copt, distribuiti uniform pe toata suprafata.
Aici am avut o tava dreptunghiulara de 40x30cm, dar merge si cea clasica de cuptor.
10
Coaceti placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Apoi scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.
11
Portionati si savurati, optional o puteti orna cu zahar pudra, dar nu este obligatoriu.
Pofta Buna!
Cantitate:
16 portii
(1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)