Placinta cu portocale

Placinta cu portocale

Daca vreti sa incercati o placinta mai deosebita va recomand s-o faceti pe asta - si umplutura si aluatul se potrivesc perfect, o placinta foarte aromata si frageda.

Doar aveti grija sa nu o puneti la frigider, am constatat ca daca o puneti la rece pentru pastrare se intareste aluatul (are unt in compozitie) - eu am pregatit-o frumos, portionat, pentru ca am avut musafiri si putin am dat in bara punand-o la rece - s-a intarit aluatul de la placinta si nu mai era fraged si moale.

In plus aveti grija cu zaharul din umplutura, in reteta originala se pune 1 pahar de zahar la 1 portocala - dupa mine a fost prea dulce, eu prefer sa fie mai acrisoara - unii musafiri mi-au spus ca asa este bine, deci cum va place. Pe viitor as pune 1 pahar de zahar la 2 portocale.

Ingrediente

Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
3 pahare
de 250ml
Lapte
150 ml
Drojdie uscata
1 lingurite
Zahar
1 pahare
+ 1lingura pentru aluat
Portocale
2 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Amestecati drojdia cu laptele cald, 1 lingura de zahar si un varf de lingurita de sare.Puneti la cald pana se formeaza spuma deasupra.

2

Puneti untul impreuna cu faina si cu mainile framatati pana se fac faramituri.

3

Apoi adaugati amestecul de lapte cu drojdie si framantati un aluat moale si nelipicios.

4

Acoperiti aluatul cu o folie sau prosop si lasati 1 ora sa creasca putin si sa se odihneasca.

5

In acest timp pregatim umplutura - portocalele se spala bine si se taie felii.

6

Se dau prin masina de tocat sau blender - se adauga zaharul si se amesteca. Asta-i toata umplutura.

7

Apoi impartiti aluatul in 2 bile, una o intindeti si o puneti la fundul unei tavi de cuptor unse cu unt.

Va recomand sa folositi o tava mai mare decat cea din poza - va ajunge aluat si umplutura.

Peste aluatul din tava intindeti uniform umplutura.

8

Intindeti subtire si cealalta foaie, o puneti deasupra, taiati bordurile care sunt in plus.

Dati placinta la cuptor - la 180-200 grade.

9

Dupa ce se rumeneste bine o scoateti din cuptor si ungeti cu putin unt deasupra, cat este fierbinte.

Apoi o lasati sa se patrunda si racoreasca.

10

Se portioneaza, optional o puteti pudra cu zahar.

Este perfecta calda si asa la temperatura camerei - aveti grija sa nu o dati la rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)
Colectii: Placinte, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

LilianaCojocaru175
Liliana Cojocaru (LilianaCojocaru175) 18 ian 2019, 22:31

Dulce - amarui. Data viitoare curat coaja.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 18 mar 2015, 20:41

buna tare si foarte rapid de preparat. Am folosit ambele portocalele cu coaja, am ales soi cu coaja groasa si a iesit super bun 

Melanie
Melanie 12 feb 2015, 12:50

Mulțumesc frumos! Încerc si revin cu impresii.

tiki
tiki 29 dec 2013, 23:37

Buna. Nu am mancat niciodata o prajitura cu portocale. Daca dati de aceasta reteta sa o faceti neaparat ca nu veti regreta. E nemaipomenita Aromata, putin amara,exact cum trebuie (eu am pus 4 portocale mai mici si coaja numai de la 1)Multumesc pentru reteta..

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 11 feb 2012, 22:23

Am facut aceasta prajitura astazi, si umplutura aceea a fst cam moale, si nu am reusit sa tai placinta, plus ca mi s.a lipit si aluatul de tava, insa a fst apreciata de familie  .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 23 dec 2011, 18:28

Pentru Craciun am zis sa fac o placinta aparte, nu tot cu dovleac sau mere. Cea cu portocale e chiar speciala, cu aroma cojii de portocala. Iar aluatul este si fel foarte fain. Mersiiii  

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
nusica
nusica 16 mar 2011, 10:45

Daca o faci cu margarina,de post,ce poti pune in locul laptelui?Ma tenteaza s-o fac acum,in post,multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) nusica 16 mar 2011, 10:49

Nusica, buna idee - inlocuieste laptele normal cu lapte de soia sau orez. Nu cred ca va fi mare diferenta, dar sigur obtii o prajitura mai deosebita, ceea ce este mai greu in post, dar nu imposbil.

cristincic
cristincic 11 feb 2011, 10:59

arata foarte bine,cred ca e foarte gustoasa,trebuie incercata!!!

Nota mea pentru reteta:
misfire
misfire 09 feb 2011, 10:15

Revin cu rezultatul: a iesit dementiala! Foaia este foarte gustoasa iar compozitia este foarte aromata si buna. Nimeni (am adus la serviciu si am dat la colegi) nu s-a plans ca e amara... tocamai coaja o face are aromata!

Multumesc din nou pentru reteta!

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 07 feb 2011, 10:56

portocalele se pun cu tot cu coaja?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Lavi 07 feb 2011, 11:46

Da, se pun cu tot cu coaja

Arata toate comentariile