Placinta cu portocale
Daca vreti sa incercati o placinta mai deosebita va recomand s-o faceti pe asta - si umplutura si aluatul se potrivesc perfect, o placinta foarte aromata si frageda.
Doar aveti grija sa nu o puneti la frigider, am constatat ca daca o puneti la rece pentru pastrare se intareste aluatul (are unt in compozitie) - eu am pregatit-o frumos, portionat, pentru ca am avut musafiri si putin am dat in bara punand-o la rece - s-a intarit aluatul de la placinta si nu mai era fraged si moale.
In plus aveti grija cu zaharul din umplutura, in reteta originala se pune 1 pahar de zahar la 1 portocala - dupa mine a fost prea dulce, eu prefer sa fie mai acrisoara - unii musafiri mi-au spus ca asa este bine, deci cum va place. Pe viitor as pune 1 pahar de zahar la 2 portocale.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
3 pahare
de 250ml
●
Drojdie uscata
1 lingurita
●
Zahar
1 pahar
+ 1lingura pentru aluat
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Amestecati drojdia cu laptele cald, 1 lingura de zahar si un varf de lingurita de sare.Puneti la cald pana se formeaza spuma deasupra.
Pas 2
Puneti untul impreuna cu faina si cu mainile framatati pana se fac faramituri.
Pas 3
Apoi adaugati amestecul de lapte cu drojdie si framantati un aluat moale si nelipicios.
Pas 4
Acoperiti aluatul cu o folie sau prosop si lasati 1 ora sa creasca putin si sa se odihneasca.
Pas 5
In acest timp pregatim umplutura - portocalele se spala bine si se taie felii.
Pas 6
Se dau prin masina de tocat sau blender - se adauga zaharul si se amesteca. Asta-i toata umplutura.
Pas 7
Apoi impartiti aluatul in 2 bile, una o intindeti si o puneti la fundul unei tavi de cuptor unse cu unt.
Va recomand sa folositi o tava mai mare decat cea din poza - va ajunge aluat si umplutura.
Peste aluatul din tava intindeti uniform umplutura.
Pas 8
Intindeti subtire si cealalta foaie, o puneti deasupra, taiati bordurile care sunt in plus.
Dati placinta la cuptor - la 180-200 grade.
Pas 9
Dupa ce se rumeneste bine o scoateti din cuptor si ungeti cu putin unt deasupra, cat este fierbinte.
Apoi o lasati sa se patrunda si racoreasca.
Pas 10
Se portioneaza, optional o puteti pudra cu zahar.
Este perfecta calda si asa la temperatura camerei - aveti grija sa nu o dati la rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (13 voturi)