Plăcintă cu portocale
Dacă vreți să încercați o plăcintă mai deosebită vă recomand s-o faceți pe asta - și umplutura și aluatul se potrivesc perfect, o plăcintă foarte aromată și fragedă.
Doar aveți grijă să nu o puneți la frigider, am constatat că dacă o puneți la rece pentru păstrare se întărește aluatul (are unt în compoziție) - eu am pregătit-o frumos, portionat, pentru că am avut musafiri și puțin am dat în bară punând-o la rece - s-a întărit aluatul de la plăcintă și nu mai era fraged și moale.
În plus aveți grijă cu zahărul din umplutură, în rețeta originală se pune 1 pahar de zahăr la 1 portocală - după mine a fost prea dulce, eu prefer să fie mai acrișoară - unii musafiri mi-au spus că așa este bine, deci cum vă place. Pe viitor aș pune 1 pahar de zahăr la 2 portocale.
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
3 pahare
de 250ml
●
Drojdie uscată
1 lingurita
●
Zahăr
1 pahar
+ 1 lingură pentru aluat
●
Sare
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați drojdia cu laptele cald, 1 lingură de zahăr și un vârf de linguriță de sare. Puneți la cald până se formează spumă deasupra.
Pas 2
Puneți untul împreună cu făina și cu mâinile frământați până se fac fărâmituri.
Pas 3
Apoi adăugați amestecul de lapte cu drojdie și frământați un aluat moale și nelipicios.
Pas 4
Acoperiți aluatul cu o folie sau prosop și lăsați 1 oră să crească puțin și să se odihnească.
Pas 5
În acest timp pregătim umplutura - portocalele se spală bine și se taie felii.
Pas 6
Se dau prin mașina de tocat sau blender - se adaugă zahărul și se amestecă. Asta-i toată umplutura.
Pas 7
Apoi împărțiți aluatul în 2 bile, una o întindeți și o puneți la fundul unei tăvi de cuptor unse cu unt.
Vă recomand să folosiți o tavă mai mare decât cea din poză - va ajunge aluat și umplutură.
Peste aluatul din tavă întindeți uniform umplutura.
Pas 8
Intindeți subțire și cealaltă foaie, o puneți deasupra, tăiați bordurile care sunt în plus.
Dați plăcintă la cuptor - la 180-200 grade.
Pas 9
După ce se rumenește bine o scoateți din cuptor și ungeți cu puțin unt deasupra, cât este fierbinte.
Apoi o lăsați să se pătrundă și răcorească.
Pas 10
Se porționează, opțional o puteți pudra cu zahăr.
Este perfectă caldă și așa la temperatura camerei - aveți grijă să nu o dați la rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (13 voturi)