Tarta cu afine
Prajiturile cu afine au devenit preferatele mele in acest sezon de fructe, imi place mult gustul lor dupa prelucrarea termica, afinele parca isi accentueaza aroma, gustul si culoarea.
Reteta de tarta este destul de clasica, singura chestie deosebita este amestecul de oua si smantana care se toarna peste afine. Acesta se transforma dupa coacere intr-o crema fina, potrivita perfect cu afinele.
Bineinteles ca puteti s-o faceti si cu afine congelate, sau alte fructe de sezon.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
130 g
●
Zahar
40 g
+ 5 linguri in umplutura
●
Smantana
200 g
+ 1 lingurita in aluat
●
Afine
300 g
proaspete sau congelate
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Amidon alimentar
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In prima etapa facem aluatul, eu il fac la robot, dar merge facut la fel si cu mainile.
Deci, in vasul de robot am pus faina, untul rece, galbenusul de ou, 1 lingurita de smantana, sarea, 40g de zahar.
Pas 2
Am mixat pana s-au legat toate ingredientele.
Pas 3
Aluatul format l-am adunat intr-o bila, invelit in folie alimentara si l-am pus la frigider pt 30-60 minute.
Pas 4
In acest timp pregatim compozitia de smantana cu oua:
- Intr-un bol amestecati smantana, 2 oua, 4 linguri de zahar, amidonul si esenta de vanilie.
Pas 5
Aluatul il intindem intr-o foaie rotunda si il aranjam intr-o forma de tarta sau forma de pandispan cu bordurile care se scot.
Lasati marginile cam 2 cm in inaltime, pe bordura.
Pas 6
Afinele spalate si scurse bine le puneti peste aluat, presarati 1-2 linguri de zahar peste ele. Daca le aveti congelate, le puneti direct din congelator, nu se decongeleaza inainte.
Pas 7
Turnati amestecul de smantana si oua peste afine.
Bordurile le apasati usor cu degetele sa fie cam la acelasi nivel cu umplutura, dar totusi putin, cu 2-3 mm mai inalte.
Pas 8
Se coace timp de 30-35 de minute la cuptor preincalzit la 180 grade.
Observati ca se umfla putin la coacere, imediat cum o scoateti din cuptor.
Pas 9
Dar dupa ce se raceste, cam in 30-60 de minute se lasa in jos, asa si trebuie.
Pas 10
Ar fi bine s-o serviti perfect rece, atunci se patrunde cel mai bine.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)