Ingrediente
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 2
Amestecati bine 5 oua, branza de vaci, zaharul si vanilia. Este f.important umplutura sa fie lichida, daca aveti branza mai uscata, adaugati inca 1-2 oua, sa fie consistenta necesara.
Pas 3
Spalati stafidele si le adaugati in amestecul de branza.
Pas 4
Incepem sa montam placinta. Aveti nevoie de o tava dreptunghiulara mai adanca. O ungeti cu untul topit si puneti o foaie de placinta, ca sa fie jumatate din ea in tava si alta jumate sa iasa din tava. O ungeti cu unt.
Pas 5
Mai puneti 1-2 foi ca sa acoperiti si restul din tava, neaparat sa fie acoperite bordurile si sa fie o rezerva de foaie care sa iasa din tava. Veti vedea la ultimii pasi de ce trebuie asa. Foile le ungeti intre ele cu unt topit.
Pas 6
Turnati jumatate din cantitatea de branza.
Pas 7
Acoperiti cu inca 2 straturi de foi, depinde de dimensiunea tavii cate foi de placinta veti folosi, eu am pus una indoita in 2 si am obtinut 2 straturi de aluat. Le ungeti cu unt intre ele.
Pas 8
Turnati cealalta jumatate din branza, si incepeti sa acoperiti cu foile care erau puse la bordurile tavii, cele din afara. Nu uitati sa ungeti cu unt fiecare foaie.
Pas 9
Aici vedeti cum arata placinta finala, impachetata bine cu foile laterale.
Pas 10
Amestecati bine iaurtul cu 2 oua si 1-2 linguri de zahar.
Pas 11
Turnati acest amestec peste placinta si il intindeti sa fie uniform pe toata suprafata. Apoi cu un cutit intzepati din loc in loc toata placinta.
Important! Nu folositi prea multe foi de placinta, 5-6 bucati sunt suficiente, altfel placinta va fi mai uscata si nu atat de fina.
Pas 12
O puneti la cuptor si lasati sa se rumeneasca bine la temperatura medie. Cand este gata o scoateti si lasati sa se raceasca. Cand o scoateti din cuptor va fi mai umflata un pic, pe parcurs ce se raceste se va lasa.
Pas 13
Placinta se poate servi atat rece cat si calda, eu am presarat putin nuca de cocos peste ea.
Pofta buna!
Cantitate:
1 kg
(10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)