Prajitura cu branza si sufleu
Este o reteta foarte populara pe site-urile rusesti si se traduce ca "Lacrimi de Inger" - pentru ca sufleul cam la o ora dupa coacere lasa la suprafata niste "lacrimi", picaturi de zahar topit - chestie care face prajitura mai fina si frumoasa.
Eu as zice ca de fapt popularitatea prajiturii nu este in aceste "lacrimi", dar in sufleul minunat de albusuri care transforma o tarta simpla cu branza intr-o prajitura deosebita, chiar servita ca un tort.
Am savurat-o cu totii, se combina minunat toate ingredientele si as zice ca este o reusita, aromata, dulce, moale - perfecta!
Si sa vedeti ce repede se face, incercati neaparat si notati in caietele cu retete!
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1 pahar
pahar de 250ml
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Zahar
2 linguri
pentru aluat
●
Oua
4 buc
1 pt aluat si 3 pentru umplutura si sufleu
●
Zahar
0.5 pahare
pentru umplutura de branza
●
Smantana
100 g
eu am pus smantana dulce lichida
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Zahar pudra
5 linguri
pentru sufleu
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai se face aluatul pentru baza:
- Puneti intr-un bol faina si praful de copt, adaugati untul rece - amestecati bine cu mainile sau cu un robot sa faceti compozittia faramituri.
Pas 2
- Adaugati zaharul, oul si framantati aluatul - bila formata o puneti la frigider pentru 30 de minute.
Pas 3
In acest timp faceti umplutura de branza:
- in robot puneti branza de vaci, galbenusurile de la 3 oua, 0.5 pahare de zahar, grisul, vanilia si smantana;
Pas 4
- mixati bine vreo 2-3 minute sa fie o compozitia uniforma si cremoasa.
Pas 5
Aluatul se intinde cu mainile intr-o tava de cuptor - eu am folosit o tava rotunda cu pereti detasabili, de 28 cm diametru.
Ridicati usor bordurile, cat vine umplutura de branza, cam 1.5 cm.
Pas 6
Turnati umplutura si uniformizati.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 grade, pentru 30 de minute.
Pas 7
Cam cu 5 minute inainte sa se coaca prajitura, bateti albusurile de la cele 3 oua cu 5 linguri de zahar pudra.
Sa mai explic o data cum faceti: bateti spuma tare albusurile cu mixerul, apoi aduagati cate putin zaharul pudra si mixati pana este ferma.
Pas 8
Puneti aceasta compozitie peste prajitura, cu o lingurita am facut motzuri mici - o apropii cu "fundul" usor de albusuri si trag in sus - vedeti poza.
Pas 9
O puneti la cuptor pentru inca 10 minute la 150-180 de grade. Aveti grija ca se bronzeaza cam repede.
Pas 10
O lasati la racit pentru minim 1 ora si jumate, timp in care observati ca apar "lacrimile".
Pas 11
Si serviti ca prajitura, sau ca un tort rapid - bun, bun de tot!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
100 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
45 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)