Prajitura cu branza si sufleu

Prajitura cu branza si sufleu

Este o reteta foarte populara pe site-urile rusesti si se traduce ca "Lacrimi de Inger" - pentru ca sufleul cam la o ora dupa coacere lasa la suprafata niste "lacrimi", picaturi de zahar topit - chestie care face prajitura mai fina si frumoasa.

Eu as zice ca de fapt popularitatea prajiturii nu este in aceste "lacrimi", dar in sufleul minunat de albusuri care transforma o tarta simpla cu branza intr-o prajitura deosebita, chiar servita ca un tort.

Am savurat-o cu totii, se combina minunat toate ingredientele si as zice ca este o reusita, aromata, dulce, moale - perfecta!

Si sa vedeti ce repede se face, incercati neaparat si notati in caietele cu retete!

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1 pahare
pahar de 250ml
Praf de copt
1 lingurite
Unt
80 g
Zahar
2 linguri
pentru aluat
Oua
4 buc
1 pt aluat si 3 pentru umplutura si sufleu
Branza de vaci
500 g
Zahar
0.5 pahare
pentru umplutura de branza
Gris de grau
1 linguri
Smantana
100 g
eu am pus smantana dulce lichida
Esenta de vanilie
1 buc
Zahar pudra
5 linguri
pentru sufleu

Pasi de urmat

1

Mai intai se face aluatul pentru baza:

- Puneti intr-un bol faina si praful de copt, adaugati untul rece - amestecati bine cu mainile sau cu un robot sa faceti compozittia faramituri.

2

- Adaugati zaharul, oul si framantati aluatul - bila formata o puneti la frigider pentru 30 de minute.

3

In acest timp faceti umplutura de branza:

- in robot puneti branza de vaci, galbenusurile de la 3 oua, 0.5 pahare de zahar, grisul, vanilia si smantana;

4

- mixati bine vreo 2-3 minute sa fie o compozitia uniforma si cremoasa.

5

Aluatul se intinde cu mainile intr-o tava de cuptor - eu am folosit o tava rotunda cu pereti detasabili, de 28 cm diametru.

Ridicati usor bordurile, cat vine umplutura de branza, cam 1.5 cm.

6

Turnati umplutura si uniformizati.

Puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 grade, pentru 30 de minute.

7

Cam cu 5 minute inainte sa se coaca prajitura, bateti albusurile de la cele 3 oua cu 5 linguri de zahar pudra.

Sa mai explic o data cum faceti: bateti spuma tare albusurile cu mixerul, apoi aduagati cate putin zaharul pudra si mixati pana este ferma.

8

Puneti aceasta compozitie peste prajitura, cu o lingurita am facut motzuri mici - o apropii cu "fundul" usor de albusuri si trag in sus - vedeti poza.

9

O puneti la cuptor pentru inca 10 minute la 150-180 de grade. Aveti grija ca se bronzeaza cam repede.

10

O lasati la racit pentru minim 1 ora si jumate, timp in care observati ca apar "lacrimile".

11

Si serviti ca prajitura, sau ca un tort rapid - bun, bun de tot!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 100 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 20

Stefy3
Stefy3 24 oct 2017, 19:18

Foarte tare reteta,usor de facut,a primit multe laude:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 29 sep 2016, 10:50

si o sectie..... m gustos....

Poza mea pentru reteta:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Daniela B. 29 sep 2016, 11:19

Arata super, ma bucur mult si sa aveti pofta mare!

Daniela B.
Daniela B. 29 sep 2016, 10:44

aici si poza

Poza mea pentru reteta:
Miulika
Miulika 12 sep 2016, 22:10

Multumesc Lena pentru reteta,de cind am facut-o prima data e preferata familiei.E delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tanyusha
Tanyusha 14 apr 2015, 23:47

Multumesc pentru reteta,Lena!!! E o prajitura extraordinar de delicioasa si foarte apetisanta ca aspect,iti lasa gura apa.Uite si rezultatul meu:

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 24 feb 2015, 08:49

O prajitura delicioasa, usoara si frumoasa ca aspect. Multumesc Lena.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 21 ian 2015, 16:54

F buna, nota 10 si la aspect! Ai mei nu prea agreează prăjiturile cu brânza așa ca a trebuit sa ma sacrific eu si o prietene! 😄😄Dar ce nu fac mamele pt copiii lor!!! Le mănâncă si desertul daca ei refuza! 😄😄 Voi mai face rețeta asta pt cei care o apreciază la adevărata ei valoare! Merci Lena!

Poza mea pentru reteta:
motanika
motanika 14 nov 2012, 13:29

am fakut si eu aceasta prajitura . sa primit delicioasa!! mersi Lena!!

Poza mea pentru reteta:
tany
tany 18 mai 2012, 10:23

Excelenta! Multumesc! S-a mancat toata imediat.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 mai 2012, 00:25

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile