Tort cu miere si smantana
Demult vroiam sa pun aceasta reteta, asteptam o ocazie potrivita si cred ca pe langa o pasca ar merge si asa un tort de casa rapid, delicios si frumos. Pandispanul moale se combina perfect cu crema de smantana si eventual niste visine, combinatie mai buna si mai simpla nu exista.
Sunt multe retete de torturi cu miere, asta-i cea mai simpla din cele pe care le stiu si din proprie experienta va spun ca place la toata lumea, chiar si la cei mai mofturosi - are un gust si aroma ca un tort "de casa" - de fiecare data imi aminteste de dulciurile mamei, simple si bune.
Multumiri Nataliei de la care am vazut si am avut ocazia si sa gust acest tort minunat!
Ingrediente
●
Zahar
200 g
pentru aluat
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Smantana
200 ml
pentru aluat
●
Faina alba calitate superioara
280 g
●
Smantana 20% grasime
700 ml
sau chiar mai grasa - eventual sa mai aveti si niste intaritor de frisca
●
Zahar
150 g
pentru crema
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Nuca taiata marunt
100 g
eventual si niste visine
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati cu telul ouale, zaharul si bicarbonatul de sodiu.
Pas 2
Adaugati miere, amestecati.
Pas 3
Urmatoarea este smantana - amestecati.
Pas 4
Si ultima vine faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 5
Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt - la mine tava are diametru de 28 cm.
Pas 6
Acum partea cea mai importanta si mai sensibila a retetei - aveti grija cum coaceti pandsipanul.
Trebuie pus la 180 de grade, observati ca dupa 15 minute se rumeneste bine(din cauza mierii din compozitie), dar aveti grija - inca nu este gata. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si lasati inca vreo 15-20 de minute pana trece testul scobitorii.
Pas 7
Lasati sa se racoreasca bine apoi il scoateti din tava - aici l-am pus cu fundul in sus, sa se raceasca mai repede.
Pas 8
Merge ornat imediat dupa ce s-a racorit pandispanul.
Fiindca la coacere face un mic motz,acesta il tai(il mananca Sofia de obicei:) - ca sa pot orna tortul mai bine.
Pas 9
Tai pandispanul in 2 foi, pe cea de sus o pun la baza tortului.
Pas 10
Smantana se bate bine cu zahar si vanilie, sa se intareasca putin - daca nu vrea ii puneti intaritor de frisca.
Pas 11
Peste prima foaie pun smantana din abundenta si visine(optional).
Pas 12
Apoi puneti a 2-a foaie si restul de smantana. Ornati dupa preferinta - eu prefer simplu cu nuci sau visine.
Lasati tortul minim 4-5 ore la frigider sa se inmoaie si patrunda bine.
Pas 13
Si am ales sa va pun ca poza de prezentare felia de tort - cred ca intelegeti de ce :)
Bun, bun si chiar va recomand sa-l incercati!
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (20 voturi)