Tort cu miere si smantana

Tort cu miere si smantana

Demult vroiam sa pun aceasta reteta, asteptam o ocazie potrivita si cred ca pe langa o pasca ar merge si asa un tort de casa rapid, delicios si frumos. Pandispanul moale se combina perfect cu crema de smantana si eventual niste visine, combinatie mai buna si mai simpla nu exista.

Sunt multe retete de torturi cu miere, asta-i cea mai simpla din cele pe care le stiu si din proprie experienta va spun ca place la toata lumea, chiar si la cei mai mofturosi - are un gust si aroma ca un tort "de casa" - de fiecare data imi aminteste de dulciurile mamei, simple si bune.

Multumiri Nataliei de la care am vazut si am avut ocazia si sa gust acest tort minunat!

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar
200 g
pentru aluat
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Miere
150 g
Smantana
200 ml
pentru aluat
Faina alba calitate superioara
280 g
Smantana 20% grasime
700 ml
sau chiar mai grasa - eventual sa mai aveti si niste intaritor de frisca
Zahar
150 g
pentru crema
Esenta de vanilie
1 buc
Nuca taiata marunt
100 g
eventual si niste visine

Pasi de urmat

1

Intr-un bol amestecati cu telul ouale, zaharul si bicarbonatul de sodiu.

2

Adaugati miere, amestecati.

3

Urmatoarea este smantana - amestecati.

4

Si ultima vine faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase.

5

Turnati aluatul intr-o tava asternuta cu hartie de copt - la mine tava are diametru de 28 cm.

6

Acum partea cea mai importanta si mai sensibila a retetei - aveti grija cum coaceti pandsipanul.

Trebuie pus la 180 de grade, observati ca dupa 15 minute se rumeneste bine(din cauza mierii din compozitie), dar aveti grija - inca nu este gata. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si lasati inca vreo 15-20 de minute pana trece testul scobitorii.

7

Lasati sa se racoreasca bine apoi il scoateti din tava - aici l-am pus cu fundul in sus, sa se raceasca mai repede.

8

Merge ornat imediat dupa ce s-a racorit pandispanul.

Fiindca la coacere face un mic motz,acesta il tai(il mananca Sofia de obicei:) - ca sa pot orna tortul mai bine.

9

Tai pandispanul in 2 foi, pe cea de sus o pun la baza tortului.

10

Smantana se bate bine cu zahar si vanilie, sa se intareasca putin - daca nu vrea ii puneti intaritor de frisca.

11

Peste prima foaie pun smantana din abundenta si visine(optional).

12

Apoi puneti a 2-a foaie si restul de smantana. Ornati dupa preferinta - eu prefer simplu cu nuci sau visine.

Lasati tortul minim 4-5 ore la frigider sa se inmoaie si patrunda bine.

13

Si am ales sa va pun ca poza de prezentare felia de tort - cred ca intelegeti de ce :)

Bun, bun si chiar va recomand sa-l incercati!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (8-10 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 11 apr 2012, 18:01

una din cele mai bune prajituri ale sotiei mele :)

Nota mea pentru reteta:
Corina S.
Corina (Corina S.) 13 apr 2012, 22:18

bicarbonatul stins sau nu?

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 15 apr 2012, 18:57

Nu trebuie stins.

Corina S.
Corina (Corina S.) 16 apr 2012, 13:46

L-am facut de sarbatori. e delicos si foarte usor de preparat. multumesc frumos Lena...si Hristos a Inviat!

soni
soni 20 apr 2012, 14:02

L-am facut si eu acum de Pasti. A avut foarte mare succes. Multumim Lena!

Iulia2002
Iulia2002 27 apr 2012, 13:01

Si eu l-am pregatit de Pasti.Intr-adevar e usor de preparat si foarte delicios.Eu si familia mea iti multumim!

serafima
tcaci (serafima) 06 mai 2012, 23:28

Lena, tortul poate fi pastrat atitea zile cit este valabila smintina pe care o folosim la crema sau este comestibil mai multe zile, mult?

lena
Elena (lena) tcaci (serafima) 06 mai 2012, 23:33

Mai mult de 4-5 zile nu-l mai tineti.

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 29 iun 2012, 19:35

spuneti-mi va rog cit e de dulce, apreciatil cu o nota de la 1 la 10. Parca-mi pare prea mult zahar pentru aluat miere.


lena
Elena (lena) 29 iun 2012, 22:18

Daca pui putin zahar in crema este nota este cam intre 5-8.

cezar
cezar 20 iul 2012, 20:53

LENA SPUNETI VA ROG SMANTANA LA ALUAT DE CATE % GRASIME

lena
Elena (lena) 20 iul 2012, 22:44

Oricare smantana, nu are importanta la aluat - la crema ar fi bine sa fie mai grasa, este si mai densa, mai simplu de uns.

cezar
cezar 21 iul 2012, 10:39

multumesc pentru raspuns rapid

motanika
motanika 17 sep 2012, 13:22

am facut si eu acest delicios tort in acest sfirsit de saptamina!!Lena iti multumim pentru toate retele tale,sunt superbe!!eu si prietenele mele suntem fanele tale!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 sep 2012, 14:32

Ce frumos l-ai facut! Ma bucur mult ca va plac retetele si siteul! Salutari si pup la toage fanele!

tatinela
tatinela 13 dec 2012, 21:25

torta asta am facut-o deja de citeva ori,si pot spune ca e prima torta cu succes a mea...exact ca cea din comert,chiar mai gustoasa...de ziua fetitei mele am facut tort papusha dupa aceeasi reteta si i-am dat gata pe toti invitatii!!!

Poza mea pentru reteta:
ianadeea
Andreea (ianadeea) 25 feb 2013, 22:54

Un tortulet reusit, l-am facut pentru nasica mea draga, Medeea, care a fost f. incantata de el. Pentru un copilas mic mi s-a parut cel mai sanatos si aspectuos tort. Dupa gustul meu trebuia sa insiropez putin blatul, a fost cam uscat, sau poate am eu acea mini-obsesie cu insiropatul torturilor . In rest, f. bun. Multumesc, Lena, de reteta.

Poza mea pentru reteta:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 13 mar 2013, 17:29

de obicei sotzul la fiecare torta imi gaseshte cite un neajuns ( ba e prea cremos, ba e prea dulce, sau arata mai frumos daca-l infrumusetzai intr-un alt mod etc.)  la acesta insa a ramas cu gura cascata shi nu se putea satura, a spus doar un singur cuvint IDEAL ! 
Uau eu nici nu ma ashteptam ca-l pot lasa fara cuvinte cu un tort atit de ushor shi repede de preparat! mai ramasesera o felie shi ma intrebat kind am sa-l fac data viitoare!!!  sunt fff fericita, ms din suflet Lena pt recetele tale!!!

Nota mea pentru reteta:
Roberto
Roberto 23 mar 2014, 11:26

Foarte gustos, multumesc ! Copiii imi cer sa le mai fac aceasta torta...

Poza mea pentru reteta:
Patricia10
Patricia10 23 mar 2014, 14:36

eu as dori sa fac pandispanul fara bicarbonat de sodiu...putem sa il facem fara sau sa il inlocuim?

lena
Elena (lena) Patricia10 23 mar 2014, 14:39

Mierea si bicarbonatul sunt oblligatorii aici - intra in reactie si de aici culoarea maronie si gustul specific al tortului.

Ecaterina Mitu
Ecaterina Mitu 28 mar 2014, 15:41

Am pregatit tortul de 2 ori.....si acum nu demult de ziua mea....este foarte gustosshi sa mincat la fel de repede....sotului i-a placut foarte mult....chiar si eu dupa ce alaptez copilul ma apuka o foame.....o felie de tort ma salveaza.....k a doua este greu de mincat e foarte setios.....merci mult de reteta....

Nota mea pentru reteta:
taniulya
taniulya 20 iul 2014, 16:15

Lena, tu ai ceva special de masurat cantitatea uleiului si a mierei de albini, ca eu pun din ochi, dar as vrea ceva util... Mersi

lena
Elena (lena) 20 iul 2014, 16:50

Masor cu cantarul daca e in grame si cu cana de masurat daca in ml, sau cu lingura. Ceva special inca nu am descoperit :)

taniulya
taniulya 21 iul 2014, 23:30

Pai vezi ca cana gradata de obicei e pentru apa, faina si zahar, tu ai vreo cana si pentru mai multe chestii? Asta intrebam... Ca doar 100 ml apa nu sunt 100 ml ulei.

taniulya
taniulya 21 iul 2014, 23:33

Apropo, am incercat acest tort si am ramas foarte incintata de rezultate. Mersi ca existi!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 iul 2014, 09:17

Multumesc Taniylia :)

Ref la discutia cu cana, sunt cani pt diferite tipuri de ingrediente, dar nu-mi place sa le folosesc - prefer sa deduc totusi gramajul in grame decat in ml cand merge vorba de chestii mai fine si mai importante.

Carolinchic
Carolinchic 24 aug 2014, 05:56

Lena, am o intrebare ce tine de structura  si consistenta pandispanului. Pe poza ta arata mai pufos si mai umed decit in pozele celor ce au postat si la fel se deosebeste si culoarea blatului, al tau e mai inchis. De ce momente depinde un rezultat mai perfect? Grasimea smintinii din blat, sau poate e necesar de reglat cantitatea de faina. Iti multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) Carolinchic 24 aug 2014, 21:01

Da, in primul rand diferenta de culoare in poze  este de la calitatea aparatului de fotografiat, la fete se vede el mai roscat, dar de fapt este maroniu. Am avut unele probleme si cu aparatul meu, anume la culoarea maro are tendinta sa o faca roscata.

Alta diferenta ar fi de la calitatea mierii, ar putea sa fie putin mai deschis la culoare. Inca o chestie, este timpul de coacere, trebuie sa se coaca bine, dar nici sa nu arda, sa fie de asa culoare.

Taniussha
Taniussha 09 feb 2015, 21:55

E foarte delicios.....

Poza mea pentru reteta:
ala madrid
ala madrid 13 feb 2015, 00:32

Buna... am si eu o intrebare referitor la smantana.... Sunt in Spania. Aici nu e smantana normala ca acasa. De care folosesc, lapte dulce care il pot bate si se face smantana sau un yaurt obisnuit? Vreau sa fac torta maine, surpriza penru Sf Valentin 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) ala madrid 13 feb 2015, 13:52

Merge si cu una si cu alta. Bineinteles crema putin mai acrisoara s-ar potrivi mai bine.

Dar puteti din smantana dulce sa faceti smantana fermentata, adaugati 1-2 linguri de iaurt la ea si o lasati la cald pana se ingroasa si fermenteaza, cam 12-24 de ore.

ala madrid
ala madrid 13 feb 2015, 14:25

Cred k nu m-am exprimat corect. Am avut in vedere de smantana din aluat.... daca pun lapte dulce e mai likid, kred k ar trebui mai multa faina.... o pot inlocui cu iaurt?

lena
Elena (lena) ala madrid 13 feb 2015, 14:37

Ah da, in aluat ar merge iaurt mai gras.

ala madrid
ala madrid 13 feb 2015, 14:49

Merci mult.... il fac si pun poza imediat....

Merci mult pentru recete, sunt foarte gustoase toate. Cand il intreb pe sot ce mancare sa fac, imi zice: Pai uitete pe sait la cumatra Lena (cred ca nu e nici o suparare) 

tomy1981
tomy1981 18 mar 2015, 22:53

am incercat sa fac si eu acest tort..dar am facut cu smantana de 12% din pacate si am pus plic de ingrosare ..si tot moale ii crema..trebuie sa bat mai mult sau ce sa fac sa nu o arunc..

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 19 mar 2015, 20:03

Mai pune-o putin la frigider si se mai intareste. In cel mai rau caz o folosesti asa lichida.

Poti sa-i pui un pic de gelatina dizolvata in apa calduta, lasa la frigider pana se prinde usor si o folosesti.

tomy1981
tomy1981 19 mar 2015, 21:13

multumesc.am rezolvat..cu alta smantana30%

tomy1981
tomy1981 19 mar 2015, 21:15

:-)

Poza mea pentru reteta:
marussia
marussia 10 apr 2015, 13:04

se poate face si cu blat din comert? :D

lena
Elena (lena) marussia 10 apr 2015, 14:01

Da

andra constantin
andra constantin 15 aug 2015, 23:55

Acest tort a fost o surpriza placuta. A iesit delicios! Toata lumea l-a apreciat! Cu siguranta il voi mai face! Ps: am insiropat putin blatul, dar cred ca mai mergea inca putin sirop. Fara sirop cred ca iesea un pic prea uscat pentru gust.ul nostru

Nadeanirsa2000
Nadejda Nirsa (Nadeanirsa2000) 25 aug 2015, 19:10

Este foarte buna reteta o fac in fiecare saptamina!

Nota mea pentru reteta:
Maria.Bobeico
Maria.Bobeico 29 aug 2015, 10:57

Lena se poate de pus vanilie in loc de esenta?

lena
Elena (lena) Maria.Bobeico 29 aug 2015, 12:29

Bineinteles, chiar mai bine.

Maria.Bobeico
Maria.Bobeico 29 aug 2015, 13:45

Mersi!💋

Nota mea pentru reteta:
Iuliana Perciun
Iuliana (Iuliana Perciun) 04 nov 2015, 23:42

miere artificiala se poate de folosit?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Iuliana (Iuliana Perciun) 05 nov 2015, 06:48

Da, sigur

TatianaB
TatianaB 19 nov 2015, 22:47

Buna fetelor am facut si eu acest tort doar ca crema de smintina am inlocuito cu lapte condensat fiert si cu visine, chear foarte gustos cred ca e mai gustos decit cu smintina.

Nota mea pentru reteta:
TatianaB
TatianaB 19 nov 2015, 22:48

Vreau sa pun si o poza cu tortul dar nu pot

TatianaB
TatianaB 19 nov 2015, 22:54

Poza mea pentru reteta:
TatianaB
TatianaB 19 nov 2015, 22:55

🎂

Poza mea pentru reteta:
doina123
doina123 11 ian 2016, 15:48

buna, eu fac acest tort de o viata ... :) , si as vrea sa spun ca am experimentat foarte mult...ce as putea sa adaug este ca adaug miere mult mai multa, si de asta iese la culoare mai intunecat blatul ...eu mereu adaug cam 200 gr miere la 5 oua. Si la crema, nu-mi place cand smantana este tare, nu se imbiba bine blatul si iese mai uscat, dimpotriva, smantina o las la temperatura camerei si o amestec cu lingura zaharul ...se imbiba foarte bine in blat si iese tortul moale. Asa imi place mie, deja fiecare cu preferintele sale. Tortul este perfect, toti ma intreaba cum l-am facut !!! Bravo Lena, mult succes !!!

Nota mea pentru reteta:
Irinuca87
Chelaru Irina (Irinuca87) 15 ian 2016, 14:43

Lena daca fac blatul astazi si il ornez maine se intampla ceva cu blatul?

lena
Elena (lena) Chelaru Irina (Irinuca87) 17 ian 2016, 10:28

Puteti sa-l faceti fara grija cu 1-2 zile inainte, numai sa-l puneti intr-o punga sa nu se usuce.

vyorelya
vyorelya 02 mar 2016, 10:53

salut lena! da bordurile la tava sa le ung cu ceva/?

lena
Elena (lena) vyorelya 02 mar 2016, 12:04

Eu nu ung bordurile, trec usor cu cutitul pe marginea blatului si il scot din tava.

vyorelya
vyorelya 02 mar 2016, 12:22

mersi mult!!!  acum trec la treaba

maryyy
maryyy 14 mar 2016, 08:50

E foarte bun!!! si usor de facut !!!

Poza mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 27 mar 2016, 08:40

Elena, am încercat citeva din recetele tale de torturi mi-au Esit perfect însă acesta ese dezastru pentru a doua oară nu pot înțelege care este cauza :(

Poza mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 27 mar 2016, 08:42

Mie nu imi ese acest tort care e cauza Elena ?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Cornelia BB 27 mar 2016, 11:01

Luati pas cu pas reteta si va analizati atent ingredientele si greselile.

Cornelia BB
Cornelia BB 27 mar 2016, 17:37

Este pentru a Doua oara cind il prepar si am fost Foarte atenta am masurat toate Ingredientele ....

Cornelia BB
Cornelia BB 27 mar 2016, 17:41

Primul asa mi-a Esit a fost gustos 😆Sa fie oare smintina cauza e prea moale ?!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Cornelia BB 27 mar 2016, 20:55

Eu cred ca cea mai probabila cauza este calitatea mierii sau faptul ca smantana nu a fost fermentata, poate ati folosit din aceea dulce?

Din cate imi dau seama din poze tortul nu a crescut - asta posibil din cauza ca bicarbonatul nu a intrat in reactie cu smantana si mierea. Deci trebuie astea 3 sa le verificati - mierea, smantana si bicarbonatul.

vyorelya
vyorelya 11 apr 2016, 11:35

este foarte gustos tortul si usor de preparat! musafirii au fost incintati si multumiti! la fel iti multumesc si eu scumpa lena!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 24 iun 2016, 10:56

Buna,Lena!Pot pune in aluat in loc de smantana iaurt?Daca da atunci ce grasime trebuie sa aiba iaurtul si ce cantitate sa pun?Si inca ceva,in loc de crema din smantana pot pune crema cu lapte si oua?Crema cu lapte din nou fara smantana,doar cu lapte,si fara lapte condensat... ce zici va fi gustoasa crema?Multumesc mult

lena
Elena (lena) Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 24 iun 2016, 17:31

Da Aliona, cred ca poti inlocui cu iaurt mai gras de 5%, si crema de lapte e buna, depinde de gusturile dvs, dar sigur nu o strica :)

ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) Elena (lena) 24 iun 2016, 18:12

merci mult,Lena!O sa incerc si eu torta

liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 02 iul 2016, 22:08

salut Lena!
am gatit acest tort de multe ori, shi am folosit tava de 26 sau 28 cm.
astazi insa am folosit una de 18 cm,insa cantitatzile le-am lasat aceleashi,cu gindul ca voi face un tort shi un chec mai micutz. din pacate, a mers toata cantitatea pentru tava de 18 cm shi nici nu a crescut asha cum imi imaginasem... nu inteleg care ar fi cauza?


 


 

lena
Elena (lena) Lilia Viscun (liliaviscun) 02 iul 2016, 22:15

Se mai intampla, depinde de calitatea mierii, etc.

Daniela B.
Daniela B. 10 oct 2016, 11:00

Foarte moale si fraged si gustos. Multumim.... Să mîncat foarte repede.... Îmi pare rău ca nu am reușit poza cu o felie să fac...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Vio84
Vio84 30 oct 2016, 16:01

O torta super rapida si foarte gustoasa!!!! Aceasta a fost preferata la toti din cité am gatit pina acum!!!! Moale si foarte savuroasa !!!! Merci Lena

Poza mea pentru reteta:
AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 24 nov 2016, 22:01

Delicioasa 😋

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TatianaSpatari740
Tatiana Spatari (TatianaSpatari740) 30 dec 2016, 22:01

Multumesc de reteta. foarte gustos

Nota mea pentru reteta:
SaboiAna975
Ana (SaboiAna975) 06 feb 2017, 21:44

Gustos si usor de facut!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Pitpalac
Pitpalac 13 apr 2017, 23:13

Buna seara, o întrebare am: e obligatoriu folia de aluminiu, se poate coace tortul si fara ea?? Ms frumos, seara buna

lena
Elena (lena) Pitpalac 14 apr 2017, 08:30

Da, se poate.

Pitpalac
Pitpalac 19 apr 2017, 16:46

Foarte gustos, e umed si usor, chiar bun pt oricine. Totuși am o întrebare cum s-ar potrivi cu o crema de caramel in loc de smintina?, ar fo oare la fel de gustos?, multumesc!

lena
Elena (lena) Pitpalac 19 apr 2017, 16:53

Gustos va fi, dar un puc mai greu, nu asa fredh cum e cu smantana.

NicolyVC669
Nicoly VC (NicolyVC669) 13 mai 2017, 12:47

la mn nu sa inegrit deloc pandispanul.de ce?ar fi oare ceva cu mierea?

lena
Elena (lena) Nicoly VC (NicolyVC669) 15 mai 2017, 10:18

Nu a reactionat bine mierea cu bicarbonatul, deci una din ele ar fi problema, dar mai probabil mierea.

daria26
daria26 26 iul 2017, 14:55

Salut Lena, am citit comentariile si din pacate nu am gasit raspuns la intrebarea mea:( Vreau sa fac acest tort dar nu am smantana DELOC, am doar iaurturi de fructe :( dulci :(, as putea inlocui smantana pentru blat cu altceva??Crema am decis sa o fac din lapte condensat si visine :d....dar Blatul e problema :(((

lena
Elena (lena) daria26 26 iul 2017, 16:55

Cred ca merge inlocuita si cu iaurt, bafta multa!

daria26
daria26 Elena (lena) 26 iul 2017, 17:12

mersi Lena, am facut , dar nu mi-a crescut blatul in cuptor :( nu inteleg de ce :( am facut cum fac mereu...exact :( deci poate iaurtul de fructe ar fi cauza :(

LudmilaMoga538
Ludmila Moga (LudmilaMoga538) 22 aug 2017, 13:49

Bun,bun!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ludmila Moga (LudmilaMoga538) 23 aug 2017, 09:02

Ma bucur mult, pofta buna sa aveti!

LudmilaMoga538
Ludmila Moga (LudmilaMoga538) 22 aug 2017, 13:49

Sectiunea

Poza mea pentru reteta:
diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 07 nov 2017, 13:41

lena dar daca ung blaturile cu crema facuta din smintina pt frisca se vor inmuia oare ?

lena
Elena (lena) aurelia sarbu (diana-madalina) 07 nov 2017, 14:11

Da, dar va fi bine oricum.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) Elena (lena) 07 nov 2017, 14:18

multumesc , varianta cu smintina am facuto eventual sa topit in gura acum am niste smintina pt frisca si as vrea so folosesc

TaliaRenita336
Talia Renita (TaliaRenita336) 11 nov 2017, 20:08

Seara buna Lena! oare acest tip de blat cum se va comporta la un tort cu doua etaje? deoarece azi am incercat o jumatate de portie ca sa vad ce gust are, gustul e minunat si un blat moale si aerat bine, si oare se va tine bine pt tort cu doua etaje? si daca adaug mai putin zahar ? ca era atit de dulceeeeee

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Talia Renita (TaliaRenita336) 11 nov 2017, 20:43

E bine, se poate si 2 etaje :)

Zahar mai bine de pus mai putin in crema.

TatianaStamboliu374
Tatiana Stamboliu (TatianaStamboliu374) 13 iun 2018, 15:41

De ce oare nu mi se face blatul la fel de cafeniu? Care e secretul?ms

lena
Elena (lena) Tatiana Stamboliu (TatianaStamboliu374) 13 iun 2018, 18:42

Calitatea mierii este secretul, se face maroniu cand intra in reactie bicarbonatul cu mierea.

TatianaStamboliu374
Tatiana Stamboliu (TatianaStamboliu374) Elena (lena) 15 iun 2018, 11:39

Am pus si cu miere de albine de acasa si la fel sa facut putin cafeniu.azi mai incerc odata.ms mult

TatianaStamboliu374
Tatiana Stamboliu (TatianaStamboliu374) Tatiana Stamboliu (TatianaStamboliu374) 15 iun 2018, 11:40

Dumnevoastra de care miere folositi.?cu asta de pe la magazine se primeste?

lena
Elena (lena) Tatiana Stamboliu (TatianaStamboliu374) 15 iun 2018, 13:15

Fac cu miere de casa, important si sa incalziti bine compozitia, sa faca spuma multa.

Nadiusha
Nadiusha 12 iul 2018, 12:09

Salutare ! Am necoie sa fac un tort (dar, cu faina fara gluten) . Oare se va primi, dupa receta data ? Numai ca vreau sa coc foecare turta aparte ?!?!

P.S. am facut medovic dupa receta dmneavoastra, fara gluten, a fost superb, dar feliile se farimau tare cind le puneam im farfurie. E doar sin cauza fainei sau am gresit ceva ?!

lena
Elena (lena) Nadiusha 12 iul 2018, 19:55

Nu prea am gatit medovic cu faina fara gluten, este posibil sa fie sfaramicios din cauza fainii, mai mult ca sigur!

lesealeseonok983
lesea leseonok (lesealeseonok983) 27 nov 2018, 23:30

Foarte gustos)) am încercat foarte multe Rețete si niciodată nu mi se primeau)) de aceasta data a ieșit super pufos si gustos)) Multumesc pentru rețeta ))

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elena Ciuhrii
Elena Ciuhrii 07 dec 2018, 17:47

Lena, salut! La aceasta reteta ouale +zaharul +bicarbonatul +mierea se pun la baie pe aburi ca sa se topeasca?

lena
Elena (lena) Elena Ciuhrii 07 dec 2018, 18:51

In primul rand sa se incalzeasca si apoi topeasca, da. Bicarbonatul nu reactioneaza cu mierea rece 😉

Elena Ciuhrii
Elena Ciuhrii Elena (lena) 07 dec 2018, 19:00

Iti multumesc pentru raspuns . Seara frumoasa !