Cornulete fragede cu smantana si unt Reteta VIDEO

Cornulete fragede cu smantana si unt

Aceaste cornulete fragede cu gem sau visine sunt simbolul tuturor sarbatorilor in familia noastra, cele mai populare fursecuri  acasa si le stiu de la bunica, apoi de la mama, acuma sper sa preia reteta de cornulete fragede si fetele mele - asa se faceau in familia noastra dintotdeauna si nu o schimb cu alta niciodata.

Cornuletele fragede cu unt de fapt se preparau cu untura de porc dar de ceva ani am adaptat reteta, folosesc doar unt si sunt mult mai delicioase, cu usoara aroma de unt, crocante, usoare si fragede.

Ca umplutura puteti folosi bucatele de rahat, visine sau orice gem preferat dar amestecat cu nuci maruntite, sa fie ca o pasta si sa nu curga din cornulete. Dar totusi as accentua ca preferatele noastre sunt cornuletele cu visine, cumva contrastul de zahar pudra dulce, aluat fraged si visine acrisoare mi se pare cel mai fain.

Ingrediente

Smantana 20% grasime
200 g
Unt
200 g
topit si racorit
Drojdie uscata
1 lingurite
sau o bucatica de drojdie proaspata
Faina
400 g
folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini
Gem
300 g
orice umplutura va place - gem cu nuci, visine, sau rahat
Zahar pudra
300 g

Pasi de urmat

1

Topiti untul la foc mic.

2

Puneti smantana intr-un bol in care veti face aluatul.

3

Adaugati untul si amestecati cu o lingura, apoi puneti drojdia si mai amestecati o data.

4

Adaugati faina si framantati - aveti grija sa nu puneti prea multa din prima, doar pana aluatul este destul de moale si nu se lipeste de maini.

5

Aluatul il puteti lasa la rece 10-15 min, 1 ora sau mai mult pana cand aveti timp sa-l faceti.

Dupa ce il scoateti de la rece, mai framantati un pic.

6

Se imparte in 14-16 bucatele mici(cat o nuca) si formati din ele bilute pe care le puneti pe masa presarata cu faina.

7

Fiecare bila  o intindeti cu facaletul intr-o foaie subtire de 1.5-2 mm si rotunda. Taiati in 8 benzi uniforme, puneti pe fiecare un pic de umplutura si rulati.

Un pont sa se miste treaba mai repede - intindeti 3-4 foi una dupa alta si le lucrati cu cineva impreuna. Unul pune umplutura altul ruleaza.

8

Le treceti apoi pe o tava(nu ungeti cu nimic, aluatul este cu unt si nu se lipeste) si dati la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

9

Scoateti cand sunt usor roz, nu le lasati pana se rumenesc tare, ca se usuca prea mult.

10

Pe parcurs ce le scoateti se trec pe un platou sa se racoreasca bine.

Platoul de pe poza este exact cantitatea de cornulete din ingredientele de mai sus.

11

Apoi le treceti prin zahar pudra, sunt mult mai gustoase daca luati zahar pudra vanilat.

Pastrati intr-o punga sau casoleta, tin chiar si 1-2 saptamani, dar oricum se mananca foarte repede :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (o tava plina, vedeti pasul 11)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (26 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 110

ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 09 ian 2018, 03:03

Buna Lena,spune-mi te rog,ca umplutura pot folosi lapte condensat fiert(варёная сгущёнка)?😊🌺

lena
Elena (lena) Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 09 ian 2018, 09:37

Cred ca merge, poate s-o amesteci cu niste nuci, sa nu curga.

olga trifan
olga trifan 23 dec 2017, 16:13

buna, pina acum am facut fara drojdie, acum vreau sa fac exact ca in reteta, doar ca am drojdie proaspata. o dizolv cu smintina?

lena
Elena (lena) olga trifan 23 dec 2017, 18:19

Da, cel mai bine.

olga trifan
olga trifan Elena (lena) 23 dec 2017, 19:15

multumesc frumos

DianaRoth437
Diana Roth (DianaRoth437) 19 dec 2017, 16:24

Cate zile se pot pastra??

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Roth (DianaRoth437) 19 dec 2017, 16:26

Si o luna.

DianaRoth437
Diana Roth (DianaRoth437) Elena (lena) 19 dec 2017, 16:45

Perfect👍le fac de 4 ani ..si sau consumat rapid,,dar acuma am facut 3 porti...ptr craciun.

Si nu am stiut daca se tin atata.

Multumesc frumos.

Sin Elena
Sin Elena 13 oct 2017, 09:57

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Jana
Jana 26 mai 2017, 16:46

Deliciosi. Mi-au adus aminte de dulciurile copilariei mele. Multumesc pentru reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
claudia733
claudia (claudia733) 21 ian 2017, 21:41

Eu le faceam dupa alta reteta cu untura si le umpleam unele cu bucatele de rahat altele cu gem sau bezea cu nuca. Am incercat acum si aceasta reteta si sunt la fel de bune, se topesc in gura.

Aburinde abia scoase din cuptor :

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VandaCodritchi568
Vanda Codritchi (VandaCodritchi568) 17 iun 2016, 13:28

Buna, mesi mult pentru receta..s-au primit foarte gustoase...nici nu au ajuns pina seara ca au fost ravasite pina la ultima

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tantza
Tantza 20 apr 2016, 22:45

Le-am umplut cu nuci, zahar pudra si lapte...sunt ffff bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 07 feb 2016, 18:31

Bună Lena am încercat si această receta sa primit niste cornulețe delicioase si crocante,mersi de receta bafta si in continuare draga Lena si sa ne mai bucuri cu recetele tale minunate.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 21 mai 2012, 17:06

Eu am pus dulceata de trandafir, nuci si prune (asa le facea mamica acasa) le-am pudrat doar putin, ni s-au parut si asa destul de dulci

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile