Cornulete fragede cu smantana si unt Reteta VIDEO

Cornulete fragede cu smantana si unt

Aceaste cornulete fragede cu gem sau visine sunt simbolul tuturor sarbatorilor in familia noastra, cele mai populare fursecuri  acasa si le stiu de la bunica, apoi de la mama, acuma sper sa preia reteta de cornulete fragede si fetele mele - asa se faceau in familia noastra dintotdeauna si nu o schimb cu alta niciodata.

Cornuletele fragede cu unt de fapt se preparau cu untura de porc dar de ceva ani am adaptat reteta, folosesc doar unt si sunt mult mai delicioase, cu usoara aroma de unt, crocante, usoare si fragede.

Ca umplutura puteti folosi bucatele de rahat, visine sau orice gem preferat dar amestecat cu nuci maruntite, sa fie ca o pasta si sa nu curga din cornulete. Dar totusi as accentua ca preferatele noastre sunt cornuletele cu visine, cumva contrastul de zahar pudra dulce, aluat fraged si visine acrisoare mi se pare cel mai fain.

Ingrediente

Smantana 20% grasime
200 g
Unt
200 g
topit si racorit
Drojdie uscata
1 lingurite
sau o bucatica de drojdie proaspata
Faina
400 g
folositi atat cat va cere aluatul, pana nu se lipeste de maini
Gem
300 g
orice umplutura va place - gem cu nuci, visine, sau rahat
Zahar pudra
300 g

Pasi de urmat

1

Topiti untul la foc mic.

2

Puneti smantana intr-un bol in care veti face aluatul.

3

Adaugati untul si amestecati cu o lingura, apoi puneti drojdia si mai amestecati o data.

4

Adaugati faina si framantati - aveti grija sa nu puneti prea multa din prima, doar pana aluatul este destul de moale si nu se lipeste de maini.

5

Aluatul il puteti lasa la rece 10-15 min, 1 ora sau mai mult pana cand aveti timp sa-l faceti.

Dupa ce il scoateti de la rece, mai framantati un pic.

6

Se imparte in 14-16 bucatele mici(cat o nuca) si formati din ele bilute pe care le puneti pe masa presarata cu faina.

7

Fiecare bila  o intindeti cu facaletul intr-o foaie subtire de 1.5-2 mm si rotunda. Taiati in 8 benzi uniforme, puneti pe fiecare un pic de umplutura si rulati.

Un pont sa se miste treaba mai repede - intindeti 3-4 foi una dupa alta si le lucrati cu cineva impreuna. Unul pune umplutura altul ruleaza.

8

Le treceti apoi pe o tava(nu ungeti cu nimic, aluatul este cu unt si nu se lipeste) si dati la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.

9

Scoateti cand sunt usor roz, nu le lasati pana se rumenesc tare, ca se usuca prea mult.

10

Pe parcurs ce le scoateti se trec pe un platou sa se racoreasca bine.

Platoul de pe poza este exact cantitatea de cornulete din ingredientele de mai sus.

11

Apoi le treceti prin zahar pudra, sunt mult mai gustoase daca luati zahar pudra vanilat.

Pastrati intr-o punga sau casoleta, tin chiar si 1-2 saptamani, dar oricum se mananca foarte repede :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (o tava plina, vedeti pasul 11)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (26 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 114

zenovica
zenovica 12 dec 2018, 12:43

Dacă ați pus drojdie nu trebuie lăsat la dospit?

lena
Elena (lena) zenovica 12 dec 2018, 12:54

Aici nu.

tataru lilia
Lilia (tataru lilia) 03 iul 2018, 10:13

Drojdia o pun direct in smantana pregatita pentru aluat sau o inmoi mai intai ?

lena
Elena (lena) Lilia (tataru lilia) 03 iul 2018, 12:16

Puneti direct.

ALIONA BORDEIANU
Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 09 ian 2018, 03:03

Buna Lena,spune-mi te rog,ca umplutura pot folosi lapte condensat fiert(варёная сгущёнка)?😊🌺

lena
Elena (lena) Aliona Mudrenco (ALIONA BORDEIANU) 09 ian 2018, 09:37

Cred ca merge, poate s-o amesteci cu niste nuci, sa nu curga.

claudia733
claudia (claudia733) 21 ian 2017, 21:41

Eu le faceam dupa alta reteta cu untura si le umpleam unele cu bucatele de rahat altele cu gem sau bezea cu nuca. Am incercat acum si aceasta reteta si sunt la fel de bune, se topesc in gura.

Aburinde abia scoase din cuptor :

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
VandaCodritchi568
Vanda Codritchi (VandaCodritchi568) 17 iun 2016, 13:28

Buna, mesi mult pentru receta..s-au primit foarte gustoase...nici nu au ajuns pina seara ca au fost ravasite pina la ultima

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tantza
Tantza 20 apr 2016, 22:45

Le-am umplut cu nuci, zahar pudra si lapte...sunt ffff bune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
olicica bombonica
olicica bombonica 07 feb 2016, 18:31

Bună Lena am încercat si această receta sa primit niste cornulețe delicioase si crocante,mersi de receta bafta si in continuare draga Lena si sa ne mai bucuri cu recetele tale minunate.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
In-na
In-na 22 nov 2015, 18:07

Eu am hotarit totusi sa fac varianta originala. Mi-au iesit supeer de bune!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Raluca Ciucanu
Raluca Ciucanu 18 dec 2014, 19:53

O mica monstra din ce am facut in seara asta, doar ca am inlocuit gemul cu nutella. Delicioase!! Multumesc Lena pentru reteta :*

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cornelia BB
Cornelia BB 05 iul 2014, 07:12

Cornulete 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile