Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
400 g
●
Drojdie uscată
2 lingurite
●
Susan
2 linguri
sau mac, in, sare grunjoasă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Puneți laptele pe aragaz, când doar începe să fiarbă îl luați de pe foc.
Pas 2
Adăugați zahărul pudră și untul, amestecați până se topesc. Lăsați să se răcorească bine, să fie abia calde.
Pas 3
Apoi adăugați drojdia în lapte și lăsați puțin să apară spuma.
Pas 4
Separati albușul de gălbenuș - albușul va merge la aluat, gălbenușul la uns covrigii deasupra.
Pas 5
Bateți spumă albușul de ou cu sarea.
Pas 6
Adăugați la făină (de preferat cernută) amestecul de drojdie cu lapte și albușul bătut spumă. Amestecați bine cu o lingură aluatul.
Pas 7
Se va forma un aluat puțin lipicios - îl puteți frământa așa în bol sau pe masă cu puțină făină.
Pas 8
Eu am presărat făină pe masă, am scos aluatul și ușor l-am uniformizat și frământat.
Pas 9
Aluatul nu trebuie să-l frământați mult, doar cât să fie uniform.
Pas 10
Îl puneți într-un bol, acoperiți cu prosop sau folie și lăsați să crească.
Pas 11
Când se dublează în volum este gata de lucru.
Pas 12
Îl împărțiți în 11-12 bucățele și formați biluțe.
Pas 13
În mijlocul fiecărei bile faceți o gaură cu degetul.
Pas 14
Apoi luați bila din mijloc și cu 2 degete întindeți gaura să fie mai mare.
Recomand să o faceți mai mare pentru că la opărit și copt se umflă mult covrigii, se vor închide găurile care sunt mai mici.
Pas 15
În așa fel formați toți covrigii.
Pas 16
Puneți o cratiță cu apă pe aragaz și când începe să fiarbă dați drumul la 5-6 covrigi în apă. Îi lăsați 15-20 de secunde, apoi scoateți cu o lingură și le puneți pe o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt.
Pas 17
Apoi la fel faceți și cu a 2-a partidă de covrigi, le opăriți și scoateți pe tavă. Ungeți covrigii cu gălbenușul de ou, presărați susan sau orice semințe vă plac și le puneți în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc frumos.
Pas 18
Covrigii gata îi scoateți pe un grilaj sau prosop să se răcorească și serviți cu mare plăcere.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(11-12 covrigi, în funcție de cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)