Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
400 g
●
Drojdie uscata
2 lingurite
●
Susan
2 linguri
sau mac, in, sare grunjoasa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti laptele pe aragaz, cand doar incepe sa fiarba il luati de pe foc.
Pas 2
Adaugati zaharul pudra si untul, amestecati pana se topesc. Lasati sa se racoreasca bine, sa fie abia calde.
Pas 3
Apoi adaugati drojdia in lapte si lasati putin sa apara spuma.
Pas 4
Separati albusul de galbenus - albusul va merge la aluat, galbenusul la uns covrigii deasupra.
Pas 5
Bateti spuma albusul de ou cu sarea.
Pas 6
Adaugati la faina (de preferat cernuta) amestecul de drojdie cu lapte si albusul batut spuma. Amestecati bine cu o lingura aluatul.
Pas 7
Se va forma un aluat putin lipicios - il puteti framanta asa in bol sau pe masa cu putina faina.
Pas 8
Eu am presarat faina pe masa, am scos aluatul si usor l-am uniformizat si framantat.
Pas 9
Aluatul nu trebuie sa-l framantati mult, doar cat sa fie uniform.
Pas 10
Il puneti intr-un bol, acoperiti cu prosop sau folie si lasati sa creasca.
Pas 11
Cand se dubleaza in volum este gata de lucru.
Pas 12
Il impartiti in 11-12 bucatele si formati bilute.
Pas 13
In mijlocul fiecarei bile faceti o gaura cu degetul.
Pas 14
Apoi luati bila din mijloc si cu 2 degete intindeti gaura sa fie mai mare.
Recomand sa o faceti mai mare pt ca la oparit si copt se umfla mult covrigii, se vor inchide gaurile care sunt mai mici.
Pas 15
In asa fel formati toti covrigii.
Pas 16
Puneti o cratita cu apa pe aragaz si cand incepe sa fiarba dati drumul la 5-6 covrigi in apa. Ii lasati 15-20 de secunde, apoi scoateti cu o lingura si le puneti pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
Pas 17
Apoi la fel faceti si cu a 2-a partida de covrigi, le opariti si scoateti pe tava. Ungeti covrigii cu galbenusul de ou, presarati susan sau orice seminte va plac si le puneti in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos.
Pas 18
Covrigii gata ii scoateti pe un grilaj sau prosop sa se racoreasca si serviti cu mare placere.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(11-12 covrigi, in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)