Bagels

Bagels

Foarte bună idee să vă alintați familia cu niște bagels de casă, adevărați. Chiar vă recomand rețeta și nu ezitați, pașii cu siguranță vă vor ajuta.

Rezultatul a fost foarte, foarte bun - covrigii bagels sunt aromați, miros a lapte și unt - miezul moale, elastic și puțin pufos, deasupra ușor crocanți.....delicioși! Puteți să-i presărați cu susan, mac sau sare și merg perfect cu orice băutură preferată.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
400 g
   
Drojdie uscată
2 lingurite
   
Lapte
250 ml
   
Unt
50 g
   
Zahăr pudră
30 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ouă
1 buc
   
Susan
2 linguri
sau mac, in, sare grunjoasă

Pași de urmat

Pas 1

Puneți laptele pe aragaz, când doar începe să fiarbă îl luați de pe foc.

Bagels - Pas 1
Pas 2

Adăugați zahărul pudră și untul, amestecați până se topesc. Lăsați să se răcorească bine, să fie abia calde.

Bagels - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați drojdia în lapte și lăsați puțin să apară spuma.

Bagels - Pas 3
Pas 4

Separati albușul de gălbenuș - albușul va merge la aluat, gălbenușul la uns covrigii deasupra.

Bagels - Pas 4
Pas 5

Bateți spumă albușul de ou cu sarea.

Bagels - Pas 5
Pas 6

Adăugați la făină (de preferat cernută) amestecul de drojdie cu lapte și albușul bătut spumă. Amestecați bine cu o lingură aluatul.

Bagels - Pas 6
Pas 7

Se va forma un aluat puțin lipicios - îl puteți frământa așa în bol sau pe masă cu puțină făină.

Bagels - Pas 7
Pas 8

Eu am presărat făină pe masă, am scos aluatul și ușor l-am uniformizat și frământat.

Bagels - Pas 8
Pas 9

Aluatul nu trebuie să-l frământați mult, doar cât să fie uniform.

Bagels - Pas 9
Pas 10

Îl puneți într-un bol, acoperiți cu prosop sau folie și lăsați să crească.

Bagels - Pas 10
Pas 11

Când se dublează în volum este gata de lucru.

Bagels - Pas 11
Pas 12

Îl împărțiți în 11-12 bucățele și formați biluțe.

Bagels - Pas 12
Pas 13

În mijlocul fiecărei bile faceți o gaură cu degetul.

Bagels - Pas 13
Pas 14

Apoi luați bila din mijloc și cu 2 degete întindeți gaura să fie mai mare.

Recomand să o faceți mai mare pentru că la opărit și copt se umflă mult covrigii, se vor închide găurile care sunt mai mici.

Bagels - Pas 14
Pas 15

În așa fel formați toți covrigii.

Bagels - Pas 15
Pas 16

Puneți o cratiță cu apă pe aragaz și când începe să fiarbă dați drumul la 5-6 covrigi în apă. Îi lăsați 15-20 de secunde, apoi scoateți cu o lingură și le puneți pe o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt.

Bagels - Pas 16
Pas 17

Apoi la fel faceți și cu a 2-a partidă de covrigi, le opăriți și scoateți pe tavă. Ungeți covrigii cu gălbenușul de ou, presărați susan sau orice semințe vă plac și le puneți în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc frumos.

Bagels - Pas 17
Pas 18

Covrigii gata îi scoateți pe un grilaj sau prosop să se răcorească și serviți cu mare plăcere.

Poftă Bună!

Bagels - Pas 18

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (11-12 covrigi, în funcție de cât de mari le faceți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (14 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 59

Ruslana Cazacliu
Ruslana Cazacliu 25 Sep 2021, 22:52

Am făcut astă seară această rețetă...au dispărut aproape instant de pe farfurie:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roxana
Roxana 09 Oct 2020, 16:03

Buna, tuturor! O minunatie acesti bagels! Nu imi vine sa cred ca am ajuns sa ii prepar chiar eu, fiind un mare fan al acestor covrigi / chifle...! Aluatul se prepara usor si fara probleme ( cel putin pentru mine, de data aceasta ). Mirosul de unt si lapte din casa te imbie sa ii gusti instant ce sunt scosi din cuptor! Multumesc pentru reteta! Un weekend cu mult soare!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IulianaGrigorita125
Iuliana Grigorita (IulianaGrigorita125) 18 Jan 2019, 06:59

Timpul de pregatire este total gresit!

Reteta dureaza minim 2 ore!

Am facut-o intr-o dimineata, bazandu-ma pe timpul trecut aici... n-a mai fost nimic gata la timp, evident

lena
Elena (lena) Iuliana Grigorita (IulianaGrigorita125) 18 Jan 2019, 07:17

Sunt 2 timpuri acolo, de pregatire si preparare efectiv, fiecare cate 60 de min, impreuna fac 2 ore. Nu este nimic total gresit, doar o neintelegere.

HDorina
HDorina 18 Jul 2016, 19:30

Delicioși si simplu de făcut.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Balmoral
Balmoral 28 May 2016, 05:25

Foarte buna rețeta , mai ales ca nu e nevoie de prea multă frământare . Si primele mele bagels 🙂

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 26 May 2016, 15:49

Da, drojdia a fost de vina. I-am facut azi cu alta drojdie si au iesit foarte bine. Am adaugat si faina integrala.

Poza mea pentru rețetă:
vyorelya
vyorelya 11 Apr 2016, 11:29

copiii mei ador asa fel de chifle le-au mincat repejor! foarte interesanta receta iti multumesc// trebuie sa incerc toate recetele din categoria aceasta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
claudia26
claudia26 29 Mar 2012, 20:55

Am facut si eu covrigii.Si sunt foarte buni,dar am bagat si cateva stafide in aluat:).Multumim d-na Lena pt reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
crismi
crismi 20 Feb 2012, 13:24

Au iesit buni covrigii, dar nu la fel de aspectuosi ca ai tai, Lena.Care e secretul? Dupa ce ii formezi, inainte de ai opari, ii mai lasi putin sa creasca? Eu am pus mac si in aluat, iar in loc de zahar am pus 2 linguri mari cu miere.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 18:31

Ai mei au ieșit dezastru! Nu știu să fac aluat dospit, nu sunt bună de măritat încă!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile