Bagels

Bagels

Foarte buna idee sa va alintati familia cu niste bagels de casa, adevarati. Chiar va recomand reteta si nu ezitati, pasii cu siguranta va vor ajuta.

Rezultatul a fost foarte, foarte bun - covrigii bagels sunt aromati, miros a lapte si unt - miezul moale, elastic si putin pufos, deasupra usor crocanti.....deliciosi! Puteti sa-i presarati cu susan, mac sau sare si merg perfect cu orice bautura preferata.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
400 g
Drojdie uscata
2 lingurite
Lapte
250 ml
Unt
50 g
Zahar pudra
30 g
Sare
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Susan
2 linguri
sau mac, in, sare grunjoasa

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti laptele pe aragaz, cand doar incepe sa fiarba il luati de pe foc.

Bagels - Pas 1
Pas 2

Adaugati zaharul pudra si untul, amestecati pana se topesc. Lasati sa se racoreasca bine, sa fie abia calde.

Bagels - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati drojdia in lapte si lasati putin sa apara spuma.

Bagels - Pas 3
Pas 4

Separati albusul de galbenus - albusul va merge la aluat, galbenusul la uns covrigii deasupra.

Bagels - Pas 4
Pas 5

Bateti spuma albusul de ou cu sarea.

Bagels - Pas 5
Pas 6

Adaugati la faina (de preferat cernuta) amestecul de drojdie cu lapte si albusul batut spuma. Amestecati bine cu o lingura aluatul.

Bagels - Pas 6
Pas 7

Se va forma un aluat putin lipicios - il puteti framanta asa in bol sau pe masa cu putina faina.

Bagels - Pas 7
Pas 8

Eu am presarat faina pe masa, am scos aluatul si usor l-am uniformizat si framantat.

Bagels - Pas 8
Pas 9

Aluatul nu trebuie sa-l framantati mult, doar cat sa fie uniform.

Bagels - Pas 9
Pas 10

Il puneti intr-un bol, acoperiti cu prosop sau folie si lasati sa creasca.

Bagels - Pas 10
Pas 11

Cand se dubleaza in volum este gata de lucru.

Bagels - Pas 11
Pas 12

Il impartiti in 11-12 bucatele si formati bilute.

Bagels - Pas 12
Pas 13

In mijlocul fiecarei bile faceti o gaura cu degetul.

Bagels - Pas 13
Pas 14

Apoi luati bila din mijloc si cu 2 degete intindeti gaura sa fie mai mare.

Recomand sa o faceti mai mare pt ca la oparit si copt se umfla mult covrigii, se vor inchide gaurile care sunt mai mici.

Bagels - Pas 14
Pas 15

In asa fel formati toti covrigii.

Bagels - Pas 15
Pas 16

Puneti o cratita cu apa pe aragaz si cand incepe sa fiarba dati drumul la 5-6 covrigi in apa. Ii lasati 15-20 de secunde, apoi scoateti cu o lingura si le puneti pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.

Bagels - Pas 16
Pas 17

Apoi la fel faceti si cu a 2-a partida de covrigi, le opariti si scoateti pe tava. Ungeti covrigii cu galbenusul de ou, presarati susan sau orice seminte va plac si le puneti in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos.

Bagels - Pas 17
Pas 18

Covrigii gata ii scoateti pe un grilaj sau prosop sa se racoreasca si serviti cu mare placere.

Pofta Buna!

Bagels - Pas 18

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (11-12 covrigi, in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (14 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

raluchita2
raluchita2 28 Jan 2011, 15:45

Hmmm, ce bine arata, am sa incerc si eu reteta in seara asta, sper sa imi iasa  . Multumesc inca o data Lena pentru retele tale super, super bune si usoare pe care le postezi ! Si eu datorita sitelui lalena.ro, am inceput sa gatesc si sa imi placa sa gatesc, mai ales :) O zi frumoasa si la mai multe retete in continuare !

Ellena
Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 16:09

wow,wow,wow ce apetinsant!vreau si euuu,trebuie sa fac si eu!!!mi-a facut si mai multa pofta fetita ta!!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 28 Jan 2011, 16:35

Multumesc Raluchita! Ma bucur mult ca iti plac retetele si va  sunt de folos.

raluchita2
raluchita2 28 Jan 2011, 18:26

drojdie uscata 2 lingurite ? nu 2 linguri ? ca am pus 2 lingurite si nu mi-a aparut spuma si am lasat cam 20 min. Te intreb deoarece la reteta ta de pizza de casa la fel am procedat cum ai scris tu in reteta si mi-a aparut spuma dupa 5 min ...

lena
Elena (lena) raluchita2 28 Jan 2011, 19:23

Ai grija sa nu fi fost laptele prea fierbinte si sa nu oparesti drojdia. Nu-i nimic daca a aparut dupa 20 de min spuma, poate ceva nu i-a placut la drojdie :) Eu nu am cronometrat in cat timp a aparut spuma - si sunt 2 lingurite sigur.

Elena.M
Elena (Elena.M) 28 Jan 2011, 21:04

Lena,eu nu am mai primit reteta ta pe e-mail.Nu inteleg de ce?Adresa mea este [email protected]. Eu notez retetele tale si am clasicul "dosar"  cu retete.Le printez si sunt foarte frumos indosariate deoarece uneori poate nu am acces mereu la internet.Te pup si poate se rezolva problema mai sus mentionata. 

alinuta
alinuta 28 Jan 2011, 21:36

CE bine arata si sunt convinsa ca sunt la fel de bune.trebuie neaparat sa le incerc si eu.Esti minunata LENA si iti multumesc pentru retete ,multe din ele sunt saptaminal in meniu .

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 28 Jan 2011, 21:53

Elena, este in regula mail-ul - azi au fost ceva probleme pe serverul site-ului si de asta intarzie newsletterul, dar va ajunge sigur pana maine. Ce frumos ca le indosariezi, si eu cred ca as face la fel

Elena.M
Elena (Elena.M) 28 Jan 2011, 21:58

uite ca stateam la "panda" sa vad daca imi raspunzi deoarece chiar mi-am facut griji de ce oare nu am primit e-mail.da e foarte frumos indosariate,vreau sa am propria mea carte de bucate cu retete culese.e o idee buna,iti garantez eu.mersi de raspuns.te pup.

Ellena
Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 22:14

Si eu am un dosar cu f.multe retete de pe site,dar eu le scriu...dar am sa mi le printez si eu,la fiecare reteta scrisa de a ta Lena am scris "La.Lena" in jur de 25 de retete numai scrise :D + salvate si cel putin jumatate facute din ele si nu ma opresc

lena
Elena (lena) 28 Jan 2011, 22:40

Foarte tare Ellena!

Ellena
Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 23:17

Apropo Lena nu din intamplare si o reteta de papanasi? ca as vrea sa fac si vreau si eu o reteta de papanasi!!!

raluchita2
raluchita2 28 Jan 2011, 23:26

Am gasit care a fost problema...a fost prea cald laptele :),,, Merci frumos inca o data .

Ellena
Elena (Ellena) 29 Jan 2011, 00:25

Am si eu o intrebare Lena,pot folosi si drojdie proaspata,daca da cat gramaj,eu nu gasesc drojdie uscata

lena
Elena (lena) 29 Jan 2011, 09:03

Cred ca 2 lingurite de drojdie uscata ar merge la maxim 500g de faina - deci ar iesi cam 25g de drojdie proaspata.

Ellena
Elena (Ellena) 29 Jan 2011, 17:01

Mersi Lena de raspuns   ! eu aici am gasit si drojdie lichida la pliculet!numai uscata nu am gasit!

dudu
dudu 29 Jan 2011, 19:10

covrigii ca si covrigii dar cine ii maninca ii un ingeras,sa ai mult noroc la el si sanatate

lena
Elena (lena) 29 Jan 2011, 19:12

Multumesc mult Dudu!

ica
burlacu ica (ica) 29 Jan 2011, 22:33

scuza laptele la cutie nu trebuie fiert nu ?eu numai din acesta gasesc aici tu ce zici astept raspuns  vreau sa ancerc si eu maine reteta numai daca ma simt bine ca sunt un pic racita ciao o seara placuta

lena
Elena (lena) burlacu ica (ica) 29 Jan 2011, 22:34

Il aduci la fierbere oricum, chiar si cel de la cutie.

ica
burlacu ica (ica) 29 Jan 2011, 22:40

mersi mult ciao o sera placuta

Mery75
Mery75 30 Jan 2011, 00:01

vai lena ce copil frumos ai si cu o mama asa priceputa si draguta...................ferice de sotul tau. Ma bucur ca ne impartasesti si noua asa retete minunate .....nu gatesc decat cu tine.........esti ca un drog .........mi-ai dat dependenta. Iti multumesc din suflet ca existi

Ellena
Elena (Ellena) 30 Jan 2011, 00:14

idem mery75

lena
Elena (lena) 30 Jan 2011, 15:06

Mery, Ellena multumesc mult de tot

DUMITRA
DUMITRA 31 Jan 2011, 15:36

acum ma duc sa Ii fac,va spun ce a iesit

Lavi
Lavi 01 Feb 2011, 08:58

am mancat la cineva niste covrigi asemanatori , numai ca dupa ce se raceau la mijloc a pus crema de vanilie!

au fost foarte buni!

Nota mea pentru reteta:
pantiru
pantiru 01 Feb 2011, 09:04

Arata exceptional,ii mananci cu ochii,am sa ii fac neaparat am facut multe retete de la tine si sunt foarte multumitaca ai retete foarte usoare si bune,sa o tii tot asa in continuare .Bravooo.Nota zece

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 02 Feb 2011, 14:10

Am facut si eu aseara covrigi,mmm f.buni! Data viitoare voi face si dulci! Eu am facut drojdie proaspata si mi-a iesit f.bine! Recomand sa faceti!

Voi pune poze pe forum sa vedeti covrigi mei

hanna
hanna 05 Apr 2011, 13:46

as avea o intrebare:nu se poate pune iaurt in loc de lapte dulce?sau smantana?

lena
Elena (lena) hanna 05 Apr 2011, 13:48

Hanna, in reteta asta sigur nu merge. Mirosul de lapte cu unt este de fapt caracteristica acestor covriji.

cristiana t
cristiana (cristiana t) 09 Nov 2011, 19:44

acum fac si eu sper sa ami iese

Nota mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 18:31

Ai mei au ieșit dezastru! Nu știu să fac aluat dospit, nu sunt bună de măritat încă!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 Dec 2011, 22:28

Oops, da, cred ca ai oparit drojdia :)

Mai incearca, sigur s-au pleostit de la drojdie

Elena.M
Elena (Elena.M) 11 Dec 2011, 22:42

Dupa cateva luni de zile bune,am facut iarasi reteta,mi-au iesit si mai buni in comparatie cu prima data.Ce sa zic.Sunt fantastici de buni.Foarte fragezi si pufosi.Mi-au placut mult cand sunt calzi.Imi plac mult.Te pup,Lena. Astept sa postezi ceva si pt sarbatori.De acuma intram in pregatirile astea culinare.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 11 Dec 2011, 23:02

Mi-e atât de poftă de acești covrigi!!Pur și simplu îmi vine să-i iau din poza dvs. și să-i savurez! Ador toate produsele de patiserie. Deocamdată mi-e teamă să încerc din nou. Dar n-am să mă las bătută până nu îmi ies ca lumea! Mulțumesc pentru sfat.

Ellena
Elena (Ellena) 27 Jan 2012, 00:20

Acestia sunt covrigi mei! f.buni mi-au iesit!

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 05 Feb 2012, 15:02

Foarte buni, in 5 minute nu a mai ramas nimic pe farfurie :)). Multumim pentru reteta!  

Poza mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 16 Feb 2012, 15:56

Am incercat si eu aseara covrigii, sunt super ( mai am 2 ) insa am inlocuit drojdia uscata cu cealalta, neavand drojdie uscata aseara. Au iesit fff buni, cu siguranta o sa-i mai fac. Mc.

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 20 Feb 2012, 13:24

Au iesit buni covrigii, dar nu la fel de aspectuosi ca ai tai, Lena.Care e secretul? Dupa ce ii formezi, inainte de ai opari, ii mai lasi putin sa creasca? Eu am pus mac si in aluat, iar in loc de zahar am pus 2 linguri mari cu miere.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
claudia26
claudia26 29 Mar 2012, 20:55

Am facut si eu covrigii.Si sunt foarte buni,dar am bagat si cateva stafide in aluat:).Multumim d-na Lena pt reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
serafima
tcaci (serafima) 03 Feb 2013, 23:16

Lena, dar daca laptele meu este deja fiert, poti sa-l reincalzesc putin si sa-l folosesc? Mult.

theotocu
theotocu 04 Nov 2013, 07:01

Buna, Lena! Nu am poze, dar au fost deosebite! Sigur mai fac! Multumesc mult pentru retete! Cand nu am idei nu mai intru in panica pentru ca stiu sigur unde sa caut! Sa ai o zi minunata!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 19 Nov 2013, 08:19

Iam facut ieri si iam si papat ,eu am pus 50 gr de zahar pudra si au iesit dulci.Mie miau iesit exact ca in poza ta,foarte foarte buni.Daca mofturosii mei au mincat dintro înghititura sa stiti ca merita sa incercati.Cei cumparati nu fac nici un banut pe linga acesti pregatiti in casa

natalia s
natalia s 27 Jun 2014, 22:08

Buna Lena,as dori sa intreb daca stii cumva cum se fac covrigii cu umplutura de mar,ciocolata. Multumesc.

lena
Elena (lena) 27 Jun 2014, 22:10

N-am incercat niciodata, prefer sa-i cumpar gata:)

Nefliu
Nefliu 28 Mar 2015, 16:58

Foarte bune,si nu se prepara atit de greu,mersi Lena de receta

Nota mea pentru reteta:
o gospodina
o gospodina 26 Oct 2015, 18:06

Superb site, superbe retete. Aici te ingrasi doar privind. Gustoase si aspectuoase. Cand sunt lipsita de inspiratie, aici ma opresc. Felicitari si La mai mare!

vyorelya
vyorelya 11 Apr 2016, 11:29

copiii mei ador asa fel de chifle le-au mincat repejor! foarte interesanta receta iti multumesc// trebuie sa incerc toate recetele din categoria aceasta

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anna Aniuta
Anna Aniuta 25 May 2016, 11:09

I-am facut de 2 ori si de fiecare data mi-au mirosit puternic a drojdie. Care ar fi greseala?

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 25 May 2016, 15:16

Schimbati marca de drojdie, sau poate aveti dvs miros mai sensibil. Cantitativ drojdie nu e multa, n-ar trebui sa deranjeze.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 26 May 2016, 15:49

Da, drojdia a fost de vina. I-am facut azi cu alta drojdie si au iesit foarte bine. Am adaugat si faina integrala.

Poza mea pentru reteta:
Balmoral
Balmoral 28 May 2016, 05:25

Foarte buna rețeta , mai ales ca nu e nevoie de prea multă frământare . Si primele mele bagels 🙂

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 18 Jul 2016, 19:30

Delicioși si simplu de făcut.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
NinoDanonino866
Nino Danonino (NinoDanonino866) 01 May 2017, 20:36

Mi-a iesit un aluat foarte lipicios desi am pus mai multa faina decat scrie. Nu stiu unde am gresit ca nici n-am reusit sa-l impart dupa ce a crescut, mi se lipea de degete ingrozitor. 

lena
Elena (lena) Nino Danonino (NinoDanonino866) 02 May 2017, 22:48

Aluatul este lipicios si il lucrati cu faina, nu trebuie s-o incorporati in aluat :) Este vorba de putina indemanare, nu va fie mila sa puneti mai multa faina pe masacand lucrati aluatul in proces.

IulianaGrigorita125
Iuliana Grigorita (IulianaGrigorita125) 18 Jan 2019, 06:59

Timpul de pregatire este total gresit!

Reteta dureaza minim 2 ore!

Am facut-o intr-o dimineata, bazandu-ma pe timpul trecut aici... n-a mai fost nimic gata la timp, evident

lena
Elena (lena) Iuliana Grigorita (IulianaGrigorita125) 18 Jan 2019, 07:17

Sunt 2 timpuri acolo, de pregatire si preparare efectiv, fiecare cate 60 de min, impreuna fac 2 ore. Nu este nimic total gresit, doar o neintelegere.

Roxana
Roxana 09 Oct 2020, 16:03

Buna, tuturor! O minunatie acesti bagels! Nu imi vine sa cred ca am ajuns sa ii prepar chiar eu, fiind un mare fan al acestor covrigi / chifle...! Aluatul se prepara usor si fara probleme ( cel putin pentru mine, de data aceasta ). Mirosul de unt si lapte din casa te imbie sa ii gusti instant ce sunt scosi din cuptor! Multumesc pentru reteta! Un weekend cu mult soare!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ruslana Cazacliu
Ruslana Cazacliu 25 Sep 2021, 22:52

Am făcut astă seară această rețetă...au dispărut aproape instant de pe farfurie:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: