Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scortisoara si glazura

Cinnamon Rolls, sau Rulouri cu scortisoara si glazura

Am ajuns in sfarsit sa pregatesc acasa minunata reteta de Cinnamon Rolls, adica super popularele rulouri americane cu scortisoara si glazura servite in cofetariile Cinnabon. Si sa stiti ca pe buna dreptate sunt atat de populare si apreciate - mirosul, textura si efectul de "Oau!" vi le garantez, sunt absolut senzationale la gust si chiar deosebit de pufoase si fragede.

Nu a ramas nimeni care sa nu fi apreciat Cinnamon Rolls in familia noastra, chiar si pisoiul a primit putin din glazura delicioasa!

Urmati cu atentie pasii si recomandarile in aceasta reteta de rulouri cu scortisoara, rezultatul va fi  garantat de nota 20.

Ingrediente

Lapte
170 ml
Apa
80 ml
Zahar
200 g
Drojdie proaspata
25 g
sau 15g drojdie uscata
Oua
1 buc
Unt
200 g
Sare
0.5 lingurite
Faina alba calitate superioara
500 g
Scortisoara macinata
10 g
Nuci tocate
70 g
recomand nucile pecan sau nucile romanestui
Crema de branza philadelphia
170 g
Zahar pudra
100 g
Esenta de vanilie
2 linguri

Pasi de urmat

1

Incalziti putin laptele, il amestecati cu 80ml de apa si dizolvati in aceasta compozitie drojdia cu 2 linguri de zahar(20g).

Lasati 10 minute pe masa pana incepe sa faca spuma.

2

Dupa acest timp adaugati in bol 1 ou, 80g de zahar, 85g de unt topit, 1 lingura esenta de vanilie si 0.5 lingurita de sare. Amestecati bine compozitia cu un tel.

3

Adaugati 500g de faina si incepeti sa amestecati ingredientele cu o spatula sau lingura, pana se leaga toate.

4

Presarati putina faina pe masa de lucru si scoateti aluatul din bol.

Incepeti sa framantati cu mainile, aluatul este putin lipicios, dar nici intr-un caz nu adaugati prea multa faina in el - doar cat sa-l puteti lucra pe masa.

5

Dupa 5 minute de framantat pe masa aluatul devine neted si uniform, observati poza.

Daca se mai lipeste putin de masa, va ajutati cu o racleta de aluat sau un cutit pentru dezlipire.

6

Puneti bila de aluat inapoi in bol, acoperiti cu folie sau prosop si lasati sa creasca 1 ora la temperatura camerei.

7

In acest timp pregatiti umplutura pentru Cinnamon Rolls:

- tocati nucile cu un cutit, sau robotel de bucatarie;

- lasati 75g de unt la temperatura camerei, sa fie moale;

- intr-un bol amestecati 100g de zahar cu 10g de scortisoara.

8

Aluatul crescut il scoateti din bol, presati cu mainile apoi cu facaletul intindeti pe masa o foaie mare de 60x35cm.

Nu uitati sa va ajutati cu faina cat lucrati foaia, sa nu se lipeasca de masa.

9

Ungeti uniform foia cu 75g de unt moale, lasat anterior la temperatura camerei in pasul 7.

10

Presarati pe toata suprafata zaharul cu scortisoara si nucile tocate.

11

Rulati atent foaia.

12

Recomand sa masurati cu o rigla dimensiunea rulourilor taiate, lungimea totala fiind de aproximativ 60cm, taiati bucati de 5cm fiecare pentru a obtine exact 12 Cinnamon Rolls.

Este buna la indemana o rigla metalica in bucatarie, eu o am de la magazinul de bricolaj din zona.

13

De cele mai multe ori veti gasi recomandari sa taiati rulourile cu o ata - ca sa nu le stricati forma.

Dar va asigur ca si un cutit bun ascutit isi face treaba minunat, deci eu le-am taiat cu cutitul de bucatarie, neparat cu miscari ferme si rapide. Nu piliti la ele, le veti deforma astfel, mai bine taiati cu ata daca nu sunteti siguri de cutitul si indemanarea dvs.

14

Asterneti cu hartie de copt o tava adanca de 20x30cm, aranjati in ea cele 12 rulouri cu scortisoara taiate mai sus.

Lasati sa creasca timp de 35-40 de minute la temperatura camerei.

15

Apoi le puneti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

16

In acest timp pregatiti compozitia pentru glazura:

- doar amestecati bine cu lingura intr-un bol  - 170g crema de branza, 40g de unt moale, 100g de zahar pudra si 1 lingura esenta de vanilie.

17

Cand sunt rumenite frumos, scoateti rulourile cu scortisoara din cuptor.

18

Imediat, cat sunt fierbinti, le ungeti cu jumatate din glazura pregatita.

Puteti s-o faceti cu lingura sau cu o pensula de bucatarie.

19

Dupa 15 minute le ungeti din nou cu restul de glazura si lasati pana se racesc timp de 1-2 ore.

20

Cele mai bune sunt calde si proaspete, dar si reincalzite a 2-a zi la microunde sunt fantastice.

Va asigur ca veti obtine cele mai gustoase Cinnamon Rolls gustate vreodata - fragede, pufoase, aromate si tare pacatoase...

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 bucati
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !