Cornuri cu gem Reteta VIDEO

Cornuri cu gem

Este una dintre preferatele retete de aluat cu drojdie.Cornurile sunt delicioase, pufoase si moi.

Voi mai da pe viitor variatii cu acest tip de aluat. Este o reteta dintr-o revista ruseasca, foarte veche, nici nu stiu cum se numea, dar sigur o am de vreo 10 ani.

Ingrediente

Oua
2 buc
+1 ou pt uns deasupra
Drojdie proaspata
50 g
puteti inlocui cu 25g drojdie uscata si umezita cu 1-2 linguri de apa
Unt
100 g
sau margarina, daca o folositi
Zahar
100 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
Lapte de vaca
200 ml
Faina alba calitate superioara
550 g
Esenta de vanilie
1 buc
Gem
200 g
alegeti un gem mai dens sau adaugati nuci pisate pt a-l face mai gros si sa nu curga din cornuri

Pasi de urmat

1

Topiti untul intr-o cratita, la foc mic.

2

Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

3

In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.

4

Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.

5

Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.

6

La compozitia anterioara adaugati laptele si vanilia, omogenizati compozitia.

7

Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.

8

Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.

9

Impartiti aluatul in 6. Formati bile.

10

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 6-8 bucati.

11

La marginea fiecarei fasii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.

12

Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.

13

Dupa ce au crescut se ung cu ou, folositi o pensula.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.

14

Sau le lasati pana se rumenesc.

15

Se pot glazura deasupra cu zahar astfel:

Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.

Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.

16

Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (63 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 274

LilianaCojocaru175
Liliana Cojocaru (LilianaCojocaru175) 27 ian 2019, 21:09

Si poza mea:

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LilianaCojocaru175
Liliana Cojocaru (LilianaCojocaru175) 27 ian 2019, 21:08

Ffff buni. O tava cu gem de gutui cu nuca, a doua am facut cu rahat. Sper sa ramana si pt maine...

Handoca Elena
Handoca Elena 24 nov 2018, 21:33

Reteta e super ! Mi-a iesit din prima ! Cornurile mele sunt atat de pufoase❤

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CarmenGheorghitanu210
Carmen Gheorghitanu (CarmenGheorghitanu210) 01 oct 2016, 20:31

Astazi am facut aceasta reteta si am numai cuvinte de lauda 😉

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mariashka
Mariashka 10 sep 2016, 16:00

Salutare! Astazi am incercat din nou sa fac cornulete si mi-au iesit foarte gustoase, pufoase incit se topesc in gura☺

Data trecuta le-am pus dulceata mai multa si s-au ars la fund...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Olghina.18
Olghina.18 24 feb 2016, 23:09

Sunt nemaipomenite aceste cornulete.... Merita numaidecit incercate ☺️😘... Multumim mult si o seara placuta sa aveti!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CryssTyna
CryssTyna 24 apr 2014, 18:55

Arata foarte apetisant!Vreau sa le incerc...Doamne Ajuta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Liliana Mariana
Liliana Mariana 07 feb 2014, 15:48

O RETETA DE NOTA ZECE !!!!!!!FOARTE BUNE!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
kon
kon 07 ian 2013, 20:04

Absolut delicioase!M-am temut ca fetelor mele o sa li se faca rau...nu se mai opreau din infulecat!Le-am umplut cu rahat ca asta a fost ordinul.

Nu e prima reteta a ta pe care o incerc si cu siguranta nu va fi nici ultima.Prajitura ruseasca cu branza dulce e deja o obisnuinta a casei si un mare succes.Tare imi mai fac cu ochiul si Parizienele cu mere si multe altele.
Singura mea "nemultumire" e ca trebuie sa fac eforturi mari ca sa ma limitez doar la a gusta.

Multumesc frumos, Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
aacteea
aacteea 14 feb 2012, 14:54

Am facut cornurile cu gem de mure...un adevarat deliciu, super !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile