Cornuri cu gem Reteta VIDEO

Cornuri cu gem

Este una dintre preferatele retete de aluat cu drojdie.Cornurile sunt delicioase, pufoase si moi.

Voi mai da pe viitor variatii cu acest tip de aluat. Este o reteta dintr-o revista ruseasca, foarte veche, nici nu stiu cum se numea, dar sigur o am de vreo 10 ani.

Ingrediente

Oua
2 buc
+1 ou pt uns deasupra
Drojdie proaspata
50 g
puteti inlocui cu 25g drojdie uscata si umezita cu 1-2 linguri de apa
Unt
100 g
sau margarina, daca o folositi
Zahar
100 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
Lapte de vaca
200 ml
Faina alba calitate superioara
550 g
Esenta de vanilie
1 buc
Gem
200 g
alegeti un gem mai dens sau adaugati nuci pisate pt a-l face mai gros si sa nu curga din cornuri

Pasi de urmat

1

Topiti untul intr-o cratita, la foc mic.

2

Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

3

In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.

4

Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.

5

Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.

6

La compozitia anterioara adaugati laptele si vanilia, omogenizati compozitia.

7

Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.

8

Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.

9

Impartiti aluatul in 6. Formati bile.

10

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 6-8 bucati.

11

La marginea fiecarei fasii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.

12

Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.

13

Dupa ce au crescut se ung cu ou, folositi o pensula.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.

14

Sau le lasati pana se rumenesc.

15

Se pot glazura deasupra cu zahar astfel:

Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.

Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.

16

Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (60 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 270

Rodikuta
Rodikuta 20 feb 2018, 15:44

Le-am făcut a 3-a oară)) Sunt foarte gustoase si aromate, in bucătărie mirosea atît de frumos, asa ca 20 min am savurat mirosul, dar apoi desigur și gustul lor 😄😀🤗 multumim

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DoinaRachieru825
Doina Rachieru (DoinaRachieru825) 10 feb 2018, 13:36

Mersy mult de rețetă..sau primit minunate , le-am umplut cu visina si magiun de mere

Poza mea pentru reteta:
AnaCalinici402
Ana Calinici (AnaCalinici402) 13 nov 2017, 14:26

A 3-a oara ii fac) sunt superbi!

Poza mea pentru reteta:
Mariashka
Mariashka 10 sep 2016, 16:00

Salutare! Astazi am incercat din nou sa fac cornulete si mi-au iesit foarte gustoase, pufoase incit se topesc in gura☺

Data trecuta le-am pus dulceata mai multa si s-au ars la fund...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mihaelamantoc
Mihaela Mantoc (mihaelamantoc) 16 mar 2016, 22:56

Le-am facut de doua ori deja si sunt absolut bestiale....prima care le-a probat a fost soacra mea si s-a indragostit de ele.Iti multumesc Lena si o sa incerc retele tale cu incredere.iata si poza

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 07 mar 2016, 01:17

Super gustoase!!!!! Aromate, pufoase ...mai bune ca cele care le mancam in Romania ( le duceam dorul)."Eres una super cocinera que ganarias Master Chef en España" Gracias, gracias, gracias...

Am facut cateva din retetele tale.Le-am repetat pe toate.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CryssTyna
CryssTyna 24 apr 2014, 18:55

Arata foarte apetisant!Vreau sa le incerc...Doamne Ajuta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
issis2605
issis2605 09 apr 2014, 12:50

ma uit la ele si nu-mi vine sa cred ca eu le-am facut!!!sunt fantastic de gustoase si pufoase!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Liliana Mariana
Liliana Mariana 07 feb 2014, 15:48

O RETETA DE NOTA ZECE !!!!!!!FOARTE BUNE!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
kon
kon 07 ian 2013, 20:04

Absolut delicioase!M-am temut ca fetelor mele o sa li se faca rau...nu se mai opreau din infulecat!Le-am umplut cu rahat ca asta a fost ordinul.

Nu e prima reteta a ta pe care o incerc si cu siguranta nu va fi nici ultima.Prajitura ruseasca cu branza dulce e deja o obisnuinta a casei si un mare succes.Tare imi mai fac cu ochiul si Parizienele cu mere si multe altele.
Singura mea "nemultumire" e ca trebuie sa fac eforturi mari ca sa ma limitez doar la a gusta.

Multumesc frumos, Lena! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile