Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Oua
2 buc
+1 ou pt uns deasupra
●
Drojdie proaspata
50 g
puteti inlocui cu 25g drojdie uscata si umezita cu 1-2 linguri de apa
●
Unt
100 g
sau margarina, daca o folositi
●
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
●
Faina alba calitate superioara
550 g
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Gem
200 g
alegeti un gem mai dens sau adaugati nuci pisate pt a-l face mai gros si sa nu curga din cornuri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Topiti untul intr-o cratita, la foc mic.
Pas 2
Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.
Pas 3
In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.
Pas 4
Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.
Pas 5
Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.
Pas 6
La compozitia anterioara adaugati laptele si vanilia, omogenizati compozitia.
Pas 7
Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.
Pas 8
Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.
Pas 9
Impartiti aluatul in 6. Formati bile.
Pas 10
Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 6-8 bucati.
Pas 11
La marginea fiecarei fasii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.
Pas 12
Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.
Pas 13
Dupa ce au crescut se ung cu ou, folositi o pensula.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.
Pas 14
Sau le lasati pana se rumenesc.
Pas 15
Se pot glazura deasupra cu zahar astfel:
Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.
Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.
Pas 16
Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (65 voturi)