Peste la cuptor Reteta VIDEO

Peste la cuptor

Este o mancare foarte usoara,sanatoasa si delicioasa. Este reteta preferata a tatalui meu, adica ii place s-o gateasca, pt ca este foarte simplu si gustos. Daca v-ati saturat de pestele prajit, fiert si vreti o diversitate in gatitul pestelui, incercati peste la cuptor, sigur o sa va placa. Puteti folosi orice peste preferat.

Ingrediente

Pastrav proaspat
1.5 kg
sau orice peste va place
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
puteti adauga si 1-2 bucati de ardei gras daca va place si aveti
Rosii
300 g
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
2 lingurite
Busuioc uscat
2 lingurite
+patrunjel, boia, orice mirodenii preferati

Pasi de urmat

1

Curatati pestele de solzi si maruntaie, taiati bucati medii - spalati bine si sarati putin, adaugati piper, 2 linguri de ulei si ierburi dupa prefrinta. Cat pregatiti legumele lasati sa se marineze, daca aveti mai mult timp pentru pregatirea mancarii puteti lasa pestele cu sare vreo 1-2 ore.

Curatati si spalati morcovii, ceapa, ardeii si rosiile.

2

Taiati morcovii rondele.

3

Ceapa si ardeii cubulete sau julien.

4

Intr-un bol adanc puneti morcovii, ceapa si ardeii. Adaugati rosiile taiate felii groase sau cubulete(eu mai folosesc rosii cherry congelate in sezonul de vara), puneti sare, piper, patrunjel, boia si ulei.

Amestecati bine.

5

Intr-o tava mai adanca aranjati legumele.

6

Puneti bucatile de peste printre legumele din tava.

Lasati la cuptor aproximativ 45 minute - 1 ora(in functie de puterea cuptorului) - primele 20 de minute ar fi mai bine sa-l acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu, apoi o scoateti si lasati mai departe la copt.

7

Cand se rumeneste, incercati cu o furculita legumele daca s-au copt.

8

Pestele se serveste atat rece cat si cald.

Poftim la masa, avem peste la cuptor!

9

Pentru Reteta Video am luat pastrav somonat si l-am taiat medalioane, procesul de preparare este la fel pentru orice peste va place.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (Pentru 5 pastravi medii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (15 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 79

Rodikuta
Rodikuta 12 feb 2018, 12:03

O rețetă simpla si usoara.Ultima vreme numai asa pregătesc pestele .. e o bunătate!! Mulțumim din suflet🤗

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Rodikuta 12 feb 2018, 12:05

Sa aveti pofta buna! 😋

ManuelaCaraba374
Manuela Caraba (ManuelaCaraba374) 26 nov 2017, 12:25

Am uitat sa spun ca in tavä am pus un pahar de vin alb si am condimentat foarte bine!!!!

Poza mea pentru reteta:
ManuelaCaraba374
Manuela Caraba (ManuelaCaraba374) 26 nov 2017, 12:16

O reteta delicioasa! Eu am pus o jumatate de platică iar la legume ceapa, morcov, rosie si cateva buchețele de conopida.... si o servim cum muuuuulta lămâie! 🍻

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
iulianabaciu
iulianabaciu 30 nov 2015, 02:46

Poza😍 😍 😘 😘 pupici Lena !

Poza mea pentru reteta:
Vio Echert
Vio Echert 16 nov 2015, 23:04

Decilooossss !!! Respectati ingredientele si pasii . Ne-a placut fff  mult !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 08 aug 2013, 09:58

super gustos pestele.....poza dupa ce l-am scos din cuptor nu am k s-a mancat f repede

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 07 iun 2012, 00:28

Preparat de către fratele meu! Nu știu ce gust are, că nu mănânc pește. Dar el s-a lăudat că e suuupeerr buun!

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 11 apr 2012, 22:22

Asta a fost meniu in duminica Floriilor !  

Poza mea pentru reteta:
Simona G.
Simona (Simona G.) 07 feb 2012, 12:18

Retetele cu peste sunt preferatele noastre si aproape in fiecare weekend gatim diverse retete. Datorita faptului ca nu prea ne place morcovul gatit, nu am pus...in rest, celelalte ingrediente au fost respectate. Noi l-am asezonat cu un sos de iaurt cu usturoi. Foarte, foarte bun...

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 22:41

Pentru ca nu am gasit un pastrav de care sa fiu multumita, am luat cod negru. In familia noastra mancam mult peste, de aceea nu am vrut sa ratez aceasta reteta. Pestele s-a patruns foarte bine in tava, iar ca si garnitura am facut niste cartofi mici prajiti in unt cu marar. A fost o cina decadent de buna!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile