Am descoperit și noi minunatul păstrăv la grătar, și asta numai datorită micuței noastre grădini de weekend. Pe lângă faptul că facem fitness gratuit o mare parte din an, ne mai alintăm cu bunătăți la grătar și experimentăm tot felul de combinații, majoritatea fiind periculos de bune. Ultima lună a fost dedicată păstrăvului la grătar, după prima încercare am devenit dependenți efectiv de acest gust minunat - peștele este fraged și moale, pielea crocantă și aromată, îl savurăm doar cu puțină sare, fără nici o garnitură la cât de bun este!
Partea cea mai bună aici este că îl gătim foarte simplu, nu este efectiv o rețetă de păstrăv la grătar sofisticată și șmecheră, mai mult câteva indicații cum să nu-l stricați. Pentru că vedeta și gustul efectiv îl are anume peștele, restul sunt mici detalii importante.
Până acum găteam păstrăvul numai prăjit cu mălai sau făină la tigaie, sau filetat și sotat cu unt. Alte metode de a-l găti nu prea merg, se usucă repede la cuptor și devine fad, pe aburi parcă e prea fără gust... Cu ocazia grătarului am descoperit încă o rețetă faină cu păstrăv și o declarăm favorita absolută - este dietetic, delicios, rapid și simplu!