Am descoperit si noi minunatul pastrav la gratar, si asta numai datorita micutei noastre gradini de weekend. Pe langa faptul ca facem fitness gratuit o mare parte din an, ne mai alintam cu bunataturi la gratar si experimentam tot felul de combinatii, majoritatea fiind periculos de bune. Ultima luna a fost dedicata pastravului la gratar, dupa prima incercare am devenit dependenti efectiv de acest gust minunat - pestele este fraged si moale, pielea crocanta si aromata, il savuram doar cu putina sare, fara nici o garnitura la cat de bun este!
Partea cea mai buna aici este ca il gatim foarte simplu, nu este efectiv o reteta de pastrav la gratar sofisticata si smekera, mai mult cateva indicatii cum sa nu-l stricati. Pentru ca vedeta si gustul efectiv il are anume pestele, restul sunt mici detalii importante.
Pana acum gateam pastravul numai prajit cu malai sau faina la tigaie, sau filetat si sotat cu unt. Alte metode de a-l gati nu prea merg, se usuca repede la cuptor si devine fad, pe aburi parca e prea fara gust... Cu ocazia gratarului am descoperit inca o reteta faina cu pastrav si o declaram favorita absoluta - este dietetic, delicios, rapid si simplu!