Ingrediente
●
Piept de pui fiert
200 g
eu am facut cu pastrama de pui, aveti in pasi link-ul spre reteta
●
Ciuperci conservate
300 g
●
Castraveti murati
5 buc
●
Sare, piper negru
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o tigaie, puneti la calit in ulei ceapa taiata cubulete mici.
Cand incepe sa se rumeneasca adaugati ciupercile din conserva, scurse bine de apa.
Pas 2
Amestecati si mai tineti pe foc pana ciupercile incep sa se rumeneasca.
Potriviti de sare si piper, amestecati, inchideti focul si lasati sa se racoreasca.
Pas 4
Castravetii murati se dau prin razatoarea medie, daca aveti castravetii mai mici, puneti chiar vreo 10 bucati.
Pas 5
Acum incepem sa montam salata:
- Pe o farfurie mare plata puneti ciupercile calite, le nivelati sa fie in strat uniform.
Pas 6
- Deasupra puneti carnea de pui taiata bucatele mai mici-medii - dupa cum va place.
Pas 7
- Ungeti carnea de pui cu maioneza.
Pas 8
- Apoi merge stratul de castraveti murati, neaparat sa-i scurgeti inainte de zeama lasata.
Ungeti si acest nivel cu maioneza.
Eu am pus(este optional) si cateva fire de ceapa murata, dupa reteta de aici.
Pas 9
- Nivelati bine cu lingura acest ultim strat de castraveti cu maioneza.
Pas 10
- Si acum dati prin razatoare mica cascavalul, dar neaparat chiar deasupra salatei - sa fie cat mai pufos acest strat, cu aspect de prima zapada :)
Aveti grija sa se acopere bine toata suprafata.
Pas 11
Lasati salata sa se patrunda 1-2 ore la frigider, apoi o serviti.
Se pastreaza bine si 5 zile la rece, deci o puteti face si mai dinainte pentru mesele festive.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(o farfurie mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: