Ingrediente
●
Piept de pui fiert
200 g
eu am făcut cu pastramă de pui, aveți în pași link-ul spre rețetă
●
Ciuperci conservate
300 g
●
Castraveți murați
5 buc
●
Sare, piper negru
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o tigaie, puneți la călit în ulei ceapa tăiată cubulețe mici.
Când începe să se rumenească adăugați ciupercile din conservă, scurse bine de apă.
Pas 2
Amestecați și mai țineți pe foc până ciupercile încep să se rumenească.
Potriviți de sare și piper, amestecați, închideți focul și lăsați să se răcorească.
Pas 4
Castraveții murați se dau prin răzătoarea medie, dacă aveți castraveții mai mici, puneți chiar vreo 10 bucăți.
Pas 5
Acum începem să montăm salata:
- Pe o farfurie mare plată puneți ciupercile călite, le nivelați să fie în strat uniform.
Pas 6
- Deasupra puneți carnea de pui tăiată bucățele mai mici-medii - după cum vă place.
Pas 7
- Ungeți carnea de pui cu maioneză.
Pas 8
- Apoi merge stratul de castraveți murați, neapărat să-i scurgeți înainte de zeama lăsată.
Ungeți și acest nivel cu maioneză.
Eu am pus(este opțional) și câteva fire de ceapă murată, după rețeta de aici.
Pas 9
- Nivelați bine cu lingura acest ultim strat de castraveți cu maioneză.
Pas 10
- Și acum dați prin răzătoarea mică cașcavalul, dar neapărat chiar deasupra salatei - să fie cât mai pufos acest strat, cu aspect de prima zăpadă :)
Aveți grijă să se acopere bine toată suprafața.
Pas 11
Lăsați salata să se pătrundă 1-2 ore la frigider, apoi o serviți.
Se păstrează bine și 5 zile la rece, deci o puteți face și mai dinainte pentru mesele festive.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(o farfurie mare)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: