Salata "Prima Zapada" - cu pui si castraveti murati

Salata "Prima Zapada" - cu pui si castraveti murati

Cautam demult o salata de pui cu ingrediente la indemana, dar sa fie si potrivita cu regimul meu low-carb. Aceasta combinatie mi-a atras atentia din prima, are toate componentele care ne plac, nimic sofisticat, este satioasa dar si fresh de la castravetii murati. Puteti pur si simplu sa amestecati toate ingredientele, ca la orice salata clasica, dar merge si facuta in straturi cum o vedeti mai jos - este oricum delicioasa, le place la adulti si copii in egala masura.

Daca faceti si o maioneza de casa din ingrediente bune(ca la Maioneza Keto), va fi perfecta ca o mancare satioasa de luat la pachet sau pentru o masa festiva fara remuscari.

Semipreparate

200 g

Ingrediente

Cascaval clasic
200 g
Piept de pui fiert
200 g
eu am facut cu pastrama de pui, aveti in pasi link-ul spre reteta
Ciuperci conservate
300 g
Castraveti murati
5 buc
Maioneza
200 g
Ceapa
1 buc
Ulei
30 ml
Sare, piper negru
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie, puneti la calit in ulei ceapa taiata cubulete mici.

Cand incepe sa se rumeneasca adaugati ciupercile din conserva, scurse bine de apa.

2

Amestecati si mai tineti pe foc pana ciupercile incep sa se rumeneasca.

Potriviti de sare si piper, amestecati, inchideti focul si lasati sa se racoreasca.

3

Fierbeti si raciti pieptul de pui.

Eu am facut pastrama de pui, de casa - reteta o aveti aici - https://www.lalena.ro/reteta/1496/Pastrama-din-piept-de-pui/

4

Castravetii murati se dau prin razatoarea medie, daca aveti castravetii mai mici, puneti chiar vreo 10 bucati.

5

Acum incepem sa montam salata:

- Pe o farfurie mare plata puneti ciupercile calite, le nivelati sa fie in strat uniform.

6

- Deasupra puneti carnea de pui taiata bucatele mai mici-medii - dupa cum va place.

7

- Ungeti carnea de pui cu maioneza.

8

- Apoi merge stratul de castraveti murati, neaparat sa-i scurgeti inainte de zeama lasata.

Ungeti si acest nivel cu maioneza.

Eu am pus(este optional) si cateva fire de ceapa murata, dupa reteta de aici.

9

- Nivelati bine cu lingura acest ultim strat de castraveti cu maioneza.

10

- Si acum dati prin razatoare mica cascavalul, dar neaparat chiar deasupra salatei - sa fie cat mai pufos acest strat, cu aspect de prima zapada :)

Aveti grija sa se acopere bine toata suprafata.

11

Lasati salata sa se patrunda 1-2 ore la frigider, apoi o serviti.

Se pastreaza bine si 5 zile la rece, deci o puteti face si mai dinainte pentru mesele festive.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (o farfurie mare)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Dana Diaconu
Dana Diaconu 14 ian 2019, 11:36

Delicioasă!! De cum am citit rețeta, am stat cu gândul numai la ea! A fost bine primită și de soțul și copiii mei!! Mulțumesc mult!! Și pentru rețetă, și pentru inspirație, deoarece am început să țin dieta ketogenică de aproximativ o săptămână și sper să am rezultate vizibile, ca și dvs! Un an nou fericit și liniștit!!